Αντιδράσεις για την άνοδο εννιά ομάδων στην Α’ Εθνική Γυναικών!

Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις της για το γυναικείο ποδόσφαιρο και προχωράει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών.





Η απόφαση αναφέρει ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα ενώ ανεβαίνουν 9 ομάδες από τη Β’ Εθνική όπου και θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι ένας με 11 ομάδες και ένας με 10.
Η παραπάνω απόφαση έφερε αντιδράσεις, όπως της ΑΕ΅Γλυφάδας που μίλησε για υποβάθμιση της Α’ Εθνικής καθώς θα αγωνίζονται ομάδες με χαώδη αγωνιστική διαφορά, αλλά θα χρειαστεί να υποβιβαστούν 7 από τις 11 ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΊΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

《Συνεδρίασε χθες -με τηλεδιάσκεψη λέει- η Επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, με τον γνωστό πρόεδρο και από κοντά τον παράγοντα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των γυναικείων ομάδων (τώρα το πώς διορίστηκε δεν είναι της παρούσης). Μετά από «ώριμη σκέψη» και αφού ρωτήθηκαν και κάποιοι εκπρόσωποι ομάδων (δεν γνωρίζω αν ρωτήθηκαν όλες), λέγεται ότι κατέληξαν στην «ιστορική» απόφαση (τρομάρα τους), να αναδιαρθρώσουν -λέει- τις κατηγορίες του γυναικείου ποδοσφαίρου! Σε προεκλογική περίοδο για την ΕΠΟ, ακούγεται ότι αποφάσισαν να μην υποβιβάσουν καμία ομάδα από την Α’ κατηγορία ενώ προβιβάζουν (κρατηθείτε) 9 ομάδες από την Β’ κατηγορία. Δηλαδή αναβαθμίζουν την Β’ κατηγορία και υποβαθμίζουν την Α’!
Είναι πραγματικά άξιο απορίας το σκεπτικό αυτών των ανθρώπων. Όσο κι αν προσπαθούμε, δεν μπορούμε να δώσουμε μια εξήγηση. Η μόνη εξήγηση που γυρίζει στο μυαλό μας, είναι οι …«εξυπηρετήσεις» ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ώστε να μην διαμαρτύρονται οι Ενώσεις. Αλλά μας γεννήθηκε η απορία: Ποιος νους σκέφτηκε αυτό το τερατούργημα, που γυρίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο χρόνια πίσω; Δεν σκέφτηκε κανείς τον τραγέλαφο που θα δημιουργηθεί στα ματς μεταξύ ομάδων που έχουν χαώδη αγωνιστική διαφορά; Δεν σκέφτηκε κανείς ότι όταν προβλέπεται υποβιβασμός των 7 από τις 11 ομάδες, μετά τις τρεις-τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, δεν θα υπάρχει κίνητρο να αγωνιστεί μια ομάδα, σπαταλώντας χρήματα -χωρίς λόγο- σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία; Ποια είναι άραγε η σχετική μελέτη βιωσιμότητας αυτού του πρωταθλήματος, ώστε να γίνει εισήγηση για την όποια αναδιάρθρωση; Ποιους εξυπηρετεί πάλι, εκτός από τα εκλογικά συμφέροντα κάποιων παραγόντων της Ομοσπονδίας, η οποία άγεται και φέρεται;
Δυστυχώς κύριοι, χάσατε άλλη μια ευκαιρία να κάνετε κάτι σωστό και τίμιο για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Η Επιτροπή θεωρούμε ότι στάθηκε -για μια ακόμα φορά- «λίγη» και ανίκανη για σοβαρές παρεμβάσεις απέναντι στα προβλήματα του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Εμείς ως σύλλογος έχουμε στηλιτεύσει κι άλλες αποφάσεις αυτής της Επιτροπής και σήμερα φαίνεται καθαρά ότι δικαιωνόμαστε πλήρως. Σε χρόνο ανύποπτο, δηλώσαμε: «Φοβόμαστε αυτά που θα γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς»! Έστω και τώρα, καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να μην υιοθετήσει την εισήγηση-ταφόπλακα της Επιτροπής του γυναικείου ποδοσφαίρου, να επανεξετάσει το θέμα και να μην χάσει την ευκαιρία που της δίνεται, ώστε να προχωρήσει στην αναβάθμιση των πρωταθλημάτων και το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο.》

Πηγή: www.sportsioannina.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...