Ανδρέας Κτενάς| Το μήνυμα του Αντ/ρχη, Ανδρέα Κτενά (pics)

Διαβάστε το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας ΠΙΝ, Αντρέα Κτενά για τα έκτακτα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τη μη διασπορά του ιού του κορονοϊού, που έχει “χτυπήσει” τον κόσμο και την Ελλάδα.Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό και αδράνεια, ούτε για σπασμωδικές κινήσεις.

Ο νέος κορωνοϊός COVID-19 είναι ένας πολύ σοβαρός αντίπαλος, που δεν πρέπει να υποτιμάμε. Γι’ αυτό, απαιτείται όλοι μας να συμμετέχουμε στη μάχη, με ευθύνη, πειθαρχία και νηφαλιότητα.

Συναισθανόμαστε την αγωνία της κοινωνίας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους αρμόδιους φορείς του Κράτους, όσο και με τους τοπικούς φορείς όπως ο Δήμος, το Νοσοκομείο, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Ακούμε μόνο τους ειδικούς, τη Κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα.

Συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες και ακολουθούμε τις οδηγίες, που δίνει η Πολιτεία.

Καθημερινά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν διστάζει λεπτό να πάρει όποιο μέτρο απαιτείται τη στιγμή που απαιτείται. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις πρώτης ανάγκης, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, και τους είμαστε ευγνώμονες.

Τέτοιες στιγμές, οι βεβιασμένες κινήσεις είναι συνώνυμες της απερισκεψίας. Η περίσταση απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Σε αυτή τη μάχη, ως Περιφερειακή Αρχή, ενεργούμε συντεταγμένα και μεθοδικά, και με γνώμονα πρωτίστως την υγεία του κάθε συμπολίτη μας, αλλά και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Ενεργούμε υπεύθυνα, σεβόμενοι τους κανόνες, την κοινωνία μας, τον συνάνθρωπο μας.

Ως κοινωνία της Λευκάδας, ήρθε η ώρα ν’ αποδείξουμε εμπράκτως ότι για εμάς «η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό» και πως θέλουμε «να μην ‘λείπει’ κανένας Λευκαδίτης και καμία Λευκαδίτισσα την επομένη αυτής της κρίσης»!

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με ατομική ευθύνη και συλλογική ευθύνη, είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη περιπέτεια θα βγούμε πιο ενωμένοι και νικητές!

Δεν περισσεύει κανένας μας! «Μένουμε Σπίτι» για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας!

Ανδρέας Κτενάς ( Ktenas Andreas)
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Related News

Comments are closed