Α2 Ανδρών: Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 5η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Θωμάς Νίκου

Ο Θωμάς Νίκου αποτελεί το «Α» και το «Ω» για το Ψυχικό, κάτι που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται σε αυτή την ομάδα.  Ο έμπειρος αθλητής οδηγεί την κούρσα στις ασίστ στο πρωτάθλημα, έχοντας 8,7 ανά παιχνίδι, και με τις 15 που μοίρασε στο μεγάλο διπλό της ομάδας του στο «Δαϊς» επί του Δούκα, έκανε ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του, αλλά και τον προπονητή του.

2.Άγγελος Τσάμης

Στις νίκες επέστρεψε ο Χολαργός, ο οποίος επικράτησε πολύ δύσκολα στην έδρα του, του Αμύντα, με το τελικό σκορ με το +13 (78-65) να μην λέει την πάσα αλήθεια. Καθοριστικός για αυτή την επιτυχία ήταν ο πολύπειρος γκαρντ , Άγγελος Τσάμης, ο οποίος εκτός από τους 17 πόντους που σκόραρε, μοίρασε και 8 ασίστ, βοηθώντας τους συμπαίκτες του να χτίσουν διαφορά στο σκορ.

3.Γιάννης Προδρόμου

Στην πρώτη του νίκη στην σεζόν έφτασε ο Αρκαδικός, ο οποίος επικράτησε πολύ δύσκολα στην Τρίπολη της Καρδίτσας με 64-58, με τον 30χρονο φόργουορντ να είναι καθοριστικός. Ο «πληθωρικός» Γιάννης Προδρόμου έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, σκοράροντας 26 πόντους με 6/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 10 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

4.Αλέξης Ράπτης

Όταν ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης συμφωνούσε με τον 36χρονο πάουερ φόργουορντ, γνώριζε ότι έβαζε στην μηχανή του ένα παίκτη με εμπειρίες, και μπαρουτοκαπνισμένο από την κατηγορία. Στο παιχνίδι της Δόξας με τον Εθνικό, όπου οι «νησιώτες» επέστρεψαν στις νίκες ο Κατερινιώτης αθλητής ήταν καθοριστικός, σπάζοντας το tendex (1.140) και έχοντας 15 πόντους με 3/3 βολές και 6/6 δίποντα ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ.

5.Πέτρος Μελισσαράτος

Όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο 24χρονος σέντερ αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα και στην δεύτερη νίκη των «Στρατηγών» στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του. Ο Μελισσαράτος δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του και τον ρόλο του στον Παπάγου, δείχνει να απολαμβάνει τις εμπιστοσύνης που δείχνει ο Κώστας Σορώτος στους ποιοτικούς ψηλούς που έχει κατά καιρούς στο ρόστερ του (πέρυσι ήταν ο Γιάννης Κακιούζης) και στη μεγάλη νίκη στην Λάρισα επί της ΑΕΛ ήταν απολαυστικός με 26 πόντους (8/21 διπ.), έχοντας 3/4 τρίποντα, 16 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 0.905 αξιολόγηση.

Έσπασε το Tendex

Νίκος Τσιώκος

Ο Νίκος Τσιώκος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις, και έχοντας τον Θωμά Νίκου να τον «ταΐζει» συνεχώς, και τους δυο τους να παίζουν ιδανικά το πικ εν ρολ. Στην σπουδαία νίκη του Ψυχικού στο «Δαϊς» με τον Δούκα ο 26χρονος σέντερ είχε 27 πόντους με 9/11 βολές, 9/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 1.050 tendex, και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί και τον κορυφαίο της αγωνιστικής.

Προπονητής

Κώστας Σορώτος

Ο Έλληνας τεχνικός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στην διάθεση του τον βασικό πόιντ γκαρντ του, τον Κώστα Φακοπουλίδη, και έχοντας περάσει μια δύσκολη περίοδος μετά την διακοπή, κατάφερε να παρουσιάσει μια εξαιρετική εικόνα, κερδίζοντας εύκολα την ΑΕΛ στο κλειστό της Νεάπολης, και δίνοντας απαντήσεις. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα Λαρισαίου δημοσιογράφου, ότι ο Πάπαγου ήταν μια ταχύτητα πιο γρήγορος από τους «βυσσινί», και αυτό σίγουρα πιστώνεται στον προπονητή του.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...