Τσιαβές στο basketa.gr : «Ήρθα στη Δόξα για την ιστορία της»

Ο Θανάσης Τσιαβές αποτέλεσε έναν από τους παίκτες που έβαλαν πλάτη στο περσινό κάλεσμα της Δόξας, και κλήθηκαν να βοηθήσουν την ομάδα της Λευκάδας, όταν αυτή βρέθηκε από την Α2 στην σκληρή πραγματικότητα της Γ’ Εθνικής.




Ο 26χρονος γκαρντ αποτέλεσε τον πρώτο που ανανέωσε τη συνεργασία του και το τρέχον καλοκαίρι, και μάλιστα στην σπουδαία νίκη απέναντι στους Μαχητές είχε 16 πόντους, με το καθοριστικό τρίποντο της νίκης.

Ο ίδιος μίλησε στο basketa.gr για την ως τώρα πορεία της Δόξας, τις δικές του φιλοδοξίες, αλλά και το λόγο που ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόκληση της Δόξας.

Η Δόξα αν και δημιούργησε αργά το ρόστερ της, και αρκετοί δεν της έδιναν πολλές πιθανότητες, κατάφερε να βρίσκεται στο 3-1, μετά τη μεγάλη νίκη επί των Μαχητών, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες από τον ΠΑΣ. Πως κρίνεις την πορεία σας και τη συγκεκριμένη νίκη, και πόσο σας δίνει ψυχολογία αυτή : «Η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας μας θεωρώ ότι είναι πολύ θετική. Χάσαμε από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά μετά είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Κερδίσαμε εκτός έδρας το δυνατό Στρατώνι στην έδρα του, και εντός τα Πεύκα, που κατά την άποψη μου θα είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν την φετινή σεζόν».

Ήσουν ο παίκτης που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο της νίκης. Στην δεύτερη σου σεζόν στη Λευκάδα, αισθάνεσαι ηγέτης της Δόξας : «Δεν θα έλεγα ότι αισθάνομαι ηγέτης της ομάδας. Απλά σε κάθε αγώνα προσπαθώ για το καλύτερο, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, και θεωρώ ότι με την προσπάθεια που καταβάλω βοηθάω την ομάδα μου όσο το δυνατό περισσότερο».

Στα 26 σου χρόνια διαθέτεις εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες, Με ποιο κριτήριο άφησες την Α2 και την ΑΕΛ για την Γ’ Εθνική πέρυσι : «Από την ΑΕ Λάρισας έφυγε επειδή υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Μετά από ώριμη σκέψη προτίμησα να αποδεχθώ την πρόταση της Δόξας γιατί είναι μια ομάδα με ιστορία στις Εθνικές κατηγορίες και έχει φιλοδοξίες οι οποίες ταιριάζουν με τα δικά μου θέλω».

Ωστόσο, η Δόξα αποτελεί μια ομάδα που μόλις πριν τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Α1. Πέρυσι βρέθηκε οικειοθελώς στην Γ’ Εθνική. Εσύ πως έζησες αυτή την αλλαγή, και πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος σε αυτό το κρυο ντουζ. Πλέον, τον νιώθετε δίπλα σας : «Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν δύσκολο κομμάτι. Πέρυσι ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο, έχοντας προφανώς παγώσει με την συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Φέτος τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, και πιστεύω ότι όσο η ομάδα κερδίζει όλο και περισσότεροι θα βρίσκονται κοντά μας».

Άρα, ποιος είναι ο στόχος για την φετινή σεζόν στην Δόξα : «Κατά τη γνώμη μου ο στόχος της Δόξας είναι πρωταγωνιστικός, και στόχος μας είναι να πάμε όσο ψηλότερο το πρωτάθλημα», ενώ για τις ομάδες που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα, ανέφερε : «Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πάρει προβάδισμα, ενώ τα Φάρσαλα αποτελούν την ως τώρα ευχάριστη έκπληξη. Θεωρώ ότι και η δική μας ομάδας, οι Μαχητές, η Καβάλα και ίσως η Γέφυρα θα αποτελέσουν το γκρουπ των ομάδων που θα κυνηγήσουν την άνοδο στην Α2»,

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί