Μοίρασαν αγάπη οι Βουλευτές στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας ο φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της Δόξας Λευκάδας και της ομάδας μπάσκετ της Βουλής των Ελλήνων.

Ο “Αγώνας Αγάπης” πραγματοποιήθηκε σε γιορτινό κλίμα και πέτυχε τον σκοπό του, καθώς όπως μας ενημέρωσε ο πρωτεργάτης της εκδήλωσης Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, τα χρήματα που μαζεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες και ώρες είναι περίπου 10.000 ευρώ και θα μοιραστούν ισόποσα στο Γηροκομείο Λευκάδας και στην οικογένεια της μικρής Παναγιώτας που νοσεί. Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η Λευκάδα είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει καθώς συμμετείχαν βουλευτές από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων.

Στην ομάδα της Βουλής συμμετείχαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρίστος Δήμας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Μάριος Γεωργιάδης, Σάκης Τζαλαλής, Θεόδωρος Υφαντής, Παντελής Περιβολάρης, Λεωνίδας Γεωργιάδης, ο Θανάσης Καββαδάς, ο “μικρός” Γιώργος Σολδάτος, και στον πάγκο χρέη προπονητή ο Βασίλης Λεβέντης.

Για την ομάδα των παλαιμάχων της Δόξας Λευκάδας έπαιξαν οι Κώστας Ιωακειμίδης, Θωμάς Ζαβιτσάνος, Νίκος Δουβίτσας, Χαρίλαος Καββαδάς, Χαράλαμπος Καλός, Κων/νος Φραγκούλης, Νίκος Χαμοσφακίδης, Ιωάννης Φέτσης, Νίκος Βεργίνης, Ευστάθιος Κατωπόδης, Σπύρος Λογοθέτης, Νίκος Τυπάλδος, Σπύρος Σταματέλος, Αλέξανδρος Κολυβάς, Τετράδης.

Ο κ. Θανάσης Καββαδάς έπαιξε και με τις δυο ομάδες.

Διαιτητές ήταν οι Γιάννης Καββαδάς και Αλκίνοος Κωνής.

Την έναρξη του αγώνα σήμανε ο συμπατριώτης μας Ηλίας Βασιλείου.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 72-55 υπέρ της ομάδας μπάσκετ της Βουλής που ήταν πολύ καλύτερα προπονημένη και διέθετε δυο πολύ καλούς αθλητές, συν την προσθήκη του “μικρού” Γιώργου Σολδάτου. Βραβεύτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για την συμμετοχή τους ενώ έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις και ο κόσμος που παραβρέθηκε χειροκρότησε θερμά και τις δυο ομάδες.

Στο τέλος του αγώνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος που παρακολούθησε τον “Αγώνα Αγάπης” από την αρχή από τις κερκίδες δήλωσε στο My Lefkada: “Ευχαριστώ πολύ και τους παλαίμαχους της Δόξας Λευκάδας αλλά και την ομάδα μπάσκετ της Βουλής των Ελλήνων για την ωραία αυτή ευκαιρία που μας έδωσαν, με σκοπό τα έσοδα αυτής της εκδηλώσεως να δοθούν για την ενίσχυση του τεραστίου φιλανθρωπικού έργου του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και για την μικρή μας Παναγιώτα, που της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας γρήγορα να γίνει εντελώς καλά. Είναι συγκινητική αυτή η κίνηση που έγινε απόψε στην Λευκάδα, εδώ στο Κλειστό Γυμναστήριο, διότι απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η προσπάθεια έγινε με σκοπό τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας. Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και όσους βοήθησαν σε αυτήν την εκδήλωση.”

Ο οικοδεσπότης Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς δήλωσε στο My Lefkada: “Νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος με την έκβαση αυτής της εκδήλωσης. Οι Λευκαδίτες έδειξαν και σήμερα ότι είναι κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Βέβαια ήταν πολλοί κι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να έρθουν στο γήπεδο αλλά έδωσαν χρήματα για να μπορέσουν να βοηθήσουν σε αυτόν τον σκοπό. Τα χρήματα θα δοθούν στο Γηροκομείο Λευκάδας και στην μικρή Παναγιώτα που περνά αυτήν την στιγμή το δικό της Γολγοθά. Το ποσό που μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί είναι περίπου 10.000 ευρώ και ελπίζουμε να το ξεπεράσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές του Κοινοβουλίου που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και σήμερα βρέθηκαν εδώ και δώσαμε αυτόν τον “Αγώνα Αγάπης“.

Πριν την έναρξη του αγώνα βουλευτές επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Λευκάδας και μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ [εδώ].

Κείμενο – Φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει