Τηλυκράτης: Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε ο Δημήτρης Μαγκαφίνης

Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στο Ναυπακτιακό Αστέρα, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Για την μεγάλη νίκη με τον  Ναυπακτιακό Αστέρα

«Σίγουρα είναι μια νίκη την οποία δεν την περίμενε κανένας από αυτούς που είναι έξω από την ομάδα ,  στις τελευταίες 25 ημέρες είχαμε το περιθώριο να περάσω κάποια πράγματα δικά μου στην ομάδα, την φιλοσοφία μου και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε  τα τελευταία παιχνίδια τα οποία είναι πολύ κρίσιμα.  Επειδή ήταν το παιχνίδι με την Φλωριάδα και το τριήμερο της  Καθαράς Δευτέρας βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και  τα δοκιμάσαμε και στο φιλικό που κάναμε με το κ20 του Παναιτωλικού . Αυτό μας βοήθησε και στο ματς με τα Γρεβενά η ομάδα ήταν σε μια καλή φόρμα . Όσο αφορά το παιχνίδι με τον Ναυπακτιακό   ξέραμε πάρα πολύ καλά την ομάδα τους διότι είχαμε πάει  και είδαμε το παιχνίδι  τους όταν εμείς είχαμε το ρεπό. Για μένα βέβαια ήταν δεύτερη φορά γιατί είχα παίξει και στο πρώτο γύρο με την ομάδα της Λευκίμμης . Προσεγγίσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και σίγουρα κερδίσαμε δίκαια  και καθαρά και αυτό μας δίνει μεγάλη ώθηση για το παιχνίδι  της Κυριακής με τα Σερβιανά που είναι ο τελικός για εμάς που θα κλειδώσει  την παραμονή μας».

Για τον τρίτο όμιλο του πρωταθλήματος

«Είναι ένας όμιλος όπου οι ισορροπίες και οι αποστάσεις στους βαθμούς είναι πάρα πολύ μικρές , δηλαδή εμείς αν κερδίζαμε  την Λευκίμμη από την αρχή όταν ήρθα  θα πηγαίναμε για το πρωτάθλημα αφού έχουμε και το παιχνίδι με τον Κρόνο Αργυράδων και θα παίζαμε το πρωτάθλημα μέσα στη Κέρκυρα.   

Το σημαντικό τώρα είναι να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση μετά από τις τελευταίες νίκες  , να δούμε αυτήν την εβδομάδα πως θα δουλέψει η ομάδα διότι θα πρέπει μείνει στην κατηγορία ο Τηλυκράτης γιατί αυτό του αρμόζει. Μην ξεχνιόμαστε κιόλας ότι είναι ο περσινός πρωταθλητής του τρίτου ομίλου» .

Για την πορεία του Τηλυκράτη

«Αυτή τη στιγμή δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση  παρ όλα αυτά όταν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και  ανεβάζει τον πήχη της, πάντα η επόμενη χρονιά είναι πιο δύσκολη  και ειδικά με τις οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Βέβαια ο Τηλυκράτης έχει τη δυναμική , έχει το όνομα και δεν είναι μια ομάδα χωριού. Ο Τηλυκράτης  είναι η πρώτη ομάδα του νησιού και γι αυτό πρέπει να την ενισχύσουν. Οι ισορροπίες που υπάρχουν στον όμιλο είναι μικρές γι αυτό  θα μπορούσε με δυο βαθμούς να είχε τελειώσει το θέμα της παραμονής.

Ο τρίτος όμιλος είναι ένας όμιλος που έχω δουλέψει στο πρώτο εξάμηνο  με την ομάδα της Λευκίμμης και αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι τρεις είναι οι ομάδες που έχουν την βαριά  φανέλα σε αυτόν τον όμιλο όπως είναι ο Τηλυκράτης, ο Θεσπρωτός και ο Ναυπακτιακός Αστέρας  αν  και φέτος είναι και άλλες ομάδες που έχουν φτάσει στην πρώτη θέση όπως το  Αχέρων Καναλακίου και άλλες 3-4 ομάδες όποτε το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό. Για την παραμονή είμαστε εμείς και τα Σερβιανά».

Για το πώς προετοιμάζει το παιχνίδι με τα Σερβιανά..

«Εγώ βασίζομαι πάρα πολύ στο θέμα της φόρμας και δουλειάς που κάνουν οι παίχτες . Εγώ αυτή τη στιγμή εμπιστεύομαι την ομάδα μου αν και έχουμε δυο απουσίες παρ όλα αυτά  έχουμε καλή ψυχολογία , παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε και την διαφορά των έξη πόντων , έχουμε και δυο αποτελέσματα αν και αυτό μπορεί να είναι παγίδα αν και εμείς θέλουμε μόνο την νίκη. Επίσης υπάρχει και η επόμενη αγωνιστική που αυτό είναι θετικό για εμάς. Αλλά στο ποδόσφαιρο ξέρετε ότι αν δεν έχει τελειώσει μαθηματικά κάτι δεν μπορείς να προδικάσεις,  μπορεί να υπάρχει  ευφορία αλλά αυτή εβδομάδα θα είναι πιεστική και για εμάς και για τα Σερβιανά η οποία είναι μια ομάδα αξιόλογη και μια ομάδα που τα παλεύει  σε όλα τα παιχνίδια» .

Για το γκολ του Φράγκου στη Ναύπακτο

«Το γκολ του Χρήστου Φράγκου  είναι ένα γκολ για highlights από έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή . Η εκτέλεση , η ατομικότητα και η απόσταση από πού έγινε το σουτ κάνουν ξεχωριστό το γκολ αυτό. Και τα άλλα δυο γκολ όμως ήρθαν από καλή συνεργασία της ομάδας».

 Για την πιθανότητα ανανέωσης με τον Τηλυκράτη..

«Όσο αφορά την συνεργασία θεωρώ ότι ένας επαγγελματίας προπονητής  πρέπει πρώτα να μιλήσει με την ομάδα εφόσον είναι ευχαριστημένοι και αυτός και η ομάδα στην οποία τελειώνει τη χρονιά, να έχει προτεραιότητα έτσι ώστε να φανεί η δουλειά του και η ομάδα να έχει καλό ρυθμό  για την επόμενη αγωνιστική περίοδο οπότε καταλαβαίνετε ότι αφού τελειώσει θετικά η αγωνιστική αυτή, θα μπούμε σε μια συζήτηση με τους ανθρώπους της διοίκησης και από εκεί και πέρα θα δούμε…»

Related News

Comments are closed