Και οι προπονητές μπάσκετ… στο επίδομα των 800 ευρώ!

Σύμφωνα με Υπουργική απόφαση, θα υπάρξουν μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω του κορονοϊού, μέσα στους οποίους βρίσκονται και οι προπονητές ομάδων καλαθοσφαίρισης.



Εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες όσον αφορά την επιστροφή σε μια κανονικότητα. Κάτι τέτοιο θα έρθει με το καιρό και σταδιακά.

Μπορεί να έχουμε βγει από την καραντίνα, να έχουμε επιστρέψει στις δουλειές μας, αλλά σίγουρα αυτό εφιστά ακόμη μεγαλύτερη προσοχή ,αφού σύμφωνα με τους ειδικούς ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει.

Ιδιαίτερα σημαντικό «push» θα λέγαμε, είναι το επίδομα το οποίο και δίνεται από την Κυβέρνηση στους εργαζομένους οι οποίοι πραγματικά πλήττονται απ’ την εν λόγω πανδημία.

Με βάση λοιπόν νέες Υπουργικές αποφάσεις, θα προστεθούν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία ώστε να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, αναμένεται να υπογραφούν το επόμενο διάστημα από τα συναρμόδια υπουργεία. Μεταξύ των νέων κατηγοριών θα είναι και πολλές ειδικότητες και ομάδες καλλιτεχνών, αλλά και εργαζόμενοι στον αθλητισμό, όπως προπονητές.

Στο μπάσκετ ειδικότερα, όλα τα Εθνικά Πρωταθλήματα με απόφαση της ΕΟΚ, διακόπηκαν οριστικά και πλέον όλοι περιμένουν τις εξελίξεις και την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά τα αθλητικά δρώμενα και δη το μπάσκετπροπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών του σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών καλαθοσφαίρισης, θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Σημαντικό να αναφερθεί πως έως την Κυριακή 17 Μαΐου, μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις σε ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που ήδη έχουν συμπεριληφθεί σε παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις, για να λάβουν τα 800 ευρώ.

Πηγή: basketblog.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...