Κορονοϊός: 73 κρούσματα στην Ελλάδα – Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης – Για 2 εβδομάδες όλα τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών

Επτά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας την Κυριακή το μεσημέρι.



Στους 73 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας.

Έξι συνδέονται με αυτά που ήδη νοσηλεύονται ενώ για το ένα γίνεται ιχνηλάτηση ώστε να εντοπιστεί το πώς «κόλλησε» ο συγκεκριμένος ασθενής.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 66 ενώ τις τελευταίες 24 ώρες, έπειτα από σχετικούς ελέγχους, διαπιστώθηκαν 363 αρνητικά δείγματα για κορονοϊό σε όλη την Ελλάδα.

Έκτακτα μέτρα για περιορισμό της διασποράς

Στo Mέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή σύσκεψη για τον κορονoϊό με επίκεντρο τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα εξής νέα μέτρα:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες
  • Αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων για τέσσερις εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες
  • Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών για 2 εβδομάδες

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν από κοινού μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ

Τετραψήφιο αριθμό, το 1135, έθεσε απο χτες Σάββατο, ο ΕΟΔΥ, στην διάθεση των πολιτών, αναφορικά με ερωτήματα και απορίες γύρω απο τον κορονοϊό.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα και νέο σποτ με οδηγίες και μέτρα προφύλαξης, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την