Α2 Ανδρών: Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 8η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος

Αρκετοί θα είναι αυτοί που θα παραξενευτούν με αυτή την επιλογή, και το πως είναι δυνατόν ένας παίκτης με 3 πόντους (1/1 τρίποντο) να αποτελεί την κορυφαία επιλογή μας στην θέση του βασικού πόιντ γκαρντ. Από την εμπειρία μας θα απαντήσουμε πως το μπάσκετ δεν είναι μόνο η επίθεση, με τον 32χρονο γκαρντ να έχει μεταμορφωθεί στα χέρια του Στέργιου Κουφού σε ένα σοβαρό εργαλείο, και αποτελεί τον παίκτη που έδωσε το τέμπο και η ομάδα των Βορείων προαστίων έφτασε σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της. Στο παιχνίδι στην Λευκάδα ο Τζακόπουλος είχε 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής!Καθόλου άσχημα θα λέγαμε…

2.Νίκος Χουχούμης

 

Παίκτης με περίεργη καριέρα, που έπρεπε να βιώσει και ομάδες της Β’ Εθνικής ώστε να αρχίσει να δείχνει τις ικανότητες του, και δη την περσινή σεζόν στον Εργοτέλη, Ο 21χρονος γκαρντ ήταν από τους πρώτους που επέλεξε για το ρόστερ του ο Γιώργος Ρεμεντέλας, και δικαιώθηκε με την επιλογή του, με τον ταλαντούχο αθλητή να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Μαρούσι, έχοντας 17 πόντους με 4/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0.906 στην αξιολόγηση σε 21 λεπτά συμμετοχής.

3.Δημήτρης Καλαϊτζιδης

Σπουδαίο διπλό πήρε ο Ηρακλής στο «Π.Σαλπέας», κερδίζοντας τον δυνατό Εθνικό με 66-58. Η συγκεκριμένη νίκη είχε αρκετούς πρωταγωνιστές για τον «γηραιό», αλλά ένας ήταν αυτός που τράβηξε το κάρο, όταν αυτό κόλλησε στην τρίτη περίοδο. Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε 13 πόντους (2/7 διπ., 3/7 τριπ., 7 ριμπ. 1 ασίστ), με τους περισσότερους να έρχονται στην τρίτη περίοδο, ενώ ήταν αυτός που με μακρινό σουτ ξανά έδωσε το ψυχολογικό προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης , όταν στο τελείωμα της τρίτης περιόδου ο Εθνικός προσπερνούμε με 45-44. Ο Καλαϊτζίδης με τρίποντο έγραψε το 45-47, για να αναλάβουν στη συνέχεια δράση οι συμπαίκτες του και να καθαρίσουν το παιχνίδι.

4.Μάκης Θέος

Στις επάλξεις τις Α2 επέστρεψε ο 33χρονος Μάκης Θέος, ο οποίος αποφάσισε να συμμετάσχει στο όραμα των ανθρώπων του ΑΣ Καρδίτσας να φέρουν την ομάδα ως την δεύτερη τι τάξει Εθνική κατηγορία. Έτσι, αποτέλεσε και τον σημαντικότερο κρίκο στο πρώτο και ιστορικό διπλό των Θεσσαλών στην εν λόγω κατηγορία, το οποίο είχε και τεράστια βαθμολογική σημασία. Στη νίκη του ΑΣΚ στο «Σαλούν» επί του Παπάγου ο Θέος ήταν εξαιρετικός, φτάνοντας σε double-double με 12 πόντους (4/4 βολές, 4/8 δίποντα) και 11 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε 1 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

5.Παναγιώτης Κουκουνιάς

Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ δείχνει να έχει δέσει τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια του Αμύντα, και αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του Αλέξανδρου Ζαβού, γνωρίζοντας άρτια τον ρόλο του. Στο καθοριστικής σημασίας παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας στο κλειστό της «Πυρκάλ», εκτός από τους 14 πόντους (4/6 διπ., 2/3 τριπ., 3 ριμπ., 2 κοψ., 1 κλεψ., 1 ασίστ) είχε και το καθοριστικό τρίποντο με το οποίο η ομάδα του σφράγισε την σημαντική νίκη.

Προπονητής

Στέργιος Κουφός

Ο Στέργιος Κουφός αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων προπονητών που κυκλοφορούν στις Εθνικές κατηγορίες, με τον Χολαργό να πρέπει να αισθάνεται τυχερός που τον έχει στις τάξεις του. Την φετινή σεζόν η ομάδα των Βορείων προαστίων πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, στην δεύτερη του σεζόν στην Α2, πετυχαίνοντας ίσως την μεγαλύτερη εκτός έδρας της ιστορίας του, κερδίζοντας δια περιπάτου την Δόξα στην Λευκάδα.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24