Α2 Ανδρών: Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 6η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Νίκος Κακλαμάνος 

Παραμένει ένας από τους «σεσημασμένους» σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών, και το έδειξε και απέναντι στο Μαρούσι, το οποίο φιλοδώρησε με 24 πόντους (6/6 βολές., 3/6 διπ, 4/7 τριπ.) έχοντας παράλληλα και 7 ασίστ. Ο 36χρονος μπόπμερ αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Γιώργου Σούλιου, έχοντας 12,5 πόντους ανά παιχνίδι, και βοηθώντας την να φτάσει σε τρεις συνεχόμενες νίκες.

2.Ρασάντ Μπελ

Όταν ο Χολαργός ανακοίνωσε ένας από τους «πολίτες» του κόσμου, τον Ρασάντ Μπελ, οι περισσότεροι γνωρίζοντας την αξία και την ποιότητα του, δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε. Δεύτερο στοίχημα, και κερδισμένο από τον Στέργιο Κουφό, ήταν να μπορέσει να τον εντάξει στο κλίμα και τις ιδιαιτερότητες της Α2, με τον 35χρονο φόργουορντ να κάνει εξαιρετικά πράγματα. Στην πέμπτη νίκη σε έξι παιχνίδια του Χολαργού, αυτή την φορά στο Ψυχικό, ο Αμερικάνος είχε 20 πόντους με 4/4 βολές, 8/12 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.

3.Πάνος Φιλιππάκος

Γεμάτη φόργουορντ και παίκτες ρακέτας η σημερινή μας πεντάδα, με τον Πάνο Φιλιππάκο να δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, δουλεύοντας με ένα προπονητή που τον πιστεύει τα μέγιστα.  Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν επιλογή του Κώστα Σορώτου στην κοινή τους παρουσία στον Πανιώνιο της Β’ Εθνικής, όπου και έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ενώ στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Αρκαδικό είχε 15 πόντους με 1/2 βολές, 7/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κοψίματα.

4.Αλέξανδρος Σιγκούνας

Ο 29χρονος εκρηκτικός πάουερ φόργουορντ αποτελεί παίκτη από το πάνω ράφι, και από αυτούς που γνωρίζουν πως να δώσουν ώθηση ανόδου σε μια ομάδα, κάνοντας το ίδιο που έκανε με την Κύμη και στο Περιστέρι. Στην πολύ δύσκολη νίκη στην Λευκάδα, απέναντι στην Δόξα, σε έδρες από τις οποίες περνάει κατά κόρον η άνοδος, ο Σιγκούνας  είχε 18 πόντους με 1/2 βολές, 7/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ, αγγίζοντας το τέλειο στην αξιολόγηση.

5.Κώστας Μαχαίρας

Ο 33χρονος σέντερ παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερος, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή του Εθνικού. Στην σημαντική νίκη της ομάδας του Μιχάλη Κουταλιανού επί του Δούκα, ο Μαχαίρας ήταν κυρίαρχος και στις δυο ρακέτες, έχοντας 22 πόντους με 8/13 βολές, 7/9 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 5 λάθη, τα οποία ήταν και το μοναδικό μελανό σημείο του.

Έσπασε το tendex

Δημήτρης Λόλας

Συνήθως αυτή η κατηγορία αποτελεί και τον πολυτιμότερο αθλητή της αγωνιστικής, και αυτός είναι ένας ακόμα παίκτης ρακέτας. Ο 31χρονος Λαρισαίος αθλητής ήταν εκπληκτικός στη νίκη του Ερμή Αγιάς στην Καρδίτσα, έχοντας 16 πόντους με 3/3 βολές, 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε μόλις 18:28 συμμετοχής, και έχοντας 1.245 στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Γρηγόρης Γιασσάρης

Την περσινή σεζόν γνώρισε μια «εφιαλτική» ήττα στην Καρδίτσα από τον τοπικό ΑΣΚ, αλλά η μοίρα έφερε και τον Ερμή Αγιάς στην Α2 Ανδρών, και πλέον πανηγυρίζει και το «παρθενικό» του διπλό στην εν λόγω κατηγορία. Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας που προέρχεται από το νομό Λαρίσης, έχει καταφέρει να ανέβει μαζί της διαδοχικά τα σκαλιά από το τοπικό πρωτάθλημα ως και την Α2, και δείχνει να συνεχίζει με επιτυχία το έργο του, αποτελώντας ακόμα ένα προπονητή που προοδεύει με την ομάδα του.

Basketa.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η στο Σχολικό Πρωτάθλημα η Χριστίνα Κατωπόδη με ατομικό ρεκόρ

Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  Ελλάδας-Κύπρου 2024 πραγματοποιήθηκε στις  Σέρρες. Πρώτη  συμμετοχή στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα της Χριστίνας Κατωπόδη, η οποία  έφτασε στο τελικό των