Ανακοίνωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ξεν. Γληγόρη

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι





Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ – Μας ενώνει η Λευκάδα», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θοδωρή Σολδάτο και της υποψηφιότητάς μου, φίλοι και γνωστοί μου είπαν:   «…. δεν το πιστεύω …,  εξεπλάγην …, σωστά έπραξες .…».   Κατόπιν τούτων αισθάνομαι την ανάγκη, απευθυνόμενος στους φίλους, στους γνωστούς αλλά και σε όλους τους πολίτες της Λευκάδας, του Καλάμου και του Καστού, να επισημάνω τα εξής:

Με τιμά η πρόταση του Θοδωρή Σολδάτου, την οποία και αποδέχθηκα από την πρώτη συνάντηση που είχα μαζί του (Αύγουστος 2018), όπου επισημάναμε τα προβλήματα της Λευκάδας και προσεγγίσαμε τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά του, για τη θέση του Δημάρχου Λευκάδας, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, εφόσον διαθέτει εμπειρία, συνέπεια και όραμα για το μέλλον του τόπου μας.

Ο δημότης που θα κληθεί να ψηφίσει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, θα καταλάβει ότι δίπλα από τις κάλπες των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών θα βρίσκεται η κάλπη των Ευρωεκλογών και αργότερα η κάλπη των Βουλευτικών εκλογών, όπου εκεί θα δύναται να εκφράσει το ιδεολογικοπολιτικό του  πιστεύω.  Όχι βέβαια ότι οι Δημοτικές  εκλογές, δεν έχουν πολιτική χροιά, πλην όμως πιστεύω ότι η εκλογή προσώπων και δη ικανών, πρέπει να είναι το βασικότερο κριτήριο της επιλογής και της ψήφου, με δεδομένο μάλιστα ότι για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Αν εκτιμούσα ότι η Λευκάδα δεν μπορεί ν’ αλλάξει,

δε θα έμπαινα στη διαδικασία αυτή».

Η σκέψη ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία ν’ αγωνιστώ για μια καλύτερη Λευκάδα, με γεμίζει αισιοδοξία, αφού είναι κάτι που επιχειρώ για πρώτη φορά και με κάνει να υπερνικήσω τους δισταγμούς μου, που αφορούν τις επιπτώσεις που θα έχει η ενασχόλησή μου με τα κοινά στην προσωπική μου εργασία, καθώς και σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων, δεδομένου ότι οι επιλογές μας, δεν ταυτίζονται πάντα με τις επιλογές των άλλων.  Εφόσον κατά το παρελθόν έχω πάρει θέση για σοβαρά προβλήματα του τόπου μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να ασχοληθώ και να συμμετέχω ενεργά μέσα από τη διαδικασία των εκλογών για την παραπέρα γνώση των προβλημάτων αλλά κυρίως για τον τρόπο επίλυσής τους.

Μετά από τριάντα συναπτά έτη μαχόμενης δικηγορίας, θεωρώ – όπως και όταν ξεκίνησα έτσι και τώρα – ότι τίποτε δε χαρίζεται, αλλά κατακτιέται με ήθος, συνέπεια και σκληρή δουλειά.

Έχω την πεποίθηση ότι αποτελεί υποχρέωση του καθενός από εμάς να λαμβάνει θέση για τα προβλήματα του τόπου μας, καθότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα παιδιά μας και γενικότερα απέναντι στη νεολαία μας, η οποία πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν πρέπει να μας βλέπει θεατές και κριτές των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Το όραμά μου είναι να διευκολύνω την καθημερινότητα

των συνδημοτών μου, με ανιδιοτέλεια και χωρίς

εξαρτήσεις!

Το πανέμορφο νησί μας μπορεί να γίνει καλύτερο

και πιο ποιοτικό!

Η Λευκάδα πρέπει να μας ενώνει!

  Με εκτίμηση

Παναγιώτης Ξεν. Γληγόρης

  Δικηγόρος

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την