ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ| ΚΟΓΚΑΣ: Ανταμείφθηκαν οι κόποι των παιδιών και γονιών

Διαβάστε πως έζησε τον τελικό της Δόξας Λευκάδας με τον ΑΓΣΙ, ο προπονητής της ομάδας, ο Δημήτρης Κόγκας, όπως είπε στο www.lefkadasportnews.gr. Να θυμίσουμε ότι η Δόξα Λευκάδας επικράτησε στον τελικό με σκορ 65-61 κόντρα στον ΑΓΣΙ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τους μικρούς αθλητές της Δόξας προστέθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Οι έφηβοι της ομάδας κέρδισαν στον μεγάλο τελικό την ομάδα του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων με σκορ 65-61 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα εφήβων Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. για τη χρονιά 2015-16. Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία των παιδιών, που ήρθε να προστεθεί στην περυσινή κατάκτηση του παιδικού πρωταθλήματος και να ανταμείψει έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους κόπους και τις προσπάθειες των παιδιών αλλά και των γονιών τους.

Ο αγώνας ήταν πολύ ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ομάδα των Ιωαννίνων ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με καλύτερους τους Βαγγέλη, Γεωργίου και Μπαζάκα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Με καλύτερες επιλογές και περισσότερες λύσεις έδειχνε πιο ορεξάτη για τη νίκη. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 26-28.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες της Δόξας εμφανίστηκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί. Δυνάμωσαν την άμυνά τους και βρίσκοντας καλύτερες επιλογές στην επίθεση, όχι μόνο μείωσαν το σκορ, αλλά και προηγήθηκαν με 41-37. Κάπου εκεί οι αντίπαλοι έδειξαν να φοβούνται το παιχνίδι και άλλαξαν την άμυνά τους σε ζώνη. Κάτι που δεν πτόησε τα παιδιά της Δόξας, που έπαιξαν πολύ μυαλωμένα και ακόμα πιο αποφασιστικά στην άμυνα. Βρήκαν κενά στην άμυνα των αντιπάλων και σκοράροντας κυρίως με διεισδύσεις κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα με 54-45. Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να πιέσουν στην άμυνά τους για να κάνουν την τελευταία προσπάθειά τους να γυρίσουν το παιχνίδι. Μέχρι ενός σημείου τα κατάφεραν, αφού έπαιξε ρόλο τόσο η κούραση όσο και η φθορά με φάουλ που υπέστη η Δόξα. Όμως οι νεαροί παίχτες της Δόξας δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. Πάλεψαν και κατάφεραν να κερδίσουν κι έτσι να κατακτήσουν άλλο ένα κύπελλο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, πράγμα που δείχνει την αφοσίωση και την όρεξη με την οποία δουλεύουν στο γήπεδο.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό πού θα γίνει η προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, στην οποία θα συμμετάσχουν για άλλη μια φορά τα παιδιά. Από μόνη της αυτή η συμμετοχή δίνει στα παιδιά ευκαιρία να πάρουν εμπειρίες από διοργανώσεις πολύ σημαντικές, που τους χαρίζουν σπουδαίες εμπειρίες.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24