Νίκη Λευκάδας| Η Λαμπρινή Πολυμένη για την κατάσταση με τον κορονοϊό

Η Λαμπρινή Πολυμένη της Νίκης Λευκάδας, μιλάει στο lefkadasportnews.gr για τις δύσκολες στιγμές που ζούμε λόγω του covid-19.



Η νεαρή γκαρντ που έκανε καλή σεζόν με τη Νίκη Λευκάδας, μίλησε για το πως διαχειρίζονται οι νέοι την όλη κατάσταση, πώς περνάει τον ελεύθερό της χρόνο, τι πιστεύει ότι θα γίνει μετά το πέρας της πανδημίας, καθώς και για την εμπειρία της στη Λευκάδα.

Πιο αναλυτικά η Λαμπρινή Πολυμένη:

Πως είναι η ζωή μακριά από το μπάσκετ και τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο: “Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται πολλή περίεργη η καθημερινότητα που μας έχει “επιβληθεί”, γιατί δεν είχε ξανά τύχει να έχουμε μία τόσο μεγάλη διακοπή. Μου λείπει σίγουρα η καθημερινότητα μας στο γήπεδο, με τις συμπαίκτριες μου και τους προπονητές, γι’ αυτό ανυπομονώ να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις όσο συντομότερα γίνεται και οι αγώνες. “

Πως γεμίζεις τις ώρες σου όλο αυτό τον καιρό:Έχουμε καθημερινά τα πρωινά μαθήματα μέσω ίντερνετ. Ωστόσο δεν έχω σταματήσει να αθλούμαι έστω και από το σπίτι . Τέλος επικοινωνώ μέσω βιντεοκλήσεων με τις φίλες μου (πρώην συμπαίκτριες μου) και κάνουμε μαζί διάφορα προγράμματα γυμναστικής, διατάσεων ώστε να μην χάνουμε επαφές αλλά να γυμναζόμαστε και παρέα!

Πιστεύεις ότι η επόμενη μέρα θα είναι ίδια για το άθλημα: “Δεν μπορώ να γνωρίζω αυτή την στιγμή τι θα φέρει η επόμενη ημέρα για το μπάσκετ, πάντως δεν πιστεύω πως ο ιος θα επηρεάσει αρνητικά τον χώρο μας. Είμαι σίγουρη πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα και γενικότερα με τον αθλητισμό θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, οικονομικά περισσότερο, και εύχομαι όλοι να επιστρέψουμε σύντομα σε αυτό που αγαπάμε και στην κανονικότητα μας.

Θεωρείς ότι πρέπει να συνεχιστεί η σεζόν: “Μετά από τέτοιο μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας σίγουρα θα είναι δύσκολο να έρθουμε εμείς οι αθλήτριες στα επίπεδα πριν σταματήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Βέβαια μπροστά στην υγεία όλων όλα τα άλλα περισσεύουν. Η σεζόν θα μπορούσε να συνεχιστεί εφόσον όλες οι ομάδες θα είχαν όλες τις παίκτριες στην διάθεση τους. Αυτό με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο καθώς κυρίως οι ξένες παίκτριες έχουν αποδεσμευτεί και δεν βρίσκονται στην Ελλάδα. Φυσικά δεν θα ήταν και δίκαιο να υποβιβαστούν ή να ανέβουν κατηγορία ομάδες χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν. Ωστόσο οι άνθρωποι που είναι αρμόδιοι σε αυτά τα θέματα θα βρούνε την κατάλληλη λύση. “

Πως είναι να συνδυάζεις σχολείο και προπονήσεις: “Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα η φετινή στην Λευκάδα γιατί ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα μακριά από την πόλη μου την Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι πως με τις προπονήσεις δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, διότι και τις προηγούμενες χρονιές είχα περίπου ίδιο πρόγραμμα. Είναι λογικό να υπήρχε μία παραπάνω πίεση, λόγω της ηλικίας μου δηλαδή της τάξης που φοιτώ, διότι έπρεπε να αφιερώνω χρόνο και στα μαθήματα μου.”

Τι λέτε με τους φίλους σας εσείς οι νέοι για την όλη κατάσταση: “Η αλήθεια είναι πως πολλοί νέοι δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση με την ίδια σοβαρότητα όπως οι μεγάλοι. Βέβαια μπροστά στο κοινό καλό όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα σημερινά δεδομένα ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην καθημερινότητα που είχαμε πριν τον ιό. Σίγουρα δυσκολευόμαστε πολύ γιατί μας έχουν λείψει οι φίλοι μας καθώς και οι συνήθειες που είχαμε. Παρόλα αυτά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειες μας, κάτι που εμένα προσωπικά μου έχει λείψει πάρα πολύ διότι έμενα στην Λευκάδα και δεν είχα αυτή την δυνατότητα.”

Πως κρατάς την φυσική σου κατάσταση: “Ακολουθώ καθημερινά ένα ατομικό πρόγραμμα με γυμναστική και μπάσκετ για το σπίτι. Ευτυχώς είμαι απο τις τυχερές που λόγο της τοποθεσίας έχω αρκετό χώρο για γυμναστική.”

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24