Τηλυκράτης: Οι αριθμοί που τον έχρισαν πρωταθλητή χειμώνα

Η λήξη του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρήκε τον Τηλυκράτη 4 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Αμφίλοχο (26 έναντι 22 βαθμών). Η πρώτη αποστολή που είχε αναθέσει στους παίκτες του ο Ανδρέας Παντζιαράς εξετελέσθη, αφού μετά το πέρας των 13 αγωνιστικών ο Τηλυκράτης προπορεύεται των αντιπάλων του έχοντας μάλιστα αποκτήσει μια διαφορά που δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η ομάδα της Λευκάδας είναι η καλύτερη του ομίλου στο πρώτο μισό της σεζόν.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι ο πρωταθλητής χειμώνα θα είναι και πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, εντούτοις το γεγονός από μόνο του αποτελεί οιωνό τίτλου για την ομάδα του Παντζιαρά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την στατιστική των προηγούμενων ετών. Όλες οι ελπίδες πάντως για την τελική πρωτιά του Τηλυκράτη και την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου βρίσκονται στα πόδια των δικών του ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να διαχειριστούν με τον τρόπο που αρμόζει στην περίσταση την τωρινή τους πρωτιά, αφού σύμφωνα και με όσα δηλώνει κατά καιρούς ο Ανδρέας Παντζιαράς, το δύσκολο κομμάτι της σεζόν είναι αυτό της ανάδειξης της ομάδας ως πρώτης στον όμιλο. Αν αυτή η επιδίωξη γίνει πράξη, τότε θα έχει φύγει το μεγάλο άγχος της αγωνιστικής περιόδου, καθώς όπως δηλώνει ο προπονητής του Τηλυκράτη, στα πλέι οφ όλα θα είναι πιο εύκολα, με αντιπάλους εκείνες τις ομάδες που θα έχουν το ίδιο με την ομάδα της Λευκάδας άγχος για τον προβιβασμό τους στην Β’ Εθνική.

Οι αριθμοί

Οι 26 βαθμοί που έχουν στείλει τον Τηλυκράτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα είναι αποτέλεσμα των οκτώ νικών και των δύο ισοπαλιών που έχει στο πρώτο μισό της σεζόν. Οι πέντε από τις οκτώ νίκες έχουν επιτευχθεί στην Λευκάδα, τρεις έχουν σημειωθεί εκτός έδρας, ενώ δύο ματς μακριά από την Λευκάδα έχουν λήξει ισόπαλα. Ο Τηλυκράτης έχει και δύο ήττες σε αυτό το κομμάτι του πρωταθλήματος (μία εντός και μία εκτός). Εντός έδρας ο Τηλυκράτης έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς με 13 γκολ υπέρ και τρία κατά, ενώ εκτός Λευκάδας έχει πάρει 11 βαθμούς με γκολ 9-6.

Πρώτος σκόρερ του Τηλυκράτη στο διάστημα αυτό είναι ο Γραμματικόπουλος (φωτό) με πέντε (5) γκολ και τον ακολουθούν οι Πετράκος και Φέτσης με τέσσερα (4). Τρία (3) έχει πετύχει ο Γκίκας, δύο (2) ο Ιασωνίδης και από ένα (1) οι Περιστέρης, Καλογερής και Τσελάι. Η συγκομιδή των 22 γκολ συμπληρώνεται με το αυτογκόλ του Βούλγαρη στο νικηφόρο ματς με την Λευκίμμη. Οι παίκτες του Τηλυκράτη μέχρι στιγμής έχουν στείλει τέσσερις φορές την μπάλα στα αντίπαλα δοκάρια (τρεις φορές ο Πετράκος και μία ο Ιασωνίδης), έχουν κερδίσει τρία πέναλτι (τα δύο έγιναν γκολ από τον Φέτση και το τρίτο, αυτό του Γραμματικόπουλου, αρχικά αποκρούστηκε και στην συνέχεια έγινε γκολ από τον Καλογερή), ενώ δύο είναι αυτά που έχουν δοθεί εις βάρος του πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα (το πρώτο στην Κρανούλα αποκρούστηκε από τον Καραγκούνη).

www.lefkadaweb.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ: Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου στην Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Οδυσσέας Νυδριού – Απόλλων Βουβοποτάμου 0-2 Θρίαμβος Λούρου – ΠΑΣ Παλιάμπελα 3-1 Αμβρακικός Βόνιτσας –

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Την Τετάρτη (20/3) η κλήρωση των Play Off

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20/03/2024 και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση των Play-off Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2023-24, στα γραφεία της Ένωσης (Αρκαδίου 17, Πρέβεζα). (ΑΡΘΡΟ