Ανεβαίνει η θερμοκρασία, αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Άνοδος της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με τη πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας προειδοποιεί ότι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, αυξάνεται και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.



Έτσι, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κλπ.).

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

«Πρέπει ΟΛΟΙ να συμβάλλουμε ενεργά, με όλες τις δυνάμεις μας, για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών και για τη προστασία του μοναδικού φυσικού πλούτου του τόπου μας. Καθώς απομακρυνόμαστε από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, το στοίχημα για το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι ‘Καμία πυρκαγιά. Όχι άλλο χαμένο πράσινο’» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκίνησε από την 1η Μαΐου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε βίντεο με οδηγίες πρόληψης των δασικών πυρκαγιών στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=H2_WbdA9FCI&list=PL_2mPNUW8A74MzN0VRlnpjBeLerI8si_4

Κατεβάστε οδηγίες πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από το σύνδεσμο: https://drive.google.com/open?id=1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C

Πηγή: mylefkada.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί