Γ. Καρελάκης: «Δεν ξέρω αν η νέα χρονιά θα με βρει στην ΑΟ Πλαγιάς»

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα sportime24.gr ο προπονητής κ. Γιώργος Καρελάκης. Ο κ. Καρελάκης μίλησε για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, για το αν θα είναι και τη νέα χρονιά στον πάγκο του ΑΟ Πλαγιάς, αλλά και για πολλά αλλά ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καρελάκη:

 

Ποια είναι η φιλοσοφία πού έχετε ως προπονητής και πώς την μεταδίδετε στους παίκτες και στην ομάδα γενικότερα;

Γιώργος Καρελάκης: α)Η φιλοσοφία δεν αποκτάται από καμία πηγή αλλά από τις εμπειρίες σου. β)Μια φιλοσοφία είναι άχρηστη αν δεν την καλλιεργείς. γ)Μέσα από την εργασία με συνεχείς συζητήσεις και δείχνοντας εμπιστοσύνη στους παίχτες μου οι οποίοι παίκτες είναι η μηχανή της ομάδος. δ)Εσύ είσαι αυτός που θα διαλέξεις τις σωστές κατευθύνσεις για εσένα. Οι παίκτες πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν έναν έμπιστο καθοδηγητή για να νιώθουν σίγουροι για αυτό που κάνουν. Ποτέ δεν κριτικάρω δημόσια τους παίκτες μου ειδικότερα όταν κάνουν κάποιο λάθος. Αν εμφανιστείς στην πρώτη προπόνηση μετά από μια ήττα χωρίς να δείξω αυτοπεποίθηση τότε θα επηρεάσω τους παίκτες μου αρνητικά. Τελειώνοντας για να πετύχει μια ομάδα τους στόχους της απαιτείται καλή επικοινωνία μεταξύ προπονητή και παικτών και διοίκησης-παικτών.

Σε ποια κατάσταση βρήκατε την ομάδα και ποιο το κλίμα που υπήρχε;

Γιώργος Καρελάκης: Η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση από πλευράς φυσικής κατάστασης και τεχνικοτακτικής επίσης. Το κλίμα ήταν αρκετά καλό, και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία παρόλο το χαμηλό της ρόστερ.

252342_159490950784124_5005347_n

Στην Ελλάδα συνήθως όταν η ομάδα δεν πάει καλά την «πληρώνει» ο προπονητής. Είναι ένα μεγάλο λάθος των συλλόγων αυτό;

Γιώργος Καρελάκης: Δυστυχώς στην Ελλάδα έτσι λειτουργούν. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής ο οποίος να θέλει να ηττηθεί η ομάδα του.

 Η νέα σεζόν θα βρει τον Γιώργο Καρελάκη και πάλι στον πάγκο του ΑΟ Πλαγιάς;

Γιώργος Καρελάκης: Ο ΑΟ Πλαγιάς είναι ομάδα υψηλής εκτίμησης, πάντα παρακολουθούσα τα αποτελέσματα ανεξάρτητα το που βρισκόμουν. Δεν ξέρω αν η νέα χρονιά θα με βρει στην ΑΟ Πλαγιάς. Θα μιλήσω με την διοίκηση περί του θέματος.

Ο ΑΟ Πλαγιάς κατάφερε να αποφύγει τα play out και να μείνει στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ώστε η ομάδα να έχει μια καλύτερη πορεία τη νέα σεζόν;

Γιώργος Καρελάκης: Σιγουρα για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία δουλέψαμε πολύ αυτό το διάστημα προπονητής και παίκτες, με αποτέλεσμα να παραμείνουμε στην κατηγορία χωρίς τη διαδικασία των play-out . Θέλαμε να το αποφύγουμε και το πετύχαμε. Η ομάδα για να αποφύγει την προηγούμενη κατάσταση πρέπει να γίνει κάλος προγραμματισμός μεγαλώνοντας το ρόστερ διότι ένα χαμηλό ρόστερ δεν μπορεί να σου βγάλει αξιοπρεπέστατα τη σεζόν.

Κατά την γνώμη σου, ποιο είναι το επίπεδο που επικρατεί στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας;

Γιώργος Καρελάκης: Εγω θέλω να το γράψετε με κεφαλαία γράμματα. Υπάρχει υψηλό επίπεδο στην κατηγορία. Μερικοί παίκτες του ΑΟ Παλαίρου, οι επιθετικοί του Καρυάς και του Καναλακίου είναι για πιο πάνω κατηγορίες.

 Υπάρχει ταλέντο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας  της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας;

Γιώργος Καρελάκης: Υπάρχει ταλέντο αλλά αν δεν πάρουν σωστές βάσεις θα μείνουν ταλέντα. Ο ΑΟ Πλαγιάς έχει πολύ καλό υλικό σε νέους παίκτες .

Τέλος ο κ. Γιώργος Καρελάκης τόνισε ότι η επιτυχία της ομάδος είναι έργο του προηγούμενου προπονητή και των παικτών και ένα μικρό κομμάτι δικό του. Όταν μου πρότειναν να αναλάβω την ομάδα η οποία βρισκόταν σε δύσκολη βαθμολογικά θέση. Ο άνθρωπος που με έκανε να πω ΝΑΙ είναι ο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΣ ιδιοκτήτης του samosport λέγοντας μου ”ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ¨. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου.

πηγή: www.sportime24.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που