Θανάσης Καββαδάς: Απαξιώνονται τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία λόγω μηδενικής χρηματοδότησης

Τον αποκλεισμό των 3300 Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου και των 53 ενώσεών τους από τις κρατικές επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα την απαξίωση, το μαρασμό και το σταδιακό αφανισμό τους καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς στον υφυπουργό Αθλητισμού, με ερώτησή του στη Βουλή.

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας σημειώνει ότι η στέρηση κρατικών κονδυλίων από τα εν λόγω σωματεία οδηγεί στον αποκλεισμό της αθλητικής ποδοσφαιρικής παιδείας στη χώρα.

Όπως σημειώνει ο κ. Καββαδάς, τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελούν «το κύτταρο» πάνω στο οποίο στηρίζεται το ελληνικό Ποδόσφαιρο, ωστόσο λόγω της εγκατάλειψης τους από την Πολιτεία, τα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με το άθλημα, στερούνται τη δυνατότητα δεδομένου ότι απευθύνονται σε σωματεία ημιθανή, με αβέβαιο μέλλον. «Όσα επιβιώνουν, το κάνουν μέσω της οικονομικής αφαίμαξης παραγόντων, που με το μεράκι τους προσφέρουν τη δραστηριότητα αυτή στα παιδιά της γειτονίας ή του χωριού τους» αναφέρει ο βουλευτής, εξηγώντας ωστόσο ότι λόγω της κρίσης και της αδιαφορίας της Πολιτείας «όλο και περισσότεροι παράγοντες αποχωρούν στερώντας από εκατοντάδες παιδιά τη χαρά της συμμετοχής και της άθλησης στο πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως».

Ο κ. Καββαδάς επισημαίνει την προσπάθεια της ΕΠΟ, η οποία με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το ποδόσφαιρο διοργανώνει πανελλαδικά εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπάλα παντού», ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος, τα παιδιά αυτά να έχουν γνωρίσει και να θέλουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το άθλημα, αλλά να μην υπάρχουν ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία στην περιοχή τους για να εγγραφούν. Επίσης, ο βουλευτής σημειώνει την επιχορήγηση της πολιτείας μέσω της ΕΡΤ σε επαγγελματικά σωματεία σε αντίθεση με τη μηδενική επιχορήγηση προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Τέλος ο κ. Καββαδάς καυτηριάζει το γεγονός ότι «το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες προεκλογικών κρατικών επιχορηγήσεων, όπως της κ. Νοτοπούλου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου μέσα σε ένα μήνα διέθεσε πάνω από 210.000 ευρώ σε διάφορους συλλόγους της περιοχής της, για ”Νεανικές Δράσεις ” ». «Χρήματα λοιπόν» αναφέρει στην ερώτηση ο βουλευτής «μπορούν να βρεθούν για να στηριχθούν τα ενεργά ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, όμως η Πολιτεία πρέπει να έχει τη θέληση να το πράξει».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό: 
-Εάν έχει καταρτιστεί και ποιό είναι το σχέδιο του υπουργείου για τη στήριξη και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας,
-Ποιο είναι το ποσό που διατέθηκε στα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία για το 2018 και ποιο είναι το προϋπολογισμένο ποσό για το 2019,
– Εάν προτίθεται ο κ. Υπουργός να επιχορηγήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία ή έστω σκοπεύει να βρει άλλες μορφές χρηματοδότησης τους .
Για να δείτε την Ερώτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεμσο:
https://athanasioskavvadas.gr/…/ΕΡΩΤΗΣΗ-ΓΙΑ-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ-ΣΩ…

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που