Νικολέττα Κονδυλάτου: Μιλάει για την κατάσταση με τον κορονοϊό.

Η Νικολέττα Κονδυλάτου, παίχτρια του Πανλευκάδιου και καθηγήτρια γυμναστικής στο Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας, μιλάει στο lefkadasportnews.gr για την ιδιαίτερη κατάσταση που περνάμε με την πανδημία που έχει βάλει στο… πάγκο, όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει το παιχνίδι!



Εκτός από τα…κλασσικά για το πως περνάει όλο αυτόν τον καιρό χωρίς τον αθλητισμό, τις επιπτώσεις της πανδημίας, τον Πανλευκάδιο και τι τις λείπει περισσότερο, η Νικολέττα τοποθετείτε με αρκετά ενδιαφέρον απόψεις, ακόμη και για κόσμο που ξεκινάει τώρα δειλά δειλά τον αθλητισμό και την ατονική άσκηση, ώστε να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Πιο αναλυτικά η Νικολέττα Κονδυλάτου:

Πως είναι η ζωή χωρίς τον αθλητισμό και τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο: Ο αθλητισμός είναι κάτι που γέμιζε ευχάριστα τη καθημερινότητα μας. Το να απέχουμε αυτό το διάστημα είναι σίγουρα μια μεγάλη απώλεια για μας. Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι οι προπονήσεις, οι συμπαίκτριες και οι προπονητές μου. Λόγω των καταστάσεων έχουμε πολύ καιρό να βρεθούμε, ωστόσο σκεφτόμαστε θετικά και περιμένουμε πως και πως τη στιγμή που θα επιστρέψουμε στο αγαπημένο μας άθλημα!!”

Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο αυτό τον καιρό της καραντίνας: “Η αλήθεια είναι πως όλη μου η μέρα είναι ένας ελεύθερος χρόνος, όποτε προσπαθώ να το περάσω όσο πιο ευχάριστα και δημιουργικά γίνεται. Αρχικά περνάω πάρα πολύ χρόνο με την οικογένειά μου, πράγμα που δε προλάβαινα πριν. Καθημερινά θα κάνω τη γυμναστική μου στο σπίτι και θα αφιερώσω και μια ώρα το απόγευμα τρέξιμο-περπάτημα. Θα διαβάσω βιβλία σχετικά με τη δουλειά μου, θα ασχοληθώ λίγο με τη μουσική και σίγουρα 1-2 ώρες την ημέρα θα τις αφιερώσω ώστε να μιλήσω με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.”

Επειδή έχεις γκρουπ και μεγάλων και μικρών που κάνεις προπόνηση. Τι σου λείπει περισσότερο από τους μικρούς μαθητές σου και από τα γκρουπ των μεγάλων: Εννοείται ότι μου λείπουν οι μικροί και μεγάλοι μου μαθητές. Όσο αφορά τα αγαπημένα μου παιδιά, η χρονιά εξελίχθηκε αντίθετα από τα σχέδια μας και δε ξέρουμε εάν θα την ολοκληρώσουμε όπως μας αρμόζει. Δε ξέραμε ότι η τελευταία μας αποχαιρετιστήρια χειραψία θα διαρκούσε πάνω από μήνα. Μου λείπουν τα χαμόγελα σας, οι εμπνεύσεις, τα γέλια και τα αστεία σας! Θέλω να σας πω άλλη μια φορά πως πρέπει να ηρεμήσετε και οι ήρθε η ώρα να παραμείνουμε όλοι συγκεντρωμένοι. Στους μεγάλους μαθητές εύχομαι να μπορέσουμε να τα ξαναπούμε σύντομα. Αυτές τις πρωτόγνωρες μέρες θέλω ότι είναι καλύτερο για εσάς. Ξέρω ότι είστε δυνατές και εύχομαι υπομονή και υγεία σε εσάς και τους οικείους σας.”

Ο Γυμναστικός Σύλλογος στο οποίο είσαι έχει βγάλει προγράμματα που στέλνει στους αθλητές; – Οι προπονητές μεταξύ σας έχετε μιλήσει για το πώς θα κρατηθούν σε φυσική κατάσταση τώρα με την καραντίνα οι αθλητές: “Φυσικά, πάντα μιλάμε, πόσο μάλλον τώρα που βρεθήκαμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η επικοινωνία μεταξύ μας είναι πολύ συχνή. Στις ακαδημίες που ασχολούμαι περισσότερο εγώ, έδωσα κάποιες οδηγίες στους γονείς και κάποιες υπενθυμίσεις στους μικρούς αθλητές, κρατώντας μέχρι και τώρα μια συχνή επικοινωνία μεταξύ τους. Στην αγωνιστική ομάδα οι υπεύθυνη προπονητές, Χρύσα Φραγκουλη – Γιαννης Πολίτης Ίκαρος Ζακυνθινός, παρακολουθούν ανελλιπώς και σε καθημερινή βάση, εξ αποστάσεως πλέον, την ατομική προπόνηση των αθλητών, με όποια μέσα μπορούν, ώστε εάν τελικά χρειαστεί να αγωνιστούν, να βρεθούν στη καλύτερη δυνατή φόρμα. Είναι μια πολύ σημαντική χρονιά, διαθέτουμε πολύ αξιόλογο έμψυχο δυναμικό, η οποία όμως εξελίσσεται με αυτό το δυσάρεστο τρόπο.”

Θεωρείς ότι ο κόσμος αναζητά όλο και περισσότερο την ατομική άσκηση: “Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα η ατομική άσκηση είναι και που ζητάνε όλο και περισσότεροι. Ο καθένας μόνος του προσπαθεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση είτε στο σπίτι, είτε σε εξωτερικό χώρο. Είναι μια διέξοδος στη καθημερινότητα και πέρα από τα πολλά οφέλη που προσφέρει η άσκηση στο ανθρώπινο σώμα, κάνει καλό και στη ψυχική υγεία του ασκούμενου.”

Πως βλέπεις την εποχή μετά την πανδημία: “Η εποχή μετά τη πανδημία θεωρώ ότι θα είναι αρκετά δύσκολη. Για μεγάλο διάστημα θα επικρατεί φόβος μεταξύ των ανθρώπων και η καθημερινότητα μας δε θα είναι η ίδια. Μεγάλες επιπτώσεις θα έχει και στην οικονομία, όπου θα μας φέρει κάποια χρόνια πίσω. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν μήνες να επανέλθουμε σε μια φυσιολογική και κοινωνική ζωή, γιατί ο φόβος θα αποτρέπει από κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, έστω κι αν έχουν επιτραπεί από τη πολιτεία. Κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν οι κλάδοι του τουρισμού, του εμπορίου και των μεταφορών καθώς η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτά.”

Ποια είναι η συμβουλή σου για ατομική άσκηση σε κάποιον ο οποίος δεν έκανε γυμναστική πριν:Ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθεί κάποιον με τη άσκηση. Το μόνο που πρέπει να υπάρχει είναι πάθος, θέληση και πίστη στον εαυτό του. Αυτό που θα πρότεινα εγώ σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τώρα είναι ανεπιφύλακτα το περπάτημα. Έντονο βάδισμα σε ρυθμό που όταν μιλάει να μη λαχανιάζει, ιδανικά 45 λεπτά. Μέρα με τη μέρα ο στόχος πρέπει να ανεβαίνει και μοναδικός αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, δηλαδή κάθε φορά να κάνουμε λίγο καλύτερη προπόνηση από τη προηγούμενη. Το περπάτημα σιγά σιγά θα γίνει χαλαρό τρέξιμο, ο χρόνος μας θα ανεβαίνει μέχρι να φτάσουμε στη φυσική κατάσταση που θέλουμε. Το σχοινάκι και το ποδήλατο είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή όπως και οι ασκήσεις με βάρη η με το βάρος του σώματος καθώς είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν και στο σπίτι.”

Το πρωτάθλημα των γυναικών πρέπει να συνεχιστεί ή όχι κατά την άποψή σου: “Το δικό μας πρωτάθλημα σταμάτησε 2 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να συνεχιστεί, αλλά προέχουν αλλά ζητήματα αυτή τη στιγμή όπου αγορών τη υγεία όλων μας. Για το πρωτάθλημα μας όπως και για τα άλλα πρωταθλήματα υπάρχουν οι αρμόδιοι όπου θα αποφασίσουν ότι είναι καλύτερο για όλους μας.”

Ικανοποιημένη από τη φετινή πορεία του Πανλευκάδιου στο πρωτάθλημα: “Είναι αρκετά ικανοποιημένη. Κάθε χρονιά προσπαθούμε για το καλύτερο και σε κάθε αγώνα μας ενδιαφέρει να βελτιωνόμαστε να βλέπουμε τα λάθη μας και να μαθαίνουμε από αυτά.”

Share This Post

Δείτε περισσότερα...