Κόλλησε στο…μηδέν ο Τηλυκράτης

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Μόνο εύκολο δεν ήταν το απόγευμα της Κυριακής για τον Τηλυκράτη. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα (που πλέον συγκατοικεί στο ρετιρέ με τον Μακεδονικό Φούφα), παρότι είχε απέναντί του μια ομάδα των τελευταίων θέσεων σε ένα ματς που θεωρητικά φάνταζε εύκολο, στην πράξη το έκανε δύσκολο χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην “μάχη” για την κατάκτηση της κορυφής. Έτσι μετά την ήττα στην Αμφιλοχία, ήρθε η εντός έδρας γκέλα με τον Σκουφά Κομποτίου, για να δείξει ότι η λευκαδίτικη ομάδα βρίσκεται σε περίοδο… εκπτώσεων. Τόσο όσον αφορά την απόδοσή της, όσο φυσικά και στον τομέα του σκοραρίσματος, καθώς έμεινε για δεύτερη Κυριακή χωρίς γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Ο Τηλυκράτης που ξεκίνησε με αλλαγές στην σύνθεσή του λόγω τιμωριών και τραυματισμών, είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο έως το 40′ δεν είχε γίνει απειλητικός για την εστία του Παπαχρήστου. Η αύξηση της πίεσης μετά το 40′ απέφερε πέντε κερδισμένα κόρνερ και τρία φάουλ κοντά στην περιοχή, ένα εκ των οποίων σταματήσε στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι που έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους, δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Καραγκούνη.

Ο κίνδυνος απώλειας βαθμών, αλλά και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του Τηλυκράτη. Οι οδηγίες πάντως του Ανδρέα Παντζιαρά που ζητούσε ηρεμία και καλές συνεργασίες δεν εισακούστηκαν όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το άγχος να κυριεύσει τους παίκτες, να “μπλοκάρει” το μυαλό τους και να χαθεί έτσι η ευκαιρία για την διατήρηση της πρωτιάς. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους κυνήγησαν κάθε μπάλα, πόνταραν στο διακρώς αυξανόμενο άγχος του Τηλυκράτη και δέχτηκαν με ευχαρίστηση το “δώρο”, το οποίο στο τέλος προσπάθησαν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο.

ΦΑΣΕΙΣ

42′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φέτση από τον άξονα, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Παπαχρήστο και στην συνέχεια με την βοήθεια του κάθετου δοκαριού κατέληξε κόρνερ.

52′ Ο Γκίκα επιχείρησε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και ο Παπαγιάννης με το σώμα έδιωξε σε κόρνερ.

54′ Κόρνερ από τον Φέτση, ο Πετράκος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ (κεντρική φωτό).

59′ Σουτ του Παππά κατέληξε άουτ.

62′ Διαγώνιο σουτ του Ασπροποταμίτη, ο Καραγκούνης απέκρουσε.

73′ Ο Περιστέρης σούταρε και ο Παπαχρήστος έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια.

77′ Σουτ από τον Πετράκο πέρασε άουτ.

90’+ Ο Καραγκούνης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε τετ α τετ που είχε με τον Τσάκαλο που βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι (86′ Γεωργάκης), Σ. Καταγής (), Μπουρδούβαλης (79′ Μπαλογιάννης), Φέτσης, Πετράκος, Γκίκα (53′ Καββαδίας), Κτενάς, Γραμματικόπουλος, Γ. Καταγής, Βασίλας (46′ Περιστέρης).

ΚΟΜΠΟΤΙ (Κ. Σωτηρόπουλος): Παπαχρήστος, Παπαγιάννης, Καλπακούλας (63′ Μπαλωμένος), Σχισμένος, Πέτσας, Βερλέκης, Παππάς, Θεοδωρής (82′ Σταμούλης), Παρράς (53′ Τσάκαλος), Μπαλαδήμας (6′ λ.τ. Ασπροποταμίτης), Μπάφας.

www.lefkadaweb.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει