Πρωτάθλημα τέλος, Κύπελλο ίσως στο τοπικό!

Λίγες ώρες πριν το νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όπου θα ανακοινωθούν τα σταδιακά μέτρα χαλάρωσης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, το «SL» φέρνει στην επιφάνεια τις σκέψεις και το σχέδιο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ αναφορικά με τη συνέχιση ή όχι της αγωνιστικής δράσης στο ποδόσφαιρο.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επίπεδο Γ’ Εθνικής η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη με τα τωρινά δεδομένα, εκτός αν κάτι αλλάξει δραματικά μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σήμερα το απόγευμα, κάτι που θεωρείται σχετικά απίθανο. Πρωτάθλημα τέλος!

Η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη Γ’ Εθνική είναι αδιαπραγμάτευτη. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε όλους τους ομίλους και πρωταθλητές αναδεικνύονται όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, οι οποίοι κερδίζουν και την άνοδο. Το αν θα υπάρξει μέριμνα και για τους 2ους είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί εν καιρώ. Ως προς τον υποβιβασμό, η Επιτροπή θα εισηγηθεί να πέσει μία ομάδα λιγότερη από κάθε όμιλο, ώστε και όσες ήταν στο όριο παραμονής (όπως πχ η Νέα Αρτάκη στον 6ο Όμιλο) να παραμείνουν στην κατηγορία. Οι τελευταίες 4 ή 5 ομάδες ανά όμιλο (ανάλογα με το πόσες είχαν εξαρχής) θα πάρουν την άγουσα για το τοπικό.

Σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε ΕΠΣ κι εδώ φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια απόψεων. Σταματάνε τα πάντα! Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να μην παιχθεί ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι και με αυτήν συντάσσεται όχι μόνο η ΕΠΣ Λέσβου, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΣ σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν και αντίθετες φωνές, αλλά είναι μειοψηφία. Βάσει της πρότασης αυτής, πρωταθλητής ανακηρύσσεται αυτός που προηγείται στη βαθμολογία κάθε κατηγορίας.

Ως προς τον υποβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Είναι κάτι που θα κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ κάθε ΕΠΣ, άρα και της αντίστοιχης της Λέσβου, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, σε ότι αφορά τις διοργανώσεις του Κυπέλλου αφήνεται ένα ανοικτό «παραθυράκι» για την ολοκλήρωσή τους κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, τα Κύπελλα των Ενώσεων ήταν σε προχωρημένο στάδιο και απέμεναν ημιτελικοί και τελικός στην πλειοψηφία τους. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να υπάρξει αγωνιστική δράση -εφόσον δεν προκύψουν παραιτήσεις ομάδων από τη διαδικασία- αφού και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη σήμερα το βράδυ (20:00), μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τη χαλάρωση των μέτρων. Η εισήγησή της θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα πραγματοποιηθεί επίσης με τηλεδιάσκεψη, λαμβάνοντας και τις οριστικές αποφάσεις.

πηγή: sportlesvos.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που