Ιστορική διαδρομή Βίλχελμ Νταίρπφελντ – Run for History 4-5 Απριλίου 2020!

Ιστορική διαδρομή Βίλχελμ Νταίρπφελντ – Run for History
4/4/2020, ο ιστορικός υπερμαραθώνιος της Λευκάδας!
5/4/2020, οι παράλληλες ιστορικές διαδρομές των 10 και 1 χλμ.



Το Αθλητικό Σωματείο της Λευκάδας Φίλανδρος και ο Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Βίλχελμ Νταίρπφελντ, μαζί με τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οργανώνουν την πρώτη Ιστορική διαδρομή στις 4 Απριλίου, προς τιμήν του μεγάλου αρχαιολόγου, ένα χρόνο ακριβώς, μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική ιστορική διαδρομή.
Οι απόλυτοι συνδιοργανωτές μας!
Εφέτος οι συνδιοργανωτές μας είναι όλοι οι Σύλλογοι του Ελλομένου, αλλά και οι πολίτες και κάτοικοι γενικότερα όλων των περιοχών από τις οποίες θα περάσουν οι αθλητές. Δουλεύουν εδώ και καρό με υπευθυνότητα, πρωτοβουλίες και πνεύμα συνεργασίας και χωρίς την συνδρομή τους, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.
Σύλλογοι εντός Ελλομένου:
Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ελλομένου, ο Σύλλογος εστίασης Νυδρίου ΕΝΩΣΗ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού και περιχώρων Αλέξανδρος, το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας Αγερμός, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Αηδονάκι, Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ράχης Άγιος Διονύσιος , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλυχού Θέαλος.
Και εκτός Ελλομένου:
Πολλοί εθελοντές από Αθάνι, Βασιλική, Κοντάραινα, Μαραντοχώρι, Σύβοτα, Σύβρο, Πόρο, Νικιάνα και ο επιμορφωτικός Σύλλογος Καλιγωνίου που θα κλείσει τη διαδρομή με τους εθελοντές.
150 εθελοντές έχουν ήδη κινητοποιηθεί κυρίως από τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής μας ο οποίος έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην διοργάνωση. Συναντιούνται μιλούν, προτείνουν, αποφασίζουν.
5000 χρόνια Ιστορίας διανύουμε μαζί με τον Διπλού Δρομέα μας – 5000 προκλήσεις!
Ο δρόμος υπεραπόστασης των 60 χιλιομέτρων θα εκκινήσει στις 4/4 στις 7:00 από το ακρωτήρι του Λευκάτα Απόλλωνα και θα τερματίσει στο αρχαίο θέατρο στη Νήρικο, περνώντας από τα σημαντικότερα σημεία των ανασκαφών και ερευνών του αρχαιολόγου, όπως και την περυσινή χρονιά.
Την επόμενη ημέρα 5/4 στις 9:30 η εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων από την Αγία Κυριακή/τάφο Νταίρπφελντ και λίγο αργότερα στις 11.30 η εκκίνηση του 1 χλμ από τον χώρο των ανασκαφών στο Στενό Νυδρί. Και οι δύο παράλληλες ιστορικές διαδρομές τερματίζουν στην προτομή του αρχαιολόγου στο λιμάνι.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στις παραπάνω διαδρομές, παρακαλούμε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του αγώνα: www.runforhistory.gr
Συμμετέχουμε, Τιμάμε, Αγωνιζόμαστε
στο σπουδαιότερο ιστορικό δρομικό γεγονός του νησιού μας και ενός από τα σημαντικότερα της χώρας μας!
Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου “ Βίλχελμ Νταίρπφελντ”
LefkasDNA : Dörpfeld Nydri Association
Γιατί το DNA είναι η Ιστορία μας

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24