Αυτά ισχύουν για τις κατηγορίες από την Α2 και κάτω

Την ώρα που η Basket League έχει κάνει σαφές μετά την απόλυτη υπερψήφιση της σχετικής πρότασης, ότι το πρωτάθλημά της θα διακοπεί οριστικά όταν δοθεί η ευχέρεια από την σχετική νομοθετική ρύθμιση, σε όλες τις επόμενες κατηγορίες υπάρχει στάση αναμονής που… τροφοδοτεί πλήθος σεναρίων. Ας δούμε όμως τι πραγματικά ισχύει και ποιες είναι οι πιθανές εξελίξεις.




Η ΕΟΚ ήταν ο πρώτος αθλητικός φορές που ανέστειλε την αγωνιστική του δραστηριότητα όταν άρχισε η “ανωμαλία” της πανδημίας στην χώρα, επαινέθηκε γι ‘αυτό και είδε μετά όλους να ακολουθούν. Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 11 Μαρτίου, η ακριβής φράση ήταν ότι “αποφασίζει να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της μέχρι νεωτέρας” και αυτό, το μέχρι νεωτέρας δεν έχει αλλάξει μέχρι τώρα. Κάτι που   σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία οριστική διακοπή, παρά μόνο αναμονή των εξελίξεων στην χώρα.

Στον, περίπου, ένα μήνα που έχει μεσολαβήσει από τότε, είναι αμέτρητα τα σενάρια και οι… επιθυμίες που έχουν δημοσιευτεί από ανθρώπους άμεσα εμπλεκόμενους σε όλες τις κατηγορίες. Πολύ ευχάριστη πραγματικότητα το ότι τόσος κόσμος “παιδεύει” το μυαλό του και προτείνει πράγματα, αν και αυτό αφορά τα μελλούμενα, αφού για τα φετινά αφ’ ενός όσα εκφράζονται είναι επιθυμίες και τα δεδομένα μετρημένα κουκιά.

Στην ΕΟΚ αποκλείεται να πάρουν καμία οριστική απόφαση πριν το τέλος του μήνα, όταν και έχει οριοθετηθεί από την Κυβέρνηση η επανεξέταση των μέτρων καραντίνας. Το απόλυτα βέβαιο είναι ότι στην ομοσπονδία θα ήθελαν πολύ να τελειώσουν όλα τα πρωταθλήματα στο γήπεδο, να μην υπάρξει… βίαιο τέλος, αφού γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε απόφαση παρθεί μετά, αποκλείεται να μην αδικεί κάποιους, να μην ευνοεί κάποιους άλλους και σίγουρα να μην έχει τρωτά σημεία και να μην φέρει ένα γενικό ντόμινο μπερδέματος. Αλλο βέβαια το τι θέλουμε στην ζωή και άλλο τι αναγκαζόμαστε να κάνουμε μεριές φορές.

Ηδη οι αρμόδιοι έχουν στο συρτάρι αρκετές εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που ανάψει το πράσινο φως για διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων από τον Μάιο και μετά. Οπως έχουν όμως, αναγκαστικά και τα σενάρια που μοιάζουν τα πιο πιθανά στην παρούσα φάση, αυτά που δεν θα συνοδεύονται από αγωνιστική δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες κιόλας, διέρρευσε ένα συνολικό πλάνο ομαλοποίησης της ζωής στην χώρα, το οποίο στις απαγορεύσεις που θα διαρκέσουν περισσότερο καιρό περιλαμβάνει και την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων.

Στην ΕΟΚ, λοιπόν, από την στιγμή που θεωρούν δίκαιο να πάρουν όλες οι ομάδες αυτό που αξίζουν και που ακόμα υπάρχουν χρονικά περιθώρια, δεν βλέπουν τον λόγο να αποφασίσουν τώρα διακοπή. Παρακολουθώντας τα δρώμενα βέβαια, βλέπουν ότι αυτή μοιάζει η πιθανότερη εξέλιξη στην οποία θα υποχρεωθούν και αν δικαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, τότε η λογική λέει ότι θα ακυρωθούν τα πρωταθλήματα, θα θεωρηθούν δηλαδή ως μη γενόμενα. Συνεχίζουν να επεξεργάζονται λύσεις ανόδων και υποβιβασμών, όμως όπως και να το βλέπουν αυτό, με τόσο αγωνιστικό δρόμο να υπολείπεται, το αίσθημα αδικίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα φέρει το… βίαιο κατέβασμα των ρολών.

Υπάρχει δε, μια περίπτωση πρωταθλημάτων με πολύ… ξεχωριστή αγωνία, αυτή των ηλικιών που φέτος πρόκειται να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις και με τον νόμο να προβλέπει μοριοδότηση για τις τρεις πρώτες ομάδες σε αγόρια και κορίτσια, όπως ισχύει σε όλα τα σπορ για τις διακρίσεις, με πολλά παιδιά να έχουν ρίξει το βάρος στον αθλητισμό προσδοκώντας μια πρώτη ανταμοιβή η οποία τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Στο δια ταύτα, οι οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται στο πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου και θα είναι άμεσα εξαρτώμενες από τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Πηγή: basketa.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που