Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Λευκαδίτισσα Γεωργία Ζαβιτσάνου

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Στη διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στα Χανιά η αθλήτρια πανηγύρισε για  δεύτερη φορά αυτή την πρωτιά μετά το 2016, όπου έγινε μάλιστα, η πρώτη αθλήτρια  της ΑΕΚ με πανελλήνιο τίτλο στο απλό και γενικά ολοκλήρωσε εμφατικά για την ομάδα της την πολύ πετυχημένη φετινή σεζόν ύστερα από τις πρωτιές στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 (στους άνδρες) και της Α2 (στις γυναίκες).



Ο τελικός ήταν διαφήμιση για το άθλημα και τη διοργάνωση και κρίθηκε στο φινάλε με 4-3 (σε πλήρη αντίθεση με το 4-0 για τη Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια πριν από τέσσερα χρόνια στο ΣΕΦ)!

Στο καθοριστικό 7ο σετ η Γεωργία Ζαβιτσάνου βρέθηκε πίσω με 6-9, μετά έσωσε και τρία ματς μπολ στην παράταση και επικράτησε με 17-15.

Η εξέλιξη του συναρπαστικού αγώνα 8-11, 2-11, 11-4, 11-8, 12-10, 9-11 και 17-15.

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης.

 

Η δήλωση της Λευκαδίτισσας μετά την εντυπωσιακή νίκη:

«Είναι η πρώτη μέρα μετά τον τίτλο και δυσκολεύομαι ακόμα να το συνειδητοποιήσω. Μετά τη λήξη του τελικού δε, έλεγα στον Στέφανο (σ.σ. τον Κορώνη, τον προπονητή της ΑΕΚ) «το πήρα; Πες μου, το πήρα; Δεν έχω καταλάβει…». Πράγματι είμαι χωρίς διεθνή τουρνουά περίπου 1,5 χρόνο, αλλά ως διεθνή ματς είχα αυτά στη Σουηδία. Επιπλέον ήξερα ότι ειδικά πέρσι είχα λίγη προπόνηση, όμως την ίδια στιγμή ήξερα ότι διατηρώ κι ένα επίπεδο. Σκεφτόμουν ότι ίσως ήταν και το τελευταίο μου Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ήθελα να το ευχαριστηθώ. Έκανα προπόνηση το τελευταίο διάστημα, έκανα και ειδική προετοιμασία για την Κατερίνα (σ.σ. Τόλιου) διότι πήγα στα Χανιά για το μετάλλιο και ήξερα ότι ως 5ο φαβορί ήταν πολύ πιθανό να τη βρω στον δρόμο μου -όπως κι έγινε. Δούλεψα και στη φυσική κατάσταση διότι είχα και τους αγώνες του διπλού και θα υπήρχαν και μεγάλα σε διάρκεια ματς και πήγα με το σκεπτικό ότι δεν είχα να χάσω τίποτα», δήλωσε η Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Το ήθελα πολύ, ευχαριστήθηκα τα παιχνίδια και νιώθω πολύ όμορφα. Γενικά η χρονιά εξελίχτηκε υπέροχα με τη στήριξη και της ΑΕΚ, η οποία παρότι είχα εξηγήσει από την αρχή ότι δεν ήξερα πόση προπόνηση θα κάνω, έδειξε πόσο πολύ με ήθελε και με εμπιστεύτηκε. Δεν το μετάνιωσα καθόλου, που αγωνίστηκα στην Α2 κατηγορία και βήμα-βήμα πήγαινα καλύτερα, απολάμβανα τα παιχνίδια και δεν είχα τόση πίεση».

Για τον συγκλονιστικό τελικό με τη Φίλη, που είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη από το 4-0 του 2016 στο ΣΕΦ, η 27χρονη πρωταθλήτρια σχολίασε: «Η Χριστίνα προερχόταν από δύο πολύ καλές νίκες απέναντι στην Τέρπου και την Παρίδη και μπήκε πολύ αποφασισμένη. Είχε παίξει καλά και άρχισε ιδανικά και στον τελικό προηγούμενη με 2-0. Εγώ είχα τα δεδομένα που προανάφερα, ενώ πέρσι δεν έδωσα αγώνες στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να μη φάνηκε με την Τόλιου, που είναι διαφορετικό το ματς, αλλά θεωρώ ότι φάνηκε και με τη νεαρή Φωτιάδου, που μου πήρε τα πρώτα σετ και με τη Χριστίνα στον τελικό. Άργησα να βρω ρυθμό και μάλιστα μετά το 0-2 στον τελικό θυμάμαι ότι είπα στον Κορώνη «δεν μπορώ να βρω λύση, δεν έχω κάτι να κάνω για να κερδίσω…». Μετά ωστόσο, άλλαξα κάπως το παιχνίδι και κοίταξα να μην παίζω κοντά στο φιλέ την αντίπαλο γιατί ήταν πολύ καλή στο άνοιγμα της μπάλας. Έδινα μέσα-έξω στο τραπέζι ή έξω στο σώμα και μου βγήκε αυτή η τακτική. Γύρισα το ματς και ήταν απίστευτη η εξέλιξη και στο 3-3 στα σετ καθώς βρέθηκα πίσω με 3-7 και 6-9. Το γύρισα από το…πουθενά κι έκανα από τα καλύτερα παιχνίδια μου απέναντι σε επιθετική αθλήτρια. Ήταν και ματς ψυχολογίας, παρέμεινα πολύ ήρεμη και τα κατάφερα».

Τα επόμενα σχέδια της πρωταθλήτριας Ελλάδας περιλαμβάνουν τις μεταπτυχιακές σπουδές και ο ενθουσιασμός είναι εμφανής. «Σίγουρα θα πάω στο εξωτερικό μετά το καλοκαίρι για μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία. Αφού τελείωσα τη Γυμναστική Ακαδημία μπήκα μετά από κατατακτήριες στο Καποδιστριακό και πήρα δεύτερο πτυχίο στην ψυχολογία. Από το που θα πάω θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο θα συνεχίσω να παίζω. Στο τέλος του μήνα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό κομμάτι πάντως, είναι ο στόχος μου τώρα. Και είμαι τυχερή που ασχολούμαι με ένα αντικείμενο που μου αρέσει πολύ. Όταν συμβαίνει αυτό δίνει άλλη χαρά στη ζωή ενός ανθρώπου».

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ο “έμπειρος” Θρίαμβος…και ο “πρωτάρης” Ερμής

Κανάλι και Λούρος διασταυρώνουν τα…”ξίφη” τους την Κυριακή 21/4 και ώρα 16.30μμ στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” για το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Και