ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ – ΑΟ ΜΥΤΙΚΑΣ 0-3

ΠΑΣ Σφακιώτες και ΑΟ Μύτικα αγωνίστηκαν στο γήπεδο των Σφακιωτών για τη 13η αγωνιστική, σε ένα ωραίο ποιοτικά ματς, που χαρακτηριστικό του ήταν το γρήγορο παιγνίδι και οι επιθέσεις οι οποίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Το τελικό σκορ 0-3 δεν μπορεί να μαρτυρήσει την επακριβή εικόνα της αναμέτρησης, μιας και οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, πετυχαίνοντας τρία ωραία γκολ και πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη. Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν παράπονα στον διαιτητή της αναμέτρησης για δυο φάσεις, ένα χέρι που ζήτησαν στο 2ο γκολ του Μύτικα και ένα δικό τους γκολ που ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ.

Στο πρώτο μέρος, αν και η κατοχή μπάλας ήταν μοιρασμένη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά απειλητικοί, με τον Καρασαββίδη να είναι κίνδυνος σε κάθε σχεδόν φάση, ενώ οι επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων ενώ ξεκινούσαν με καλές προϋποθέσεις σταματούσαν λίγο έξω από την περιοχή, με την έλλειψη έμπνευσης να είναι φανερή.

Ο Καρασαββίδης είχε μοναδική στιγμή στο 17′ όταν μετά από πάσα του Παλάντζα βρέθηκε στην περιοχή απέναντι από τον Σάντα, όμως το σουτ του ήταν κακό και κατέληξε άουτ.  Ο ΑΟ Μύτικα πέτυχε το 0-1 όταν ο Γερασίμου κινήθηκε από αριστερά, βρήκε χώρο δοκιμάζοντας το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και στην κλειστή γωνία του Σάντα. Στο 35′ η φάση που ξεσήκωσε τους γηπεδούχους, με τον Καρασαββίδη να βρίσκεται στην περιοχή, να κατεβάζει τη μπάλα και να σουτάρει για το 0-2, με διαμαρτυρία των παικτών για χέρι του έμπειρου επιθετικού στο κατέβασμα της μπάλας.

Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία για τους Σφακιώτες, οι οποίοι στο δεύτερο ανέβηκαν και πίεσαν ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Μύτικας αρκέστηκε στο να αμύνεται, προσπαθώντας να διατηρήσει το υπέρ του σκορ με τον Καρασαββίδη να περνά σαν αλλαγή λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και να στοιχίζει πολύ στον επιθετικό τομέα των φιλοξενουμένων.

Οι γηπεδούχοι, είχαν τις ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά τις κλότσησαν, με τον Καπότη Η. να βρίσκεται στην περιοχή στο 51ο λεπτό, αλλά να αργεί, με αποτέλεσμα να κοπεί τελευταία στιγμή, αλλά και στο 80′ όταν ο Σάντας Χ. βρέθηκε μόνος στο πέναλτι, όμως σούταρε στην αγκαλιά του Ντίτσου. Στην αντεπίθεση και μετά από αυτή τη φάση, ο Παλάντζας ο οποίος έκανε πολλά χιλιόμετρα και ανέλαβε το επιθετικό κομμάτι του ΑΟ Μύτικα στο δεύτερο μέρος, βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των Σφακιωτών, ο οποίος και απέκρουσε με τα πόδια, όπως και λίγο νωρίτερα, στο 72′ με τον Σάντα Π. να βγαίνει και πάλι νικητής στη μονομαχία των δύο.

Το τελικό 0-3 έγραψε ο Μυφταράι, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά, με ψιλοκρεμαστό σουτ, όταν είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Τριανταφύλλου – Βοηθοί: Αγιωτατος – Ζώτος

ΠΑΣ Σφακιωτες (Πολίτης Π.): Σάντας, Βεργίνης, Σολδάτος, Μπάκας(62′ Χαλικιάς), Σερδινιάρης(83′ Γληγόρης), Καπότης Σ, Κόγιος, Λάζαρης, Κτενάς, Καρτάνος(33′ Καπότης Η.), Σάντας Χ.

ΑΟ Μύτικα (Κουρτεσης Κ.): Ντίτσος, Μυφταράι, Λέλοβας, Γκουνέλας, Ζαρκαντώνης, Μύτικας, Γερασίμου, Κατσάνος, Καρασαββίδης(42′ Μύτικας Γ.), Μιφτίου, Παλάντζας(84′ Χρήστου)

Ρεπορτάζ Αλέξης Πανταζής – lefkadapress.gr, sportime24.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που