ΠΑΣ Σφακιωτών| Αλέξανδρος Βλασσόπουλος: “Διαχειρίζονται λανθασμένα οι ίδιοι οι “μικροί” το δικό τους θέμα”

Ένας από τους νεότερους προπονητές της α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ο Αλέξανδρος Βλασσόπουλος, φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία με το νεοφώτιστο ΠΑΣ Σφακιωτών, μιλάει με αφορμή τον δεύτερο γύο του πρωταθλήματος στο lefkadasportnews.gr. Ο Λευκαδίτης τεχνικός, αναλύει την πορεία του πρωταθλήματος μέσα από τη δική του ματιά, λέει την απόψή του για τους “μικρούς”, καθώς ρίχνει και το σχόλιό του για την διαιτησία!



Πως βλέπεις το πρωτάθλημα μέχρι τώρα και τι περιμένεις για τη συνέχεια?

Υπάρχει ενδιαφέρον και επίσης ανταγωνισμός! Θεωρό ότι έτσι θα είναι μέχρι και το τέλος του.

Αν και δεν είναι στόχος, Θεωρείς ότι μπορείτε να μπείτε στην πρώτη 5αδα του πρωταθλήματος?

Στόχος μας ήταν η γρήγορη παραμονή κάτι όπου το πετύχαμε. Αν θα μιλάγαμε για το κάτι παραπάνω θα ήταν να ήμασταν στην 4 για να έχουμε και δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ αν θα προέκυπταν! Δεν βλέπω κάτι τέτοιο όμως και σκοπός μου είναι να δώσω χρόνο στα νεαρά παιδιά μας έτσι ώστε να δημιουργούμε συνθήκες και για τα νέα παιδιά.

Η χρησιμοποίηση των 2 μικρών στο αρχικό σχήμα βοηθάει ή δυσκολεύει τις ομάδες διότι δεν υπάρχουν πολλοί «μικροί»? Είναι σωστό οι υποχρεωτικού «μικροί» ή μπορούν να βρεθούν άλλοι τρόποι να εξελιχθούν οι «μικροί»??

Δεν βλέπω παράλογο από την ΕΠΣ να θέλει να προωθήσει νέους ποδοσφαιριστές αλλά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Στον προγραμματισμό των ομάδων οι “μικροί” είναι το μείζον θέμα που καταλήγει σε ένα οικονομικό παιχνίδι. Έτσι τα μηνύματα είναι λανθασμένα και τα νεαρά παιδιά το διαχειρίζονται λανθασμένα. Το παίζω για «μικρός» και θέλω τόσα, δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι ομάδες, ο Δήμος και όλοι οι φορείς θα πρέπει να είναι σε θέση ώστε να μπορούν να δώσουν τα κίνητρα σε όλους τους νεαρούς να έρθουν στο γήπεδο. Ακούω πολλές φορές από παλιούς ποδοσφαιριστές  και παράγοντες… εγώ όταν έπαιζα κτλ κτλ. Δεν υπάρχουν αυτά πλέον,  μιλάμε για άλλες εποχές και αλλά δεδομένα! Τότε μας φωνάζανε από τα μπαλκόνια οι μανάδες μας, ενώ τώρα μιλάνε με το Instagram!

Η πρώτη 5αδα θεωρείς ότι είναι δίκαιη??

Για τους 5 θεωρώ ότι είναι λογικό. Είναι ομάδες με ποδοσφαιριστές καλούς,  με οικονομικά δεδομένα καλά,  οπότε δεν μου κάνει εντύπωση!

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι έχει κάνει την έκπληξη μέχρι τώρα στα δικά σου μάτια?

Αν ρωτήσετε άλλες ομάδες ποια ομάδα έχει κάνει την έκπληξη θα μιλήσουν για την δίκη μας….!!!

Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα μπορούσε να πάει καλύτερα?

Τέλος θεωρώ ότι ο Οδυσσέας θα μπορούσε να είναι ψηλότερα στην βαθμολογία γιατί πραγματικά στο ρόστερ του διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές!!

Ένα σχόλιο για το επίπεδο της διαιτησίας στο φετινό πρωτάθλημα?

Δεν μπορώ να πω και πολλά υπάρχουν στιγμές και στιγμές! Καλό είναι να βρεθούν κι εκεί νέα πρόσωπα έτι ώστε να υπάρχουν επιλογές και από την ΕΠΣ.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...