Απονομή αναμνηστικών στους αθλητές του Run for History.

Ο ΑΣΛ “Φίλανδρος” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νταίρπφελντ διοργάνωσαν χθες με επιτυχία τον δοκιμαστικό αγώνα “Τρέχοντας για την Ιστορία μας”, μια διαδρομή 62 χιλ με σημείο αναφοράς το Νυδρί.

Πρόκειται για την πρώτη ιστορική διαδρομή στο νησί, αφιερωμένη στο σημαντικό αρχαιολογικό έργο του Βίλχελμ Νταίρπφελντ.

Σήμερα, ο ΑΣΛ “Φίλανδρος” και ο Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού “Βίλχελμ Νταιρπφέλντ”, θέλησαν να τιμήσουν και να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέδραμαν για να υλοποιηθεί αυτή η διαδρομή, οργανώνοντας μια μικρή τελετή στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Νυδρί.

Αρχικά τον λόγο στην εκδήλωση πήρε η υπεύθυνη του Συλλόγου “Βίλχελμ Νταιρπφέλντ” Ελένη Βερυκίου, επισημαίνοντας πως η ιδέα του Φίλανδρου να συνδέσει την ιστορία του τόπου μας με τον αθλητισμό ήταν ένα εξαιρετικό εγχείρημα με θετικές προδιαγραφές τόσο για το νησί όσο και για τη χώρα.

Υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία των δύο συλλόγων για την προετοιμασία ενός αθλητικού δρώμενος που συνδυάστηκε με ένα σπουδαίο αρχαιολογικό θησαυρό, ενώ παράλληλα συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την στήριξη τους.

Έπειτα, ο Σπύρος Μαραγκός, από την πλευρά του ΑΣΛ “Φίλανδρος” καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους τους δρομείς, τους επικεφαλείς και τους 87 εθελοντές για τη μεγάλη προσπάθεια τους. Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την ολοκλήρωση της ανέφερε πως η συγκεκριμένη διαδρομή έχει όλα τα φόντα μελλοντικά να ξεπεράσει τα εθνικά μας σύνορα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο για την αρωγή του αλλά και τον καθηγητή Φραγκούλη από τα σχολεία Νυδριού για την μεγάλη συμμετοχή μαθητών στον αγώνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, αναφέροντας πως με έναν καλό σχεδιασμό η συγκεκριμένη διαδρομή θα μπορέσει να αποκτήσει παγκόσμια χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Μουσείου Νταίρπφελντ, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής και του νησιού.

Τέλος, μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.

πηγή: lefkadapress.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που