Νίκη Λευκάδας| Φραγκούλης: Η Νίκη είναι υπέρ της αύξησης των ξένων

Η Νίκη Λευκάδας πήρε θέση στο ζήτημα των τελευταίων ημερών αναφορικά με την αύξηση των ξένων παικτριών στην Α1 γυναικών, με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Κώστα Φραγκούλη να μιλάει στο Superbasket και να τονίζει πως οι Νησιώτες είναι υπέρ της πρότασης του Ολυμπιακού.

Νέα χρονιά με πολύ περισσότερες απαιτήσεις για τη Νίκη Λευκάδας, με την ομάδα του νησιού του Ιονίου να αγωνίζεται στο Eurocup Γυναικών και να ευελπιστεί σε μια καλή πορεία τόσο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, όσο και στις εγχώριες, όπως ανέφερε στο Superbasket o τιμ μάνατζερ της ομάδας, Κώστας Φραγκούλης.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος για την ομάδα της Λευκάδας και στο γυναικείο μπάσκετ γενικότερα, ενώ μετέφερε την θέση της Νίκης αναφορικά με την αύξηση των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας πως οι άνθρωποι της ομάδας θα συμφωνούσαν και στο να γίνουν 4 ή ακόμα και 5 οι αθλήτριες από το εξωτερικό.

Τέλος ο κύριος Φραγκούλης μας μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας, η οποία εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνει ένα φιλικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο νησί και στο οποίο θα λάβει μέρος ο Ολυμπιακός, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Βενέτσια.

Αρχικά ο Κώστας Φραγκούλης μας μίλησε για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην Λευκάδα, η οποία φέτος θα αγωνίζεται στην Ευρώπη. «Αποφασίσαμε φέτος να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το νησί και να συμμετάσχουμε σε έναν θεσμό διαφορετικό. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα αυτό. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα με χρόνια σταθερής πορείας στην Α1, όμως να παίξουμε στην Ευρώπη δεν ήταν εύκολο. Η προσέγγιση παικτριών χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο πιο δύσκολη, παρότι είμαστε ένα οικονομικά υγιές σωματείο. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Πάνω σε αυτή τη κίνηση είδαμε μεγάλη ανταπόκριση και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Δεν ξέρεις πως θα βγει στο τέλος της χρονιάς αυτό και αν βγει σε καλό, όμως εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Οι Λευκαδίτες δεν θέλουν να προβούν σε μεγάλα λόγια ακόμα και σε ερώτηση για τους στόχους της ομάδας ήταν συγκρατημένοι. «Αν μπούμε στους ομίλους θα είναι τεράστια επιτυχία αρχικά. Στη συνέχεια στόχος μας είναι μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν μας αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες αλλά με κινήσεις βήμα-βήμα θέλουμε να πάμε καλά θεωρούμε πως μπορούμε να τερματίσουμε μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις, Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Μεγάλος στόχος μας είναι επίσης το Final 4 του Κυπέλλου. Γενικά ό,τι καλύτερο είναι να έρθει εμείς είμαστε… καλοδεχούμενοι. Δεν βάζουμε ταβάνι. Ξέρουμε σίγουρα πως φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, όμως δεν σου απαγορεύει κανείς να ονειρεύεσαι. Παρόλα αυτά ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω».

Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας της Λευκάδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόταση του Ολυμπιακού για την αύξηση του αριθμού των ξένων παικτριών. «Είμαστε υπέρ στο να αυξηθούν οι ξένες. Θεωρούμε πως μια τέτοια κίνηση θα κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Παράλληλα οι Ελληνίδες θα αποκτήσουν άλλες παραστάσεις και πολλές από αυτές θα δούνε το μπάσκετ πιο επαγγελματικά, γιατί δυστυχώς πολλές το βλέπουν απλά σαν ένα ‘’έξτρα’’». Μάλιστα οι Λευκαδίτες τονίζουν πως θα ήταν σύμφωνοι ακόμα και στο να γίνουν 5 οι ξένες στην Α1. «Και με παραπάνω ξένες θα είμασταν σύμφωνοι. Ίσως και 4-5 ξένες. Στην Ευρώπη οι ομάδες έχουν και 5 και 6 και 7 ξένες. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να έχουμε και εμείς περισσότερες. Δεν γίνεται με 2-3».

Στην συνέχεια η κουβέντα οδηγήθηκε στις Ελληνίδες, πολλές εκ των οποίων σύμφωνα με τον παράγοντα της Νίκης έχουν επαναπαυτεί. «Είναι λίγες οι Ελληνίδες και έχουν επαναπαυτεί. Λένε ‘’θα βρούμε ομάδα ό,τι και να γίνει’’. Αν θέλουμε να αναβαθμιστεί το μπάσκετ και άλλες ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να προσπαθήσουν να παίξουν στην Ευρώπη. Έτσι θα τραβήξουμε κόσμο και θα ξεφύγουμε από το ερασιτεχνικό επίπεδο», ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε «πρέπει να αναρωτηθούμε αν θέλουμε να αναβαθμιστεί το γυναικείο μπάσκετ, ή θέλουμε να είναι ο κομπάρσος σε σχέση με τα άλλα αθλήματα. Πρέπει να το αποφασίσουμε αυτό. Η περσινή πορεία της Εθνικής ήταν μια έκπληξη και θα μπορούσε να γίνει η αφορμή να ασχοληθούμε πιο σοβαρά, το οποίο είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Από το 2010 και το ευρωπαϊκό του Αθηναϊκού, το γυναικείο μπάσκετ έχει μια φθίνουσα πορεία. Κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, φέτος προσπαθούμε κι εμείς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει και από άλλες ομάδες. Έτσι εξάλλου θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και καλύτερες ξένες στο Ελληνικό πρωτάθλημα».

Τέλος ο Κώστας Φραγκούλης μίλησε για το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας της Νίκης, στο οποίο είναι προγραμματισμένα πολλά δυνατά φιλικά παιχνίδια. «Έχουμε κανονίσει ένα τουρνουά από τις 27, έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι ένα διεθνές τουρνουά, στο οποίο θα λάβει μέρος η Νικη, ο Ολυμπιακός, η Σπάρτακ Μόσχας από την Ρωσία και η Βενέτσια από την Ιταλία. Στο εν λόγω τριήμερο όλοι με όλους, σαν ένα ας πούμε πρωταθληματάκι. Έτσι η ομάδα μας θα κοντραριστεί με τοπ ομάδες και ο κόσμος του νησιού θα έχει την ευκαιρία να δει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Επιπλέον να πούμε ότι το πρώτο φιλικό της ομάδας μας θα είναι στις 13/9 κόντρα στην Μοντάνα από την Βουλγαρία. Γενικά να ξέρετε πως για εμάς που είμαστε ομάδα επαρχίας το να βρούμε και να κάνουμε φιλικά δεν είναι εύκολο, καθώς για να έρθει κάποια ομάδα σε εμάς θα πρέπει να την φιλοξενήσουμε και να παρέχουμε διαμονή, φαγητά κλπ, ενώ εμείς όταν πάμε έξω καλύπτουμε μόνοι μας τα δικά μας έξοδα».

πηγή: superbasket.grΝ

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24