A1 Γυναικών: Αποχώρησε στα…μισά ο Βόλος

Μία απίστευτη και πρωτοφανή απόφαση πήρε σήμερα η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα του Βόλου αποφάσισε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Πρωτέα Βούλας να αποχωρήσει από τον αγώνα, προκειμένου να μηδενιστεί για να παίξει στα πλέι άουτ της Α1 Γυναικών με τις Εσπερίδες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε αυτήν την απόφαση για να μην έπαιζαν με τον Πρωτέα στα πλέι άουτ, καθώς οι νίκες ήταν 2-0 υπέρ του Πρωτέα και προτίμησαν να μηδενιστούν για να αλλάξει η κατάταξη και να παίξουν με τις Εσπερίδες, με τις οποίες οι νίκες είναι 1-1. Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Μεταξύ αυτών, που αναφέρθηκαν στο θέμα, ήταν και ο ισχυρός άνδρας της γυναικείας ομάδας του Φάρου, Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη προσβολή του αθλήματος, που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Δεν συνηθίζω να γράφω δημόσια γι άλλες ομάδες , όμως το σημερινό είναι πάνω από ομάδες νίκες και ήττες…

Η επιλογή του Ολυμπιακού Βόλου να αποχωρήσει στην διάρκεια του αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας για να μηδενιστεί και να παίξει στα play out με την ομάδα που έχει 1-1 είναι η μεγαλύτερη προσβολή του αθλήματος που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια…

Πιστεύω ότι πρέπει όσοι έδωσαν εντολή γι αυτό το τερατούργημα εναντίον του αθλήματος , των κοριτσιών του Πρωτέα Βούλας και των κοριτσιών του Ολυμπιακού Βόλου που είναι θύματα της υπόθεσης , να τιμωρηθούν απ όλους τους αρμόδιους φορείς παραδειγματικά… Διαφορετικά αν τέτοια φαινόμενα καιροσκοπισμού παραμείνουν ατιμώρητα δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάποιον ν ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ…

Κάποια στιγμή πρέπει θεσμικά να απομακρυνθούν όσοι βγάζουν τα πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα τους και τις άπειρες ανασφάλειες τους απέναντι σε κοριτσάκια…

Μιλάμε για γυναίκες και μικρά κορίτσια…

Ο Αθλητισμός αλλά ακόμα κι ο Πρωταθλητισμός εκτός από τους γραμμένους κανόνες έχει κι άγραφους…

Κι οποίος δεν τους σέβεται του αξίζει η δημόσια διαπόμπευση…¨,

Σχετική ανακοίνωσε εξέδωσε και ο Φάρος Κερατσινίου. Η ομάδα του Κερατσινίου ανέφερε χαρακτηριστικά

“Η διοίκηση του Φάρου Κερατσινίου θέλει να συγχαρεί τους προπονητές, τις παίκτριες και το επιτελείο της ομάδας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τη νεοφώτιστη ομάδα μας στην Α1 κατηγορία.

Το γεγονός της κατάκτησης της δεύτερης θέσης μας οδηγεί στο να αντιμετωπίσουμε μια ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος με πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των playoffs, τα οποία ξεκινούν την Τετάρτη (2/5) όπου καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει την αναμέτρηση.

Σήμερα αγωνιστήκαμε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο και μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ηττηθήκαμε με δύο πόντους (69-67) δείχνοντας ότι το γυναικείο μπάσκετ είναι άκρως ανταγωνιστικό και ελκυστικό και αρχίζει να κατέχει ιδιαίτερη θέση στις συνειδήσεις μας.

Την ίδια ώρα που στη Νέα Σμύρνη γινόταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι μεταξύ μας, στη Βούλα και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Πρωτέας Βούλας-Ολυμπιακός Βόλου γινόταν η απόλυτη διακωμώδηση του αγαπημένου μας αθλήματος, καθώς το ελληνικό μπάσκετ έγινε μάρτυρας ενός θλιβερού γεγονότος. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου εσκεμμένως δημιουργούσε καθυστερήσεις σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς καμία απολύτως δικαιοδοσία να κάνει κάτι τέτοιο και τελικώς να μηδενιστεί και να καταχωρηθεί ο αγώνας υπέρ του Πρωτέα Βούλας.

Ο Φάρος Κερατσινίου όντας «θύμα» του Ολυμπιακού Βόλου και του προπονητή του, κ. Καπουρνιώτη, καθώς ζήσαμε απίστευτα τραγελαφικά περιστατικά στα μεταξύ μας παιχνίδια, τόσο στο Βόλο όσο και στο Κερατσίνι, νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν το γυναικείο μπάσκετ και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές που κλονίζουν την αγάπη μας για το άθλημα και τους ανθρώπους που το απαρτίζουν.

Τις απαρχαιωμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου πρέπει να καταδικάσουμε και να τιμωρήσουμε ώστε να δικαιωθούμε όλοι μας. Δεν πρέπει πλέον να μένουμε αμέτοχοι και θεατές σε περιστατικά που στοιχίζουν στη φήμη του γυναικείου μπάσκετ. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να «πολεμήσουμε» κατά όλων αυτών για ένα καλύτερο μέλλον στο γυναικείο μπάσκετ”.

πηγή: www.ebasket.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που