Ο κύβος ερρίφθη: Στις 8 Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία – Τι θα γίνει με την εστίαση

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να καταρτίσει το δυνατόν ταχύτερα ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα διαμορφώνει όρους και κανόνες για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην χώρα μας.




Της χθεσινής ανακοίνωσης στις Βρυξέλλες των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές στα κράτη – μέλη της ΕΕ ακολουθεί κατά πληροφορίες πυρετός συσκέψεων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων έως τις αρχές της εβδομάδος, όταν και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, που θα περιστρέφονται γύρω από 4 βασικούς άξονες:

> τα υγειονομικά πρωτόκολλα
> τις μεταφορές
> τις εργασιακές σχέσεις και
> την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων

«Η διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου δεν ήταν αυτονόητη. Η Ελλάδα έθεσε πρώτη το ζήτημα του τουρισμού στον ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο. Και σε συνεργασία με άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήξαμε στο σημερινό πλαίσιο που σέβεται μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ: την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ευρεία διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι βασικοί άξονες του σχεδίου για την επανέναρξη του τουρισμού στην Ελλάδα αναμένεται να συγκληθεί υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των βασικών (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας) και των κλαδικών (Τουρισμού, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη) Υπουργείων το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.
8 Ιουνίου τα καταλύματα, 1η Ιουνίου η εστίαση

«Ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Βάσει των δεδομένων, που επεξεργαζόταν έως χθες βράδυ το κυβερνητικό επιτελείο και εν αναμονή του επιδημιολογικού αποτυπώματος από τις 4 Μαΐου και εντεύθεν, που αναμένεται να έχει στην διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου απόψε, τουριστικά καταλύματα και εποχικά ξενοδοχεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιουνίου. Στο ίδιο πλαίσιο, και σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου, παρά τις ισχυρές πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία και την αγορά να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Αθήνα προωθεί διακρατικές συμφωνίες, ώστε να δημιουργήσει «ασφαλείς διαδρόμους» για την μεταφορά τουριστών προς την χώρα μας με χώρες, όπως η Βουλγαρία, το Ισραήλ και η Κύπρος. Η Ελλάδα, εξάλλου, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, θα επωφεληθεί ποικιλοτρόπως από τη συμμετοχή της στην ομάδα των χωρών, που έχουν αποκρούσει επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και με ορισμένες εκ των οποίων οι συνεννοήσεις για την τουριστική κίνηση έχει προχωρήσει, όπως η Τσεχία, η Δανία και η Αυστραλία.

Αύριο Παρασκευή έχει κατά πληροφορίες προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, ώστε να οριστικοποιηθεί το οικονομικό πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές της προσεχούς εβδομάδος.

Πηγή: ethnos.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει