Αυτοκτόνησε η Δόξα(88-87 από Δούκα)

Ήττα για την ΔΟΞΑ σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με αντίπαλο τον Δούκα και σκορ 88-87. Το ματς σε καμία περίπτωση δεν ήταν για καρδιακούς γιατί κυριολεκτικά κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Σε όλο το παιχνίδι η γηπεδούχος ομάδα ήλεγχε τον ρυθμό και κρατούσε τη διαφορά υπέρ της ακόμα και με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα και στο τέλος έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους παίκτες του Φώτη Τακιανού, αφού δέχθηκαν καλάθια 10’’ πριν λήξει το παιχνίδι. Μετά το time out, η ομάδα της Λευκάδας προσπάθησε να πετύχει το καλάθι κι έπειτα από ωραία πάσα του Τσαλδάρη ο Χρυσόπουλος δέχθηκε το στοπ.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ άσχημα και πολύ νευρικά για τη ΔΟΞΑ κι οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το εξαιρετικό τους ξεκίνημα έφτασαν στη λήξη της πρώτης περιόδου να προηγούνται με 33-17. Έχοντας σαν πρώτο βιολί τον Κυρίτση(πρώην παίκτης της Δόξας), ο Δούκας δεν έχασε σχεδόν κανένα σουτ που επιχείρησε. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στην επίθεση αλλά κι αμυντικά έμοιαζαν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το πολύ καλό παιχνίδι των γηπεδούχων. Μοιραία το σκορ ήταν 33-17 στα πρώτα 10’. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Φώτη Τακιανού θέλησαν να απαντήσουν στο πολύ καλό ξεκίνημα του Δούκα. Εν μέρει τα κατάφεραν κι έφτασαν ακόμα και στους 5 πόντους τη διαφορά.

Οι γηπεδούχοι όμως απτόητοι συνέχισαν να σκοράρουν και διαφορά να μην αλλάζει. Με ένα πολύ υψηλό σκορ για το πρώτο ημίχρονο (49-41) οι δύο ομάδες έφυγαν προς τα αποδυτήρια για να ακούσουν τις οδηγίες των προπονητών τους. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το παρκέ αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι. Μέχρι το 26’ αυτό τα πήγαιναν καλά και έμοιαζε ότι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 2 πόντους (53-51). Από αυτό το σημείο και μετά κάποιες άστοχες επιθέσεις και κάποιες κακές άμυνες βοήθησαν την ομάδα του Δούκα να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά και στη λήξη της τρίτης περιόδου να προηγείται με 68-58.

Στην τελευταία στροφή του αγώνα το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ντέρμπι. Με ένα επιμέρους σκορ 7-19, η ΔΟΞΑ πέρασε μπροστά και είχε αυτή πλέον το πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ το παιχνίδι είχε τη κατάληξη που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Τελικό σκορ 88-87. Με ήττα επιστρέφει λοιπόν η ΔΟΞΑ Λευκάδας από την Αθήνα. Ήττα σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα και κρίσιμο ματς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο το Περιστέρι.

Διαιτητές: Σταματόπουλος, Αναστόπουλος Α., Ζαχαρής
Δεκάλεπτα: 33-17, 49-41, 68-58, 88-87

Δούκας (Συμεωνίδης): Καυκής 8 (2), Μιχάλογλου, Κουκάς 10 (2), Κυρίτσης 31 (4), Σπυρόπουλος 12, Καραμπάτσος 6 (2), Περδικάρης 2, Παύλος 10 (2), Μολφέτας 6, Μιλεντίγεβιτς 3 (1)

Δόξα Λευκάδας (Τακιανός): Κούτρας, Καρύδας 16 (3), Πετρόπουλος, Χρυσόπουλος 19 (3), Μανούσος 18, Κανονίδης 11 (1), Κέντζο 10, Ιωάννου 2, Τσαλδάρης 11 (1)

Share This Post

Δείτε περισσότερα...