Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| ΠΑΣ Πρέβεζας – Οδυσσέας Νυδριού 2-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Σε ένα γήπεδο (Δημοτικό Πρέβεζας) που έχει γράψει μερικές από τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας του (νίκες σε τελικούς Κυπέλλου), ο Οδυσσέας έδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή απέναντι στον ΠΑΣ Πρέβεζα που θέλει όσο τίποτε άλλο την κατάκτηση του τίτλου. Οι παίκτες του Χρήστου Βάννα δεν λύγισαν μπροστά στην θέληση των γηπεδούχων και με όπλο τους (ένα από τα πολλά) να είναι το κίνητρο που απορρέει από την υπόσχεση της διοίκησης για οικονομική “ντόπα” με κατάκτηση συγκεκριμένου αριθμού βαθμών σε τριάδα αγώνων, μπόρεσαν να κάνουν δικό τους τον βαθμό που με βάση την εικόνα του ματς τον δικαιούνταν.

Ο Οδυσσέας που έγινε η πρώτη ομάδα στον φετινό “μαραθώνιο” που σημειώνει δύο γκολ σε βάρος του ΠΑΣ, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό. Η πολύ καλή συνεργασία στην δεξιά πτέρυγα τελείωσε με την μπάλα να βγαίνει προς το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Εκεί ο επερχόμενος Καλογέρης δεν πτοήθηκε βλέποντας τα πόδια δύο αμυντικών να πηγαίνουν προς την μπάλα, την οποία βρήκε πρώτος αυτός και την έστειλε με συρτό σουτ στην δεξιά γωνία του Μήτσιου (0-1). Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30′), ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση. Η κεφαλιά του Ντιό αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη και στην εξέλιξη της φάσης ο Πανταζής με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο ΠΑΣ είχε μια φλύαρη υπεροχή. Στο 50′ ο Τσάλας με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-1, σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ πριν γίνει αποδέκτης της μπάλας. Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου (στο 58′ με τον Κατσούλα), ενώ στο 66′ ο Πολίτης επιχείρησε σέντρα σουτ και ο Μήτσιος που έδιωξε την μπάλα την είδε να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ. Στο 71′ ο Ν. Γαζής σούταρε και ο Μήτσιος απέκρουσε, ενώ στο 80′ ο Θεράπος έβγαλε πάσα σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή του ΠΑΣ. Κι ενώ δύο αμυντικοί έδειξαν να ελέγχουν, ο Καρτάνος που με πείσμα κυνήγησε μια φαινομενικά “χαμένη” φάση, “τσίμπησε” την μπάλα η οποία κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μήτσιου για να γίνει το 2-2 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από πλευράς παικτών και μελών της αποστολής του Οδυσσέα. Στις καθυστερήσεις (τα έξι λεπτά ήταν πολλά όπως υποστήριξαν οι φιλοξενούμενοι), ο Ντιό και ο Ντέτσικας απείλησαν τον Κυριακίδη χωρίς να βρουν στόχο, έτσι το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ (Α. Μπέκα): Μήτσιος, Τουργέλης, Πανταζής, Λεόπουλος, Ντιό, Τριάντος, Ρούγκι, Δημουλιάς, Τσάλας (66′ Ντέτσικας), Κατσούλας (72′ Καρίπογλου), Καζούκας.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Χ. Βάννας): Σ. Κυριακίδης, Β. Κυριακίδης, Γεωργάκης, Πολίτης, Αργυρός, Καλογέρης, Ζουριδάκης (55′ Ν. Γαζής), Θεράπος (89′ Νικολάου), Θειακός, Σταύρου, Καρτάνος (87′ Βάννας).

www.lefkadaweb.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...