Νίκη Λευκάδας: Αξίζει να το δεις για την Έλενα Τσινέκε

Το Eurocup Γυναικών βρίσκεται προ των πυλών και η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσιάζει τις παίκτριες που ξεχωρίζουν από τα προκριματικά.

Η Νίκη Λευκάδας θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το ίδιο και η Έλενα Τσινέκε σε συλλογικό επίπεδο. Η 19χρονη γκαρντ θεωρείται μεγάλο ταλέντο, συμμετείχε και στην προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 αλλά δεν επιλέχθηκε στην τελική δωδεκάδα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κεραμιδά και σύμφωνα με τη FIBA είναι μία από τις παίκτριες που αξίζει να δεις στους πρώτους αγώνες του Eurocup.

«Είναι σπουδαίο να μπορείς να δεις μια καινούρια ομάδα να αγωνίζεται στο Eurocup Γυναικών και παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες νησιώτισσες θέλουν να κάνουν καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο τους. Υπάρχει στις τάξεις τους και η Τσινέκε, η οποία ήταν εξαιρετική στις μικρές ηλικίες για τη χώρα της και τώρα θέλει να διακριθεί, μέσα στα επόμενα χρόνια, και σε επίπεδο Γυναικών. Μπορεί να σκοράρει, παίζει παντού, οπότε ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα καταφέρει στην πρώτη σεζόν της στο Eurocup Γυναικών», γράφει χαρακτηριστικά η FIBA στο αφιέρωμά της.

Οι υπόλοιπες εφτά παίκτριες, που ξεχωρίζουν από τις ομάδες των προκριματικών, είναι η Μαρί Ρουζιτσκόβα (Ορμάν Γκεντζίκ), Έμα Κάνον (Άρκα Γκντίνια), Βαλέρια Μπερεζίνσκα (Λόιντεκ Γκέρνικα Μπιζκάια), Μεκ Άλεν (Άρκα Γκντίνια), Έβα Χάμπουρσιν (Λιεζ Πάνθερς), Μπρίτνεϊ Τζόουνς (Ναμίρ) και Κάιλα Κόπερ (Ορμάν Γκεντζίκ). Θυμίζουμε πως η Νίκη Λευκάδας, στον πρώτο γύρο των προκριματικών, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη ρωσική Σπαρτάκ Νόγκινσκ, με το πρώτο παιχνίδι να φιλοξενείται επί ελληνικού εδάφους και το δεύτερο στη Μόσχα.

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24