Α2 Ανδρών: Ηχηρό…Bell για τη Δόξα από Χολαργό (57-79)

Βαριά εντός έδρας ήττα υπέστη η ΔΟΞΑ από τον Χολαργό με 57-79. Η ομάδα του Κου Χατζηκυριακίδη ήταν κατώτερη των περιστάσεων και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με κορυφαίο τον Μπελ(22 π.) πέτυχαν μια εύκολη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελική διαφορά των 22 πόντων μάλλον κολακεύει την ομάδα της Λευκάδας που βρέθηκε πίσω ακόμα και με 31 πόντους, ενώ επιθετικά δυσκολευόταν πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού να σκοράρει.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο μόνος διψήφιος των γηπεδούχων ήταν ο Μπέμπης, που έμεινε 20 λεπτά στο παρκέ(μέχρι τώρα είχε 12 λεπτά μ.ο. και όλους και όλους 20 πόντους), καθώς οι δύο ηγέτες της ομάδας, Τσαλδάρης και Λιακόπουλος, που σημείωσαν και οι δύο μαζί 8 πόντους, έμειναν στη τελευταία περίοδο στον πάγκο.

Αυτή η ήττα, είναι η 3η μέσα στη Λευκάδα, μετά από αυτές με Αμύντα και Περιστέρι. Είναι μία ήττα που “πόνεσε” κόσμο που στηρίζει και τη διοίκηση που έχει επενδύσει στη συγκεκριμένη ομάδα και ρόστερ. Ενώ, και οι παίχτες πρέπει να προβληματιστούν ο καθένας ξεχωριστά και να βάλουν τα κεφάλια κάτω και να δουλέψουν για την συνέχεια, καθώς μόνο οι ίδιοι μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα της “επόμενης” μέρας.

Με την έναρξη του αγώνα φαινόταν ότι θα οδηγηθούμε σε ένα κλειστό παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι άντεξαν περίπου 5’, όσο δηλαδή χρειάστηκε να βρεθούν μπροστά στο σκορ (10-5). Από εκεί και πέρα η ομάδα του Χολαργού ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και δεν κοίταξε πίσω. Αρχικά προσπέρασαν (10-11) και στη συνέχεια προσπάθησαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Σκορ πρώτης περιόδου 12-17.

Από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα άρχισαν τα ζόρια για την ομάδα της Δόξας. Αμυντικά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των παικτών του Στέργιου Κουφού, ενώ στη δική της επίθεση σκόραρε με το σταγονόμετρο. Μοιραία λοιπόν οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 12-37 και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με double score (24-48).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους. Έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι ακόμα πιο δύσκολα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ασταμάτητοι. Οι παίκτες κλειδιά για την ομάδα της Δόξας δεν μπήκαν ποτέ στην εξίσωση του παιχνιδιού κι έτσι έμοιαζε αδύνατο να βρεθούν οι λύσεις που θα ξεκολλούσαν την ομάδα. Σκορ τρίτης περιόδου 37-66.

Πλέον το ματς είχε πάρει το δρόμο του, το τελικό νικητή τον γνωρίζαμε ήδη και το μόνο που περιμέναμε ήταν να δούμε πως θα τελειώσει το παιχνίδι. Λιακόπουλος και Τσαλδάρης έμειναν στο πάγκο στη τελευταία περίοδο. Αν το δούμε από τη πλευρά της στατιστικής, αυτό θα είναι σίγουρα το καλύτερο δεκάλεπτο των γηπεδούχων, με αυτό το επιμέρους 20-13 που έτρεξαν. Κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό να αποτρέψει τη βαριά εντός έδρας ήττα. Τελικό σκορ 57-79. Οι άνθρωποι της Δόξας πλέον καλούνται να σηκώσουν κεφάλι και να διορθώσουν τα όποια λάθη, γιατί την επόμενη βδομάδα ακολουθεί μία από τις πιο δύσκολες εξόδους με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Δεκάλεπτα: 12-17, 24-48, 37-66, 57-79
Διαιτητές: Δεσλής-Λόρτος-Τσιομπάνος Ν.

Δόξα Λευκάδας (Χατζηκυριακίδης) : Κελεσίδης 2, Τζόλος 3 (1), Τσαλδάρης 4 (0/7 τριπ.), Γράβας 5, Καλαμπάκας 5, Πετρόπουλος 7 (1), Λιακόπουλος 4, Ράπτης 4 (4 ριμπ.), Καμπουρίδης 3, Μπέμπης 12 (3/8 τριπ.), Μάρκοβιτς 8

Χολαργος (Κουφός): Μπελ 22 (2/3 τριπ)., Τσιλούλης, Παπανικολάου 10 (1/3 τριπ., 5 ριμπ.), Κόκκαλης, Παπαντωνάκης 11 (3/4 τριπ.), Μοτσενίγος 2, Κομποδιέτας 8 (1), Τσάμης 9 (0/7 τριπ., 9 ριμπ., 5 ασιστ, 2 κλεψ.), Σπυρόπουλος 6 (5 ριμπ.), Τζακόπουλος 3 (1/1 τριπ,, 10 ριμπ., 6 ασίστ, 2 κλεψ.).

Share This Post

Δείτε περισσότερα...