Τεράστια νίκη η επί του Αθηναϊκού(68-65)

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η ΝΙΚΗ Λευκάδας που επικράτησε του Αθηναϊκού εντός έδρας με 68-65. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και το φαβορί ήταν η φιλοξενούμενη ομάδα. Στα πρώτα 8’ του αγώνα αυτό φαινόταν και στο παρκέ, όμως από εκεί και πέρα η ομάδα της Λευκάδας άλλαξε πρόσωπο και πήρε το προβάδισμα για να φτάσει στο τέλος σε αυτή τη σπουδαία νίκη.

Ήταν η δεύτερη επικράτηση της Νίκης απέναντι στην ομάδα του Αθηναϊκού, αφού στο πρώτο γύρο οι Λευκαδίτισσες είχαν κερδίσει και στο κλειστό του Βύρωνα.

Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι. Ήταν άστοχες στα σουτ εντός παιδιάς και μέχρι το 8’ οι μόνοι πόντοι που είχαν πετύχει ήταν οι 2/4 βολές που σούταραν και το σκορ ήταν 2-10. Μετά το time out του κου Δουβίτσα οι παίκτριες της Νίκης έτρεξαν ένα γρήγορο 8-0 και ισοφάρισαν. Οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος της περιόδου πήγαιναν χέρι-χέρι κι οι φιλοξενούμενες ήταν μπροστά με 12-14.

Από την αρχή της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχες άρχισαν να ευστοχούν σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες τους και αμυντικά να καταφέρνουν να σταματήσουν τις αντίπαλες παίκτριες. Με επιμέρους 25-14 στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα κορίτσια του κου Δουβίτσα πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με +9(37-28).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΝΙΚΗ ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ κι οι φιλοξενούμενες μόνο με κάποια μικρά ξεσπάσματα πλησίαζαν τη γηπεδούχο ομάδα. Εξαιτίας αυτού οι αθλήτριες της Νίκης δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ χάρις στη πίεση των κοριτσιών του Αθηναϊκού. Το παιχνίδι όμως ήταν στα δικά τους χέρια. Σκορ περιόδου 50-42.

Μπαίνοντας στη τελευταία περίοδο οι γηπεδούχες συνέχισαν να είναι σταθερά μπροστά, παίζοντας ωραία και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ήταν τόσο συγκεντρωμένες που είχαν αμέσως τις απαντήσεις απέναντι στη σκληρή άμυνα του Αθηναϊκού αλλά και στα καλάθια των αντιπάλων τους.

Στα τελευταία 2’ όμως η κατάσταση άλλαξε και το ματς έγινε ντέρμπι, φτάνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα που τα πάντα κρίθηκαν στις βολές. Τελικό σκορ 68-65. Τέλος καλό όλα καλά για τις κοπέλες του Νίκου Δουβίτσα που πήραν μια πολύ σημαντική νίκη που τις διατηρεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Επόμενος αγώνας στη Πυλαία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Καρπάνος.
Δεκάλεπτα: 12-14, 37-28, 50-42, 68-65.

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 12, Αργυρού, Καμπουράκη 3 (1), Κανταρά 10 (1), Κρητικού 3 (1), Ψυχογιού 1, Ισκιόγλου 2, Γκιλ 12, Κρουκ 25 (4).

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 9, Σπαθάρου 6, Σταμάτη 4, Λουκάτου 3 (1), Ντάναμ 28 (1), Νίξινα, Ντάνιελ 15 (2).

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του Ερμή Καναλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Ερμής Καναλιού θέλει να συγχαρεί την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και τον Πρόεδρο ΚΆρτσακλα Θωμά για την άριστη διοργάνωση του πρωταθλήματος!!!Επίσης πολλά συγχαρητήρια για την