ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ 78-74

Αν και έδειχνε ότι θα έχει εύκολο απόγευμα σήμερα η Δόξα Λευκάδα απέναντι στον Πανερυθραικό, τελικά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αλλαξαν σε ζώνη την άμυνα τους και σε συνδυασμό με κάτι εκτός λογικής σουτ που έβαλαν, πέρασαν σε ένα σημείο μπροστά, αλλά οι παίχτες της Δόξας έδειξαν αυταπάρνηση και πήραν τελικά τη πολύ σημαντική νίκη.

Με τους Κανονίδη και Μανούσο να είναι σε μεγάλα κέφια, η Δόξα δούλευε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση και έφτιαξε μια δηψήφια διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 20-10. Όμως είχε χάσει τραυματίες τους Καρύδα και Τσαλδάρη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτό, στην εξίσωση μπήκε και ο Κένζο και οι τρεις μαζί οδηγούσαν τη Δόξα προς τη νίκη με τη διαφορά να φτάνει και +18(41-23), στο 18΄,  για να τελειώσει το ημίχρονο 42 – 28.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί. Παρουσίασαν μια άμυνα ζώνης που η Δόξα έδειξε να έχει προβλήματα και έβαλαν πολλά μακρινά σουτ και έτσι μείωσαν τη διαφορά στους -4(51-47), στο 26΄ για να έχουμε το 58-50 στο τέλος του γ΄ δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν και Καρύδα και Τσαλδάρη, παρά την άρνηση των γιατρών, ενώ οι φιλοξενούμενοι και στο τέταρτο δεκάλεπτο συνέχισαν την τακτική που τους είχε οδηγήσει στην μέιωση της διαφοράς και αφού η διαφορά μείωνε, κάποια στιγμή έφτασε στο καλάθι, στον πόντο και πέρασαν και μπροστά με έναν αφινιασμένο Μπάρδα, 62-63 στο 34 και από εκεί και πέρα είχαμε ντέρμπι και πήγαμε σε ειδικές καταστάσεις.

Στο υπόλοιπο οι Κούτρας και Τσαλδάρης, ειδικά ο τελευταίος στις βολές ήταν εύστοχος όταν χρειάστηκε και έτσι η ομάδα του Φώτη Τακιανού, παρά τα τρελά τρίποντα του Γιαουρτόγλου και Γεωργοπαπαδάκου, πρόσθεσε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Διαιτητές: Παναγιώτου-Συμεωνίδης-Λόρτος
Τα δεκάλεπτα: 20-10, 42-28, 58-50, 78-74.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Βαγενάς, Τραϊανός, Κούτρας 5 (1), Καρύδας 5, Πετρόπουλος, Χρυσόπουλος 6 (1), Μανούσος 17, Κανονίδης 15 (3), Κέντζο 21 (2), Πεταλωτής, Τσαλδάρης 8 (1), Γεωργάκης.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ (Χουχουλής): Δέλιος 7, Μπάρδας 17 (3), Καλλιανιώτης 9 (3), Πρίτσος 9, Γεωργοπαπαδάκος 9 (3), Προδρόμου, Γιαουρτόγλου 10 (2), Γεωργακόπουλος, Σολωμός 6, Αντωνίου, Γκαιτάσοφ 7 (1), Σοφρωνάς.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που