A2 Ανδρών: Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 3η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, τον παίκτη – κλειδί και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιώργος Κερασοβίτης
Αμύντας
10 πόντοι, 4 ριμπ., 6 ασίστ
4/5 βολές, 3/4 διπ.

Όταν ο Αλέξανδρος Ζαβός αποφάσιζε να υπογράψει στον Αμύντα τον 36χρονο Γιώργο Κερασοβίτη, θέλοντας να καλύψει το κενό που άφησε ο αεικίνητος Γιάννης Αγγελόπουλος, αρκετοί αναρωτήθηκαν ότι οι δυο παίκτες δεν έχουν καμία αγωνιστική σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός ήθελε έναν έμπειρο γκαρντ δίπλα στον Λεωνίδα Ζούπα, με τα αποτελέσματα να έρχονται μετά το σπουδαίας σημασίας διπλό στην Λευκάδα, όπου ο Γιώργος Κερασοβίτης οργάνωσε μαεστρικά τους «πορτοκαλί».

2. Χρήστος Ντακούλιας
Μαρούσι
17 πόντοι, 3 ριμπ., 3 ασίστ
1/2 βολ., 5/12 διπ., 2/6 τριπ.

Ο βραχύσωμος γκαρντ αποτέλεσε την μεγάλη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού για το Μαρούσι, με τον Κώστα Κεραμιδά να βλέπει στο πρόσωπο του 30χρονου Χρήστου Ντακούλια τον παίκτη που έψαχνε για την περιφερειακή του γραμμή. Στη νίκη απέναντι στην Καρδίτσα ο πρώην γκαρντ του Περιστείου ήταν εξαιρετικός, οδηγώντας την ομάδα των Βορείων προαστίων στην δεύτερη της νίκη σε τρεις αγωνιστικές.

3. Γιάννης Παπαχρήστος
ΑΕ Λάρισας
18 π., 14 ριμπ., 3 ασ., 2 κλεψ.
5/8 β.,, 5/10 διπ., 3 κοψ.

Ότι και να αναφέρει κανείς για έναν από τους μεγαλύτερους «στρατιώτες» του Θεσσαλικού μπάσκετ είναι λίγο, με τον Γιάννη Παπαχρήστο να το υπηρετεί με συνέπεια. Στο τοπικό ντέρμπι με τον Ερμή Αγιάς στο κλειστό της Νεάπολης, ο 37χρονος φόργουορντ ήταν ολοκληρωτικός, έχοντας εκτός από double-double (18 π., 14 ριμπ.), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα.

4. Νίκος Παπανικολάου
Χολαργός
20 π., 7 ριμπ., 1 κλεψ., 1 κοψ.
3/4 βολ., 7/12 διπ., 1/3 τριπ.

Με το που χάλασε η συμφωνία του με τον Δούκα, ο Στέργιος Κουφός έσπευσε να συμφωνήσει μαζί του, γνωρίζοντας ποιον παίκτη έπαιρνε στο ρόστερ του. Ο 32χρονος πρώην πάουερ φόργουορντ του Ψυχικού ήταν εξαιρετικός στην τρίτη διαδοχική νίκη του Χολαργού, σκοράροντας 20 πόντους απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, γεμίζοντας με αριθμούς την στατιστική του.

5. Κώστας Μαχαίρας
Εθνικός
14 π., 6 ριμπ., 2 ασίστ
4/4 βολ., 3/9 διπ., 1/1 τριπ.

Δεν ήταν η αγωνιστική των «πενταριών» η συγκεκριμένη, με τον Κώστα Μαχαίρα να ξεχωρίζει και να αποτελεί σημαντικό μέρος της νίκης του Εθνικού απέναντι στο Ψυχικό, στο ντεμπούτο του Μιχάλη Κουταλιανού στον πάγκο του. Ο 33χρονος σέντερ ήταν για ακόμα φορά πληθωρικός, έχοντας 14 πόντους με 6 ριμπάουντ στην τρίτη του σεζόν στον Πειραιά.

Παίκτης – κλειδί
Τόλης Κουτρούλιας
Χολαργός
5 π.

Εκτός από το νικητήριο καλάθι σε ένα παιχνίδι υπάρχει και το κόψιμο της νίκης, και αυτό πραγματοποίησε ο πολύπειρος σέντερ, Τόλης Κουτρούλιας, ο οποίος με το σκορ στο 81-79 επί του Απόλλωνα χάρισε τη νίκη στον Χολαργό, σταματώντας τον 19χρονο Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει στα 2” πιν το τέλος.

Προπονητής
Αλέξανδρος Ζαβός
Αμύντας

Ότι και να πούμε για τον συγκεκριμένο τεχνικό έχει γραφτεί και θα είναι κοινότυπο. Με μια μόνο λέξη, και στην εποχή των μεγάλων μπάτζετ, έδειξε τον άλλο δρόμο, τον δύσκολο!Το πως να φτιάχνεις ομάδα με ελάχιστα αλλά εγγυημένα χρήματα που προσφέρει ο σύλλογος. Και πέτυχε…

photo credit: basketa.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24