Να κλείσει με νίκη τον α΄ γύρο η Δόξα(30/1, 17.00μμ – Με Ψυχικό εκτός)

Στη τελευταία στροφή του πρώτου γύρου της Α2, μιας Α2 που είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων χρόνων, η ΔΟΞΑ καλείται να ταξιδέψει για άλλη μια φορά ως τη πρωτεύουσα. Αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει το Ψυχικό, μια πολύ δυνατή ομάδα κυρίως στην έδρα της.

Γράφει ο Τίμος Φίλιππας

Αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα της Λευκάδας δεν είναι το ίδιο καλεί εκτός έδρας, όσο στα εντός έδρας παιχνίδια της, τότε καταλαβαίνουμε ότι έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Είναι βέβαιο πως και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι, αφενός από πλευράς ψυχολογίας γιατί βρισκόμαστε στο κλείσιμο του πρώτου γύρου κι αφετέρου γιατί οι δύο βαθμοί της νίκης θα είναι πολύτιμοι στη προσπάθεια για την είσοδο στη πεντάδα και τα Play Off.

Ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους που έχουν μείνει αρκετά πίσω και προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Πράγμα πολύ δύσκολο βέβαια, όμως μια νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος ίσως τους δώσει ώθηση για κάτι τέτοιο. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται στη 5η θέση, θέλουν να διατηρηθούν εκεί και να εδραιωθούν.

Μια νίκη στην έδρα του Ψυχικού από τη μία θα δώσει τεράστια ώθηση στους παίκτες του Φώτη Τακιανού, κυρίως ψυχολογικά από τη στιγμή που το πρόσωπό τους στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλάζει, και από την άλλη θα βυθίσει ακόμα πιο χαμηλά στη βαθμολογία τη γηπεδούχο ομάδα που ουσιαστικά θα τη θέσει εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης. Στη τελευταία επίσκεψη της στην Αθήνα, η ΔΟΞΑ ηττήθηκε από την ομάδα του Δούκα και μάλιστα στο τελευταίο σουτ.

Μια νίκη το Σάββατο θα είναι ότι καλύτερο για να ξεχαστεί αυτή η ήττα, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε, αλλά και γιατί ήταν ένα κακό αποτέλεσμα όσον αναφορά την εδραίωσή της στη πεντάδα. Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κερδίσουν οι Λευκαδίτες σε αυτόν τον αγώνα, είναι η αλλαγή της εικόνας τους εκτός έδρας παιχνίδια τους. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μαζί φυσικά με το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ομάδα της Λευκάδας αναμένεται να έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου της, καθώς οι Λευκαδίτες της Αττικής αναμένεται να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του Φώτη Τακιανού, όπως το συνηθίζουν άλλωστε. Το ματς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν σε αυτή τη τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Ψυχικό – ΔΟΞΑ Λευκάδας λοιπόν, Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 17:00.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που