Δηλώσεις Ζαρντίμ, Δέλλα, Λεμονή & Ζήκου

Η πρώτη λέξη του Πορτογάλου προπονητή προς τους προπονητές και όλους τους παρόντες στο σενάριο  ήταν το ” Καλησπέρα” στα Ελληνικά .

Στη συνέχεια ο Ζαρντίμ :  “Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναέρχομαι για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και ακόμα πιο χαρούμενος από την υποδοχή σας. Ο κάθε ένας προπονητής έχει έναν δικό του τρόπο να δουλεύει και σημασία έχει ότι  ο κάθε προπονητής πρέπει να βγάζει στο γήπεδο τις δίκες του ιδέες.

Για τους παίχτες :Η τεχνική είναι όλη η υπόθεση στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο με αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα . Σε μια ομάδα οι παίχτες πρέπει να είναι σε θέση να μαθαίνουν αρκετά πράγματα για να μπορέσουν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου όπως η τριπλα, ομαδικότητα , ταχύτητα και επίσης ο κάθε παίχτης πρέπει να παίζει σε όλο το γήπεδο και όχι να περιορίζεται μόνο σε μια θέση διότι ετσι δεν βοηθάει και τον προπονητή του. Έμενα στην καριέρα μου σαν προπονητής μου αρέσει να παρακολουθώ νεαρούς και να δίνω ευκαιρίες αλλά για να φτάσει όμως στην ευκαιρία προφανώς ότι ο παίχτης πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αυτό σημαίνει ότι μετράει και το ταλέντο του κάθε παίχτη

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Γιάννη Θειακού για το πως ένας προπονητής σαν τον Jardim κατάφερε να αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια το DNA τις ομάδας  της Monaco κάνοντάς την ένα εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων ποδοσφαιριστών όπως και με τον Κιλιάν Εμπαπέ ο Leonardo Jardim απάντησε :”

Ζαρντίμ για ανίχνευση και αξιολόγηση παιχτών : ” Μιλώντας για την Πορτογαλία μπορώ να πω ότι δεν νομίζω πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα για να βρεις ταλέντα. Σημασία έχει και οι παίχτες που υπάρχουν πρέπει να έχουν τα προσόντα που χρειάζονται γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ειδικά σε υψηλό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο. Για παράδειγμα δεν γίνετε ένας τερματοφύλακας να είναι κάτω από 1.80 για να κάνει αυτή τη δουλειά . Ή ένας παίχτης όπως ο Ρονάλντο , Κουαρέσμα κλπ που παίζουν εξτρεμ δεν φτάνει να είναι καλά παιδιά αλλά πρέπει να έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να καταφέρουν να παίξουν σε αυτήν τη θέση.”

Λεμονής για προπονητές : ” Στο γήπεδο ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να περάσει τις ιδέες στους παίχτες και όχι δείχνοντας βίντεο όπως συνήθως γίνεται . Σαν προπονητές πρέπει να ασκούμε κριτική σε εμάς πρώτα και μετά στους παίχτες.”

Λεμονής για καριέρα : ” Μετά τα 30 σκέφτεσαι ότι πρέπει να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Δεν περίμενα να γίνω προπονητής . Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο έλεγα στην γυναίκα μου ότι θα πηγαίνουμε διακοπές αλλά τελικά πήγα στην Αγγλία για προπονητής όχι για διακοπές. Πάντα είχα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο και οι γονείς μου με βοήθησαν πολύ σε αυτό το κομμάτι. ”

Λεμονής για το Ελληνικό ποδόσφαιρο :” Στην Ελλάδα αυτό που μετράει πιο πολύ είναι το αποτέλεσμα τις ομάδας και όχι να βγάζουν ταλέντα .”

Δέλλας για καριέρα : ” Τιμή μου που βρίσκομαι κοντά σε προπονητές που έχουν γράψει ιστορία . Ευχή και κατάρα να περάσεις από ποδοσφαιρηστής σε προπονητής . Όταν φτάνεις στο σημείο να σταματήσεις το ποδόσφαιρο είσαι σαν ψάρι έξω από το νερό. Ο Ότο Ρεχάγκελ μου είχε πει μια φορά οι ο προπονητής πρέπει να κοιμάται με το όραμά του ανοιχτό , κάτι το οποίο δεν θα το ξεχάσω ποτέ και πολλές φορές όταν βρισκόμουν σπίτι μου το μυαλό μου ήταν πάντα στο ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα στο να βγάζει νέα ταλέντα γι αυτό και πολλές φορές πολλοί παίχτες και παλιά και τώρα βγαίνουν τυχαία στην Ευρώπη και γίνονται σημαντικοί παίχτες. ”

Ζήκος : ” Χαρούμενος που είμαι σήμερα εδώ δίπλα σε μεγάλους προπονητές . Στην Ελλάδα δεν έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον στις ακαδημίες μας για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πρώτα απ όλα δεν έχουμε ένα σύστημα εκπαίδευσης που να επιτρέπει στα παιδιά μας από το σχολείο να ξεκινήσουν να έχουν επαφές με το ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να φτιαχτεί στα σχολεία μας αν θελουμε να έχουμε ταλέντα.”

Πηγή κειμένου: Lefkadapress.gr

Related News

Comments are closed