Ο χάρτης Super League 1, Super League 2 και Football League

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-2 τον Πλατανιά στο συγκλονιστικό μπαράζ του Ηρακλείου με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Ναμπί στο 90+5′ και παρέμεινε στη Super League. Η ολοκλήρωση των μπαράζ είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί και το παζλ των ομάδων που συγκροτούν τις τρεις κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος.


Ο ΟΦΗ παραμένει στην πρώτη κατηγορία, η οποία από την επόμενη σεζόν θα ονομάζεται Super League 1 και θ’ αποτελείται από 14 ομάδες.

Ακόμη, βέβαια, δεν έχει αποφασιστεί το μοντέλο διεξαγωγής της. Τρία είναι τα σχέδια που θα πέσουν στο τραπέζι στο Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης (28/5) για το μοντέλο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, τα δυο περιλαμβάνουν playoffs, ενώ υπάρχει κι ένα με ενδιάμεσο γύρο. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr τα τρία σχέδια που θα τεθούν προς συζήτηση και θυμηθείτε τις ομάδες που θα είναι στην πρώτη κατηγορία (με βάση τη θέση που έλαβαν την περυσινή σεζόν, όχι αλφαβητικά).

Οι δώδεκα πρώτες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ο 13ος ΟΦΗ που νίκησε στα μπαράζ κι ο Βόλος που προβιβάστηκε ως πρώτος από τη δεύτερη κατηγορία.

SUPERLEAGUE 1 (14 ΟΜΑΔΕΣ)

  1. ΠΑΟΚ
  2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  3. ΑΕΚ
  4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
  5. ΑΡΗΣ
  6. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
  7. ΛΑΜΙΑ
  8. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
  10. ΑΕΛ
  11. ΑΣΤΕΡΑΣ
  12. ΞΑΝΘΗ
  13. ΟΦΗ
  14. ΒΟΛΟΣ

Γνωρίζαμε ήδη ότι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης υποβιβάστηκαν από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία. Γνωρίζαμε και τις οκτώ που παρέμειναν καθώς τερμάτισαν από την τρίτη έως τη δέκατη θέση. Έλειπε ακόμη μία. Αυτή είναι ο Πλατανιάς, ο οποίος δεν τα κατάφερε κόντρα στον ΟΦΗ και παρέμεινε στη δεύτερη κατηγορία. Τη Super League 2, όπως θα ονομάζεται από τη νέα σεζόν.

Όσες ομάδες συμμετέχουν στη νεοσύστατη κατηγορία, θα υπόκεινται σε κεντρική διαχείριση (τα παιχνίδια θα καλύπτει η ΕΡΤ). Το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα σε αυτήν την κατηγορία είναι 800.000-900.000 ευρώ.

Όσες, ωστόσο, υποβιβάστηκαν (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης) από τη φετινή Super League στη νεοσύστατη Super League 2 θα πριμοδοτηθούν και θα έχουν το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύονταν για φέτος. Ακόμα και να μην είναι ακριβώς το ίδιο, θα έχουν τουλάχιστον 1.500.000€, εγγυημένο.

SUPER LEAGUE 2 (12 OMAΔΕΣ)

  1. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
  2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
  3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
  4. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
  5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
  6. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
  7. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
  8. ΧΑΝΙΑ
  9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
  10. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
  11. ΚΕΡΚΥΡΑ
  12. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία και την επόμενη σεζόν θα ονομάζεται Football League. Είναι η κατηγορία που συγκροτήθηκε πιο νωρίς χρονικά σε σχέση με τις άλλες. Σ’ αυτή θα συμμετέχει ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα που υποβιβάστηκαν από τη δεύτερη κατηγορία, οι πρώτοι των οκτώ ομίλων και νικητές των μπαράζ που προβιβάστηκαν, αλλά στην πραγματικότητα δεν προβιβάστηκαν καθώς έμειναν στο ίδιο επίπεδο κατηγορίας.

Η νέα Football League δεν θα μείνει «άστεγη» τηλεοπτικά. Θα έχει και αυτή τηλεοπτικό συμβόλαιο (ΕΡΤ), όμοιο με αυτό που υπεγράφη φέτος. Θα μοιραστούν δηλαδή οι ομάδες περίπου 1,8 εκατ. ευρώ. Θα προβλέπεται, ωστόσο, ένα τμήμα από το συμβόλαιο των ομάδων της Super League 2 να πηγαίνει σε αυτές της Football League. Δεδομένα λοιπόν οι ομάδες της Football League τη νέα σεζόν θα ξεκινούν σε καλύτερη μοίρα από ό,τι οι φετινές, ενώ θα είναι υποχρεωμένες να ξεκινήσουν με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ, που θα υπερκαλύπτεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

FOOTBALL LEAGUE (14 OMΑΔΕΣ)

  1. ΗΡΑΚΛΗΣ
  2. ΤΡΙΚΑΛΑ
  3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
  4. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
  5. ΚΑΒΑΛΑ
  6. ΒΕΡΟΙΑ
  7. ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
  8. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
  9. ΙΑΛΥΣΟΣ
  10. ΑΙΓΑΛΕΩ
  11. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
  12. ΙΩΝΙΚΟΣ
  13. ΤΡΙΓΛΙΑ
  14. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Πηγή: sport24.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ: Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου στην Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Οδυσσέας Νυδριού – Απόλλων Βουβοποτάμου 0-2 Θρίαμβος Λούρου – ΠΑΣ Παλιάμπελα 3-1 Αμβρακικός Βόνιτσας –

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Την Τετάρτη (20/3) η κλήρωση των Play Off

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20/03/2024 και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση των Play-off Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2023-24, στα γραφεία της Ένωσης (Αρκαδίου 17, Πρέβεζα). (ΑΡΘΡΟ