Α2 Ανδρών: Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 2η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, τον προπονητή της αγωνιστικής, τον παίκτη – κλειδί, αλλά και αυτόν που έσπασε το tendex!!!

1. Μάριος Ματαλών
Απόλλωνας Πατρών
10 π. 2/2 βολές, 4/7 δίποντα
7 ριμπ., 12 ασίστ

Ο Απόλλωνας πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας ως ακρογωνιαίο λίθο τον 28χρονο γκαρντ, ο οποίος οργάνωσε άψογα το παιχνίδι των «μελανόλευκων». Έτσι, στην εύκολη νίκη επί του Δούκα με 88-74 στην Περιβόλλα, έφτασε μια ανάσα από το triple-double, έχοντας 10 πόντους, 12 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

2. Νίκος Λιακόπουλος
Δόξα Λευκάδας
14 π., 6/6 βολές, 2/3 τριπ.
11 ασίστ

Αποτέλεσε την μεγάλη μεταγραφή της Δόξας, και ήταν βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστούσε και στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, αποτελώντας το μεγαλύτερο όνομα στην θέση του. Στην σπουδαίας σημασίας νίκη της Δόξας στην Καστοριά, ο έμπειρος γκαρντ είχε double-double (14 π., 11 ασίστ), με την τελευταία να βρίσκει τον Βαγγέλη Τζόλο, ο οποίος σφράγισε και τη νίκη της ομάδας της Λευκάδας.

3. Σπύρος Διαμαντόπουλος
Αμύντας
25 πόντους, 5/10 τριπ.
0.817 tendex

Ο 34χρονος φόργουορντ αποτελεί βαρόμετρο για τον Αμύντα, και το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του στο παιχνίδι με τον Εθνικό, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα της ομάδας του Πειραιά. Συγκεκριμένα, με τους «μπλε» να έχουν ξεκινήσει καλύτερα, ο Σπύρος Διαμαντόπουλος πήρε «φωτιά», φτάνοντας στους 25 πόντους με 5/10 τρίποντα, και οδηγώντας στη νίκη τους «πορτοκαλί».

4. Δημήτρης Λόλας
Ερμής Αγιάς
13 π., 2/2 βολές, 1/2 τριπ.
13 ριμπ., 0.803 tendex

Ο Λαρισαίος πάουερ φόργουορντ ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Ερμή, στην πρώτη ιστορική νίκη του στο πρωτάθλημα της Α2. Έτσι, στη νίκη της ομάδας της Αγιάς επί του Αμαρουσίου, ο 31χρονος αθλητής έφτασε σε double-double, έχοντας 13 πόντους και 13 ριμπάουντ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παρθενική νίκη της Θεσσαλικής ομάδας.

5. Κώστας Γόντικας
Απόλλωνας Πατρών
23 π., 9/11 διπ.
4 ριμπ., 0.924 tendex

Ο δεύτερος αθλητής του Απόλλωνα Πατρών που συναντάμε στην κορυφαία πεντάδα, και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, ήταν εξαιρετικός στη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Παπαδόπουλου επί του Δούκα, αγγίζοντας το τέλειο, με 23 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής, και δείχνοντας σημάδια του ταλέντου του.

Έσπασε το Tendex
Ντομογκάι Μπούμπαλο
Ηρακλής – 30 π., 11/11 διπ.
6 ριμπ., 2 κλεψ., 1.319 tendex

Μπορεί να μην τον τοποθετήσαμε στην κορυφαία πεντάδα, αλλά ο 26χρονος Κροάτης σέντερ αποτελεί χωρίς αμφισβήτηση τον πολυτιμότερο της αγωνιστικής, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να κάνει «μπίνγκο» με την απόκτηση του. Στην δύσκολη εκτός έδρας νίκη του «γηραιού» στην Καρδίτσα, ο Μπούμπαλο είχε 1.319 tendex, με 8/11 βολές, 11/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης – κλειδί
Νίκος Κατσαρές
ΑΕ Λάρισας
8 π., 8 ασίστ

Αν και μόλις μερικές ημέρες στον κάμπο, ο 34χρονος πολύπειρος γκαρντ, Νίκος Κατσαρές, οδήγησε την ΑΕΛ σε τεράστιο διπλό, χαρίζοντας της ουσιαστικά τη νίκη στην Τρίπολη απέναντι στον Αρκαδικό. Με το σκορ στο 64-64, και τους γηπεδούχους να έχουν γυρίσει το παιχνίδι με ένα μεγάλο σερί 16-0, ο Κατσαρές πήρε την μπάλα, διέσχισε το γήπεδο, και με ατομική προσπάθεια χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, στα 0,8” πριν το τέλος.

Προπονητής
Λευτέρης Χατζηκυριακίδης
Δόξα Λευκάδας

Πόσες ομάδες θα περάσουν αλήθεια από την έδρα της Καστοριάς. Σε ένα ρητορικό ερώτημα απαντάμε πως ελάχιστες, με όποιες μπορέσουν να το κάνουν να έχουν βλέψεις για τα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό ακριβώς πέτυχε και η Δόξα Λευκάδας, με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να κάνει χωρίς αμφιβολία τη νίκη της αγωνιστικής.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ο “έμπειρος” Θρίαμβος…και ο “πρωτάρης” Ερμής

Κανάλι και Λούρος διασταυρώνουν τα…”ξίφη” τους την Κυριακή 21/4 και ώρα 16.30μμ στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” για το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Και