“Στέψη” Χαρίλαου, Α2 σε έναν όμιλο και με πόρους επιβίωσης

Η μεγάλη αγωνία για το “αύριο” της Α2 ήταν αυτή που κυριάρχησε στο… ταμείο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν χθες οι 15 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας. Με μοναδικό απόντα τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, οι μετέχοντες στην κατηγορία έδειξαν ότι έχουν ταύτιση απόψεων και κατέληξαν σε ορισμένα πολύ σημαντικά συμπεράσματα.
Κατ’ αρχάς, συμφώνησαν ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και δεν έχει νόημα να συζητάνε για το παραμικρό ενδεχόμενο συνέχισής του ακόμα κι αν δινόταν αργότερα τέτοια δυνατότητα.

Από ‘κει και πέρα, παραδέχτηκαν ότι πρέπει να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΟΚ για το τι θα ισχύσει, όπως και του ΕΣΑΚΕ φυσικά αφού υπάρχει άμεση σύνδεση με την Basket League και απλά να τις αποδεχθούν. Πλην όμως, έκαναν και τις δικές τους προτάσεις.

Η κοινή τους αίσθηση είναι ότι θα αποδιδόταν δικαιοσύνη αν βρισκόταν τρόπος να υπάρξουν δύο άνοδοι και κανένας υποβιβασμός. Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς ανάψουν πράσινο φως για ανόδους, ήταν καθολική παραδοχή ότι η μία θέση πρέπει να πάει στον Χαρίλαο Τρικούπη χωρίς να μπει αυτός σε καμία διαδικασία διεκδίκησης.

Τέτοια διαδικασία να υπάρξει μόνο για δεύτερη θέση, πάντα αν υπάρξουν σχετικές αποφάσεις, όσο για το ποια θα είναι η διαδικασία προφανώς και θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους. Παρεμπιπτόνως, η μόνη ομάδα από την κατηγορία που εξέφασε ανοιχτά ενδιαφέρον για να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, που είπε δηλαδή ότι την ενδιαφέρει η άνοδος, ήταν η Ελευθερούπολη.

Τα πολύ σπουδαία αφορούν το μέλλον της κατηγορίας. Κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν συζητάει ενδεχόμενο δύο ομίλων, ούτε για μια χρονιά, θεωρούν δεδομένο ότι ένας όμιλος κι αυτός με… το ζόρι θα βγει αφού το οικονομικό πλέον θα είναι δυσβάσταχτο.

Και πάνω σ’ αυτό, θα ζητήσουν από την Ομοσπονδία να συνεργαστεί με την Πολιτεία για να βρει τρόπο στήριξης, με οδοιπορικά και έξοδα αγώνων, αλλιώς έγινε κατανοητό ότι δύσκολα θα συνεχίσουν όλοι στην κατηγορία.

Τέλος, χωρίς να υπάρξει επίσημη δέσμευση, υπήρξε η συμφωνία ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε παίκτες και προπονητές στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές, που είναι και η πλειοψηφία.

Αυτό το “πακέτο” προτάσεων αναμένεται να κοινοποιηθεί και στην ομοσπονδία, προκειμένου να έχει τον “παλμό” των άμεσα ενδιαφερόμενων ενόψει των δικών της αποφάσεων.

Πηγή: basketa.gr

Related News

Comments are closed