Δόξα Λευκάδας| Ο Φίλιππος Βακουφτσής για την κατάσταση με τον κορονοϊό

Ο Φίλιππος Βακουφτσής της Δόξας Λευκάδας, μίλησε στο lefkadasportnews.gr για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό λόγω του covid-19 και τοποθετήθηκε σε ερωτήματα όπως η συνέχιση του πρωταθλήματος, αλλά και το πως γεμίζει τον ελεύθερό του χρόνο.

Ο νεαρός(1.93-2001) σούτινγκ γκάρντ της Λευκάδας, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης όπως μας είπε, ενώ έχει πολύ χρόνο να είναι κοντά στην οικογένειά του.


Πιο αναλυτικά ο Φίλιππος Βακουφτσής:

Πως είναι ζωή χωρίς τον αθλητισμό: “Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, για κάθε άνθρωπο αποτελεί ανάγκη επιβεβλημένη από τις συνθήκες ζωής στην σύγχρονη εποχή. Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό όταν θέλουν να τονίσουν την χρησιμότητα του για την κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο, επικαλούνται συχνά τις αξίες του, στο άτομο και τη σωματική αλλά και ψυχική υγεία. Δυστυχώς τις δύσκολες αυτές ώρες που βιώνει η χώρα μου είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που κάθομαι σπίτι και η ζωή μου είναι βαρετή και μονότονη! Μου λείπει βέβαια η ρουτίνα που είχα πριν τον ιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, οι προπονητές μου και όλος ο κόσμος που έρχεται και μας βλέπε. Μου λείπουν η πλάκα και το γέλιο στις προπονήσεις! Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή νέα πραγματικότητα που μας επιβλήθηκε είναι δύσκολη αλλά απαραίτητη. “

Πως περνάς το χρόνο σου όλες αυτές τις μέρες: “Οι αθλητές είναι άτομα πολύ ενεργητικά, πειθαρχημένα με συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα για μεγάλο διάστημα. Όταν αναγκάζεται να είναι κλεισμένοι στο σπίτι ο καθένας προσπαθεί να γεμίσει το κενό χρόνο. Έτσι και εγώ, όπως και όλοι συνειδητοποιώντας την σοβαρότητα της κατάστασης κάθομαι σπίτι και προσπαθώ να περνάω δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά μου, επειδή βρίσκομαι μακριά απ’ το σπίτι μου και είμαι στη ΛΕΥΚΑΔΑ. Τον καιρό αυτό προσπαθώ με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που τους βλέπω σπάνια, να συζητάμε και βλέπουμε πολύ TV.”

Για την επόμενη μέρα του αθλήματος: “Δε νομίζω πως η πανδημία αυτή θα επηρεάσει την εξέλιξη του αθλήματος. Πιθανόν να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην ολοκλήρωση του και στον προγραμματισμό της καινούργιας χρονιάς.”

Η άποψή του αν θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα: “Νομίζω πως θα ήταν άδικο εφόσον υπάρχουν ακόμα εννέα αγωνιστικές να Καταδικάσεις κάποιες ομάδες σε υποβιβασμό και κάποιες άλλες σε άνοδο εφόσον δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να αναφέρει κάτι τέτοιο για μένα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά η σεζόν.”

Πως διατηρείς την φυσική σου κατάσταση: “Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει δημιουργηθεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα.  Παρόλα ταύτα, συνεχίζω να ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο σπίτι.”

 

Related News

Comments are closed