ΠΑΣ Θύελλα 2015| Ο Η. Στασινός στην «Ώρα των Σπορ»: «Πήραμε δίκαια την άνοδο»

Ο Ηρακλής Στασινός περιγράφει, μέσω της «ΩΡΑΣ», την προσπάθεια της ομάδας του στην Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.



Η περιπέτεια που βιώνει -και- η χώρα μας με τον Κορονοϊό, η απειλή της δημόσιας Υγείας, η ανατροπή της καθημερινότητας όπως τη γνωρίζαμε και ο προβληματισμός που επικρατεί για την επόμενη μέρα, είναι λογικό να έχουν μετριάσει τις ποδοσφαιρικές χαρές στις τάξεις των ομάδων. Παρ’ όλα αυτά, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κατά τόπους Ενώσεις και η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες δεν παύει να είναι μία ευχάριστη υπόθεση για τα επιτυχόντα ερασιτεχνικά σωματεία, οι άνθρωποι των οποίων είδαν την προσπάθειά τους να ανταμείβεται. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο ΠΑΣ Θύελλα 2015, ο οποίος κατάφερε να υπερισχύσει μίας σειράς αξιόλογων ερασιτεχνικών ομάδων στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας και να γράψει τη δική του ιστορία! Το Μοναστηράκι Βόνιτσας των 1.300 κατοίκων μπορεί να αισθάνεται υπερήφανο για την ομάδα του, που κατάφερε να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο, καθώς… συνελήφθη με τη διακοπή της σεζόν να προπορεύεται στην Α’ Κατηγορία, έχοντας έντεκα βαθμούς απόστασης από τον δεύτερο Εθνικό Φιλιππιάδας και ενώ απέμεναν μόλις πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Ηρακλής Στασινός, ο άνθρωπος που οδηγεί τους κυανόλευκους από την τεχνική ηγεσία τα τελευταία δύο χρόνια, μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για τη φετινή χρονιά και ανέδειξε τα σημαντικά στοιχεία της, που έπαιξαν και τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου.

«Το καλοκαίρι κάναμε την υπέρβαση στις μεταγραφές. Πήραμε παιδιά με εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, με τη στόφα του πρωταθλητισμού (Τσούνης, Καβαλάρης, Κοκκώνης, Τζαμαλής, Χρηστογιάννης, Βασίλας) και, έτσι, ανεβάσαμε τον πήχη. Μεχρι το τέλος του πρώτου γύρου γινόταν μάχη μεταξύ πέντε ομάδων, από τη στιγμή, όμως, που περάσαμε μπροστά, δεν πέσαμε ποτέ από την πρώτη θέση» θυμήθηκε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κάναμε κι άλλες προσθήκες τον Ιανουάριο, με αρχικό στόχο να μπαίναμε στα μπαράζ ανόδου, που προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Στα πρώτα παιχνίδια του δευτέρου γύρου, που ήταν συγκεντρωμένα όλα τα ντέρμπι, κάναμε νίκες με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Πανλευκάδιο και εκεί νομίζω ότι ξεκαθάρισε η κατάσταση. Όταν διεκόπη η χρονιά, ήμασταν έντεκα βαθμούς μπροστά από τον Εθνικό Φιλιππιάδας και νομίζω ότι ακόμα κι αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, πάλι θα πανηγυρίζαμε. Το πήραμε δίκαια χάρη σε μία συλλογική προσπάθεια».

«Κράτησε τα αποδυτήρια με τις αποφάσεις της»

Σε εκείνο το σημείο, ο Η. Στασινός αναφέρθηκε στους «πυλώνες» της επιτυχίας. «Η διοίκηση (πρόεδρος της Θύελλας είναι ο Παναγιώτης Πετρόπουλος) ήταν σε όλα κοντά μας. Ακόμη κι όταν στον πρώτο γύρο κάναμε μία ήττα από τον Πανλευκάδιο και μία στη Βόνιτσα, είχαμε στήριξη. Ενώ θα περίμενε κανείς να προχωρήσει σε αλλαγές, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, εκείνη μας έκανε και… τραπέζι! Κράτησε τα αποδυτήρια με τις αποφάσεις της και θεωρώ πως με τη στήριξη στο πρόσωπο το δικό μου, αλλά και στους ποδοσφαιριστές, η ομάδα μπόρεσε να φτάσει εκεί που έφτασε. Βήμα βήμα, αγώνα αγώνα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο 49χρονος προπονητής και συμπλήρωσε: «Ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, που είναι λογικό όλα να έχουν μείνει πίσω, η διοίκηση μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε να περάσουμε να πληρωθούμε, όταν ήταν εφικτό. Ήταν η καλύτερή μου χρονιά από άποψη συνεργασίας. Γενικά, το κλίμα ήταν άριστο». Όσο για την επόμενη σεζόν, η πανδημία εμποδίζει τον άμεσο προγραμματισμό, ωστόσο ο Η. Στασινός εξηγεί πως ο ΠΑΣ Θύελλα 2015, τον οποίο ο κόσμος του χωριού στηρίζει τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια, θα μπορεί να έχει καλή παρουσία και στη Γ’ Εθνική: «Είναι μία ιστορική στιγμή για την ομάδα. Από εκεί που έπαιζε όλα τα χρόνια στη Β’ Κατηγορία του τοπικού, ξαφνικά πάει ως πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική! Προς το παρόν, ζούμε και απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τη νέα χρονιά, πάντως η ομάδα, εκτός από το εξαιρετικό γήπεδο που διαθέτει (με φυσικό χλοοτάπητα σε άριστη κατάσταση) είναι σχεδόν έτοιμη. Με τρεις-τέσσερις προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών θα είναι ανταγωνιστική».

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου – 2ος Καλλιγώνιος Δρόμος

2οςΚαλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος   Ο 2οςΚαλλιγώνιοςΗμιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες (9χλμ, παιδικός 1 χλμ και 1000μ SpecialOlympics)πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Λευκάδα στις 24 Μαρτίου 2024