Γ΄ Εθνική| Λεουτσάκος: Παρόνομη η άνοδος στη Football League των δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής

Παράνομο υποστήριξε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ότι θα ήταν αν ανέβαζε ομάδες από τη Γ’ στη Football league.

Ο πρόεδρος της Football League, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena Fm 89,4 αναφέρθηκε στο ζήτημα των δευτεραθλητών, αλλά και στα προβλήματα της Football League και της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ανακοίνωση του Κ.Α.Π.: «Εμείς κάνουμε αγώνα από την περασμένη χρονιά. Αυτό που ανακοίνωσε ο Κ.Α.Π. δεν είναι για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, αλλά για του χρόνου. Το λέμε στη παράγραφο «μίνι πρωτάθλημα». Το «μίνι πρωτάθλημα» θα γίνει του χρόνου που είναι οκτώ όμιλοι. Θα ανεβαίνουν οι τέσσερις με την προκήρυξή τους και οι υπόλοιποι ανάλογα με την υψηλή κατάταξη που θα πάρουνε, αν δεν συμπληρωθούν οι ομάδες για του χρόνου, θα ανέβουν και αυτές».

Για τη Γ΄Εθνική: «Δεν ξέρω τι γίνεται, επτά ομάδες πέφτουν, τέσσερις θα ανέβουν και είναι και οκτώ όμιλοι, πώς θα αντέξουν οι ομάδες; Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα του χρόνου στη Γ΄Εθνική, οι ομάδες δεν θα αντέξουν οικονομικά. Βλέπουμε τι γίνεται. Είναι σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορούν οι ομάδες της Β΄Εθνικής να κάνουν μεταγραφές ποδοσφαιριστών με ηλικία 24 χρονών και πάνω. Ο ΠΑΣΠ κοιμήθηκε και δεν το κατάλαβε. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα πάνε στη Γ΄Εθνική ή άνεργοι».

Για τον αν θα παίξει ή όχι ο Ηρακλής στη Β΄ Εθνική: «Δεν έχω κάποια βεβαίωση τέτοια εγώ. Ξέρω ότι ο Ηρακλής θα κατέβει, μέχρι στιγμής. Να ξέρει ο κόσμος πως οι ομάδες είναι 18, όπως και ο Αγροτικός έχει δηλώσει αφού δεν μας έχει πει επίσημα ότι δεν θα κατέβει. Δεν ξέρουμε εμείς μέχρι τις 4 Αυγούστου που καταλυτική ημερομηνία, ποιος δεν θα έρθει».

Για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια: «Οι ομάδες που δεν πάρουν άδεια και θα έχουν περιορισμό μεταγραφών. Αυτό θα έχει τρίμηνη προθεσμία. Στη συνέχεια αν όλα θα είναι εντάξει και πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο μπορεί οι ομάδες να κάνουν κανονικά μεταγραφές».

Για τον αν μείνουν 14 ομάδες στη Β΄Εθνική: «Αν μείνουν 14 ομάδες, με αυτές θα γίνει το πρωτάθλημα, δεν έχουμε κάτι άλλο. Να ανεβάσω, να κατεβάσω ομάδα εγώ δεν γίνεται, όλα αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ. Θα υπάρχουν πάλι προβλήματα. Μπορεί να προσφύγουν σε διαιτητικό δικαστήριο, όλες οι ομάδες μπορούν να κινηθούν νομικά αν θέλουν. Αυτό δεν το αποφασίζω εγώ αλλά η καινούργια ΕΠΟ. Προσπαθούμε να κάνουμε μία εξυγίανση στην κατηγορία και το ξέρουν όλοι πολύ καλά αυτό. Όλο αυτό που γίνεται στην Σούπερ Λίγκα παρασέρνει και εμάς, οπότε περιμένουμε το τι θα γίνει εκεί. Όλο αυτό είναι αυτοκτονία, δεν γίνεται να ρίξουμε 8 ή 9 ομάδες. Θέλουμε ομάδες που να είναι υγιείς, οι παράγοντες που έρχονται πρέπει να πληρώνουν παίκτες, ΙΚΑ, Εφορία. Όλα αυτά είναι όμως για του χρόνου».

Για τη Δόξα Δράμας: «Η Δόξα Δράμας παλεύει να ανέβει, δεν γίνεται να την ανεβάσω με το ζόρι. Δεν γίνεται να ανέβει μία ομάδα η οποία βαθμολογικά βγήκε δεύτερη. Μπορώ να παρανομήσω; Μακάρι να ανέβαινε η Δόξα Δράμας, το έχω ξαναπεί. Την επιστολή που έστειλε η Δόξα την έστειλε σε λάθος άνθρωπο, στην ΕΠΟ πρέπει να την στείλει. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football Legue: «Πιθανότατα η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου. Ευελπιστούμε τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου. Αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε πολλές δυνατές ομάδες και όλοι πρέπει να τα βρούμε για το καλό του ποδοσφαίρου».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει