Πρώτη θέση για τη Νικιανιώτισσα Όλγα Μποτώνη στους αγώνες «Patras Kitefoil & TwinTip Race Event»

Την πρώτη θέση στις γυναίκες και την πέμπτη στη γενική κατάταξη κατέλαβε με το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας η Νικιανιώτισσα (από τη Νικιάνα Λευκάδας) Όλγα Μποτώνη στους αγώνες «Patras Kitefoil & TwinTip Race Event» που διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου 2019 ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αετοσανίδας («Hellenic Kiteboarding Association») και ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας «Ιάσων».





1_apotelesmata_agonon

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνονται επίσημοι αγώνες αετοσανίδας στην Ελλάδα (πρώτη ήταν τον Ιούνιο στην Αίγινα) και η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε αυτούς γυναίκες.

botoni_psychogiou
Η Όλγα Μποτώνη (αριστερά) με την Ματίνα Ψυχογιού

Ενδεικτικά είναι τα λόγια της Ματίνας Ψυχογιού, Race Officer της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Pro στην Ολυμπιάδα Νέων του Μπουένος Άιρες του 2018, εκ των διοργανωτριών του αγώνα, η οποία ανέφερε ότι η λευκαδίτισσα αθλήτρια «άφησε πίσω της πολλούς άντρες συναθλητές της και έχει πολύ μέλλον καθώς έχει πάθος και ακούει».

Σημειωτέον επίσης ότι στο πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024 συμπεριλαμβάνεται και η Μικτή Αετοσανίδα με τις εθνικές αποστολές να αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα (οι αγώνες θα διεξαχθούν στην περιοχή της Μασσαλίας).

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι η Λευκάδα που έχει αναπτύξει και τις κατάλληλες υποδομές δικαίως θεωρείται ως ο παράδεισος της αετοσανίδας (kitesurfing) καθώς και της ιστιοσανίδας (windsurfing), αφού τα μαϊστράλια που πνέουν τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των αθλημάτων.

Είναι σημαντικό να στηριχτούν οι αθλητές και οι όμιλοι, ώστε να αναπτυχθεί πλέον και αγωνιστικά η αετοσανίδα.

πηγή: kolivas.de

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει