Πανλευκάδιος: Ήττα στη πρεμιέρα με 2-1 από την Ανατολή για τα κορίτσια.

Την πρώτη της νίκη στον πρώτο της επίσημο αγώνα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών πέτυχε η Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Ανατολής απέναντι στην αντίστοιχη του Πανλευκάδιου με σκορ 2-1, την Κυριακή 18-11-2018. Οι νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Ανατολής, έχοντας μέσο όρο ηλικίας τα 15 έτη, προηγήθηκαν με 2-0 με τις Μόνικα Καϊτατζή και Αιμιλία Δασκάλου. Οι έμπειρες αθλήτριες της ομάδας της Λευκάδας, που είχαν τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μείωσαν σε 2-1 με τη Χριστίνα Μανωλίτση.

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από καταρακτώδη βροχή σε όλη τη διάρκειά του με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς. Ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος στο Γήπεδο Ανατολής, αν και επιβαρυμένος, έδινε τη δυνατότητα να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο η έμπειρη ομάδα του Πανλευκάδιου πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο η νεανική ομάδα της Ανατολής σιγά σιγά έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν απειλητική. Ύστερα από ωραίο συνδυασμό, η Αιμιλία Δασκάλου (13 χρονών), έβγαλε τετ α τετ την Καϊτατζή Μόνικα (12,5 χρονών), που σκόραρε το παρθενικό γκολ της Ανατολής. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Πανλευκάδιο να πιέζει για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανλευκάδιος πίεζε από την αρχή και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ωστόσο στο ’74 σε αντεπίθεση, η Αιμιλία Δασκάλου άδειασε τη μισή άμυνα του Πανλευκάδιου και με υποδειγματικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Ανατολής. Η ομάδα του Πανλευκάδιου συνέχισε την ασφυκτική πίεση. Η πολύ κινητική Μανωλίτση Χριστίνα σούταρε από πλάγια δεξιά θέση και μείωσε σε 2-1. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με δυνατές μονομαχίες στο βαρύ τερέν, την ομάδα της Ανατολής να αμύνεται και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις και την ομάδα της Λευκάδας να πιέζει. Στάθηκε απέναντι όμως στην πολύ καλή σήμερα τερματοφύλακα της Ανατολής Σοφία Κοσμά (16,5 χρονών), και τελικά το σκορ έμεινε στο 2-1, με τη Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Ανατολής να πετυχαίνει την παρθενική της νίκη στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Χάρης Πανταζής): Κοσμά Σοφία, Αθαναηλίδου Μαρία, Πάνου Χριστίνα, Γκουργκούλη Κυριακή, Κοφίνα Άννα Σάρρα, Δασκάλου Αιμιλία, Πριλίγκου Ισαβέλα, Σπηλιά Αναστασία, Καϊτατζή Μόνικα, Φώτη Αικατερίνη, Χαραλαμποπούλου Φωτεινή, (74 Μπάρλη Ανθή). Στον πάγκο βρέθηκαν οι Ευθυμιάδη Χριστίνα, Καλαμπακιώτη Σοφία, Σύρμα Παρασκευή.

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Ιωάννης Βακουφτσής): Σπανούδη Μ, Γκίνη Α, Γιάλπε Στ (62 Κονιδιάρη Τ), Αρματά Δ, Μανωλίτση Αικ, Αραβανή Α, Γαβρίλη Α, Παύλου Α, Κοντογεώργη Α, Κονδυλάτου Ν, Μανωλίτση Χ. Στον πάγκο βρέθηκαν οι Μουκουβάλα Ε, Πίτσιου Μ, Αραβανή Ζ, Δουβίτσα Ι, Ραμαντάν Ζ, Γιαννουλάκου Μ.

Διαιτητές: Σιντόρης Μάριος, Δημητρίου Γεώργιος, Στόλη Μαρία, και οι τρεις της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας. Παρατηρητής: Παππάς Αριστείδης Γιατρός: Παπαθεοδώρου Χρυσούλα

Share This Post

Δείτε περισσότερα...