Γ΄ Εθνική| Σαμανίδης: “Να ξαναγίνει Πιερικός”

Ο Κωνσταντίνος Σαμανίδης μιλά στο liganews.gr για τη μεταγραφή του στον Πιερικό, τους στόχους της νέας σεζόν και όχι μόνο…

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ερασιτεχνικά από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εν τέλει τον κέρδισε η Πιερία τόσο ποδοσφαιρικά όσο και σε ποιότητα ζωής. Ο Κωνσταντίνος Σαμανίδης αποκαλύπτεται στο liganews.gr

Κάνοντας ένα πέρασμα σχεδόν από όλες τις ομάδες της Πιερίας (Εθνικός Κατερίνης, Αιγινιακός, Λεπτοκαρυά, Πύδνα Κίτρους, ΑΕ Ποντίων) με τελευταία τον Διαγόρα Σεβαστής, κατέληξες στον Πιερικό. Λίγα λόγια για την μεταγραφή αυτή.

«Στον Διαγόρα Σεβαστής έκανα την καλύτερη χρονιά της καριέρας μου, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεχίσω εκεί διότι ο πρόεδρος έδωσε το ΑΦΜ και η ομάδα άλλαξε έδρα. Έτσι, ήρθε μετά η πρόταση από τον Πιερικό, τον οποίο θεωρώ την μεγαλύτερη ιστορικά ομάδα της πόλης. Δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ δεύτερη φορά την πρόταση, δέχτηκα αμέσως».

Την περασμένη σεζόν υπήρχε ανταγωνισμός ανάμεσα στον Πιερικό και τον Διαγόρα Σεβαστής λόγω πρωταθλήματος. Πώς νιώθεις που πλέον θα αγωνίζεσαι με την φανέλα των… απέναντι;

«Το σωματείο του Διαγόρα Σεβαστής δεν υπάρχει πλέον, οπότε δεν υπήρξε τέτοιο θέμα, αν υπήρχε θα το σκεφτόμουν λίγο παραπάνω, αλλά και πάλι στον Πιερικό δύσκολα λες όχι, η φανέλα είναι βαριά και αποτελεί πρόκληση».

Η Κατερίνη είναι μικρή πόλη και με τόσες ομάδες οι φίλαθλοι είναι μοιρασμένοι. Αντιμετώπιζες αποδοκιμασίες μεταβαίνοντας από την μία ομάδα στην άλλη;

«Όχι, ίσα ίσα! Σε κάθε ομάδα που πήγαινα υπήρχε ήδη στρωμένο κλίμα και δεν χρειαζόταν περίοδος προσαρμογής, διότι όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι}.

Περιέγραψέ μου την πιο όμορφη εμπειρία σου από όλα αυτά τα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο.

«Το 2008 με τον Εθνικό Κατερίνης όπου καταφέραμε να πάμε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος και παίξαμε με τον Άρη».

Η καλύτερη σεζόν αγωνιστικά;

«Πέρυσι με τον Διαγόρα Σεβαστής όπου η παρέα και το κλίμα συνέλαβαν ώστε αν και νεοφώτιστη ομάδα να καταφέρουμε να πρωταγωνιστήσουμε στη Γ’ Εθνική».

Η χειρότερη σεζόν;

«Το 2009 με τον Εθνικό Κατερίνης που πέσαμε κατηγορία (από Γ’ στη Δ’ Εθνική). Γενικότερα, μία ομάδα που υποβιβάζεται είναι η χειρότερη ανάμνηση για κάθε ποδοσφαιριστή».

Η οικονομική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καλή, ειδικότερα στις κατηγορίες για τις οποίες αγωνίζεσαι. Πώς βιώνεις εσύ την κατάσταση αυτή;

«Οι μισές ομάδες διαλύονται, δεν κατεβαίνουν στα πρωταθλήματα. Κάποιοι φορείς, όπως η ΕΠΟ προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν την κατάσταση. Συγκεκριμένα για την γ’ εθνική, τα χρήματα είναι λιγοστά και είναι πολύ δύσκολο εάν δεν μπορεί να συνδυαστεί με κάποια άλλη δουλειά. Χρειάζεται γερό στομάχι».

Υποθέτω πως όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο που σε κράτησε στην Κατερίνη. Υπήρξε κάποιος άλλος παράγοντας;

«Κυρίως οι άνθρωποι, έκανα φίλους, παρέες. Στη συνέχεια το συνδύασα με δουλειά και αυτό με βοήθησε ώστε να κρατηθώ μακριά από το σπίτι μου. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον δεν σκέφτομαι να φύγω. Προσπαθώ να βρω ομάδες εδώ που να με καλύπτουν είτε οικονομικά, είτε αγωνιστικά».

Πώς επηρεάζεται η καθημερινή ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο την προσωπική σου ζωή;

«Επηρεάζει πάρα πολύ, ειδικά όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Ξοδεύεις αρκετό χρόνο καθημερινά στις προπονήσεις, τα σαββατοκύριακα έχεις τους αγώνες και τα ταξίδια και σχεδόν πάντα έχεις ωράριο. Αυτή η ρουτίνα όμως είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου».

Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ή προσωπικής άσκησης;

«Τίποτα ιδιαίτερο. Ο μεταβολισμός μου είναι πολύ καλός και δεν χρειάζεται».

Συνήθως αγωνίζεσαι με τον αριθμό 11. Συμβολίζει κάτι;

«Το φορούσε ο αγαπημένος μου παίκτης όταν ήμουν μικρός, ο Ράιν Γκιγκς».

Μικρός είχες επαφή με κάποιο άλλο άθλημα;

«Είχα ξεκινήσει μπάσκετ. Αγωνιζόμουν ως playmaker, αλλά τελικά με κέρδισε το ποδόσφαιρο».

Παρακολουθείς ποδόσφαιρο; Εάν ναι, ποιο το αγαπημένο σου πρωτάθλημα;

«Προτιμώ το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά παρακολουθώ περισσότερο ΝΒΑ, το θεωρώ ποιο θεματικό».

Πώς θα ήθελες να τελειώσει η καριέρα σου;

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό! Ακόμη και τώρα το καλοκαίρι που είναι περίοδος χαλάρωσης, μόλις δω μπάλα αμέσως θέλω να παίξω».

Τι να περιμένουμε φέτος από την ομάδα του Πιερικού;

«Οι βλέψεις του Πιερικού είναι να ξαναγίνει ΠΙΕΡΙΚΟΣ! Να μπορέσει να πάει καλά στο πρωτάθλημα και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί αυτό λείπει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Εάν έρθει ο κόσμος για να στηρίξει, όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους».

Γιατί πιστεύεις υπήρξε αυτή η αποστροφή;

«Με τόσες ομάδες να διεκδικούν μια θέση, οι φίλαθλοι σκορπίστηκαν. Κυριότερα για τον Πιερικό φταίνε οι παλιές διοικήσεις που έδιωξαν τον κόσμο από το γήπεδο».

Τέλος, ποιον θεωρείς καλύτερο συμπαίκτη και φίλο που συνάντησες όλα αυτά τα χρόνια στο γήπεδο;

«Έχω αλλάξει αρκετές ομάδες είναι αρκετοί. Ένας από αυτούς είναι ο Άκης Γεωργίου, ο οποίος είναι ακριβώς σαν εμένα, είτε αγωνιστικά, είτε σωματικά, είτε έξω στην ζωή, και χαίρομαι πολύ που συνεργάστηκα μαζί του. Σαν πρότυπο έχω τον Μίμη Μπενίσκο, όπου έμαθα πολλά από αυτόν».

liganews.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ: Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου στην Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Οδυσσέας Νυδριού – Απόλλων Βουβοποτάμου 0-2 Θρίαμβος Λούρου – ΠΑΣ Παλιάμπελα 3-1 Αμβρακικός Βόνιτσας –

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Την Τετάρτη (20/3) η κλήρωση των Play Off

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20/03/2024 και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση των Play-off Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2023-24, στα γραφεία της Ένωσης (Αρκαδίου 17, Πρέβεζα). (ΑΡΘΡΟ