Σπύρος Πολίτης στον Prisma 91,6: Στον δήμο κινούμαστε βάση σχεδίου για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι με το τι συμβαίνει σε κάθε σωματείο.

Την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει τις αθλητικές δομές στο νησί, εξήγησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο εντεταλμένος σύμβουλος Σπύρος Πολίτης.
Όπως είπε στον Δήμο Λευκάδας δεν κινούμαστε μα βάση το τι συμβαίνει σε κάθε σωματείο, αλλά με βάση τον κάθε σχεδιασμό που προβλεπόταν περίπου στο βάθος πενταετίας που θα είμαστε στην δημοτική αρχή.

«Γίνεται μια προσπάθεια, ένας αγώνας προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι αυτού του σχεδιασμού και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται όποιες κινήσεις γίνονται τα τελευταία χρόνια στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.»

Αναφερόμενος στο δημοτικό στάδιο Λευκάδας, είπε ότι δεν πρέπει να μηδενίζουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια, καθώς εμείς καλούμαστε να χτίσουμε στην κατάσταση που βρήκαμε και αξιολογήσαμε.

Όσον αφορά το «Πλάτωνας Γληγόρης», πριν μια εβδομάδα η αποκεντρωμένη το ήλεγξε και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο έπρεπε να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις, καθώς με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου, αλλά και του κ. Χαλικιά βρέθηκε μια πηγή χρηματοδότησης ύψους 210.000 ευρώ. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει, αλλαγή του χλοοτάπητα, το υπόλοιπο μέρος υποστύλωσης των κερκίδων, καθώς και μόνωση τους, δημοσιογραφικά θεωρεία, καθώς και κάποια πλαστικά καθίσματα.

Δυστυχώς η γραφειοκρατία, καθυστερεί την όποια εκτέλεση, καθώς αν θέλεις τρεις μήνες να το ετοιμάσεις, χρειάζεται μια γραφειοκρατία ενός χρόνου.

Η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε και να αποκτήσουμε και άλλες καταλληλότητες για την χρήση των γηπέδων που έχουν μεγαλύτερη χρηστικότητα.
Για παράδειγμα το γήπεδο Καρυάς-Βλυχού δεν χρησιμοποιούνται και δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα όπως το γήπεδο Σφακιωτών, καθώς στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, κατατίθεται μελέτη που θα το ολοκληρώνει.

Όσον αφορά το γήπεδο Νυδριού, είπε ότι ήδη αυτές τις μέρες ο εργολάβος θα υπογράψει την σύμβαση για την καταλληλότητα του γηπέδου, η σύμβαση έχει υπογραφεί και θα μπει μέσα να αρχίσει τα έργα τα οποία περιλαμβάνουν, ρύθμιση θέσεων θεατών, νέες τουαλέτες, καθώς και προσπάθεια βελτίωσης του χλοοτάπητα, καθώς το σύστημα απορροής των υδάτων του γηπέδου, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και σπορά για χλοοτάπητα, καθώς χρήματα για νέο δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Όσον αφορά την συνάντηση των σωματείων Τηλυκράτη-Πανλευκάδιου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου και μεταδόθηκε αποκλειστικά στο lefkadapress, και την κριτική που έγινε για αυτό, είπε ότι τα πράγματα είναι απλά, ήταν γνωστή η συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα και είχαν ειδοποιηθεί οι ομάδες, καθώς θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να εγκαταλείψουν το γήπεδο για να τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η ενημέρωση, δεν ήταν κάτι κρυφό το τηλέφωνο μου είναι ανοικτό σε όσους θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ.

Επίσης ανέφερε ότι οι παρελθοντικές αντιπαραθέσεις με ομάδες ήταν ανούσιες, καθώς τότε είχα να λύσω τόσο σοβαρά ζητήματα και το να ασχολούμαι με σημαίες του Πανλευκάδιου, Τηλυκράτη, Φιλάνδρου, Γυμναστικού συλλόγου, ή αν πρέπει να πάμε τα πλυντήρια πίσω ήταν ελάσσονος σημασίας μπροστά στα προβλήματα που είχαμε να λύσουμε.

Επίσης είπε ότι μέσα στον σχεδιασμό ήταν και το γήπεδο Τσουκαλάδων, καθώς σε ένα μήνα θα έχουμε την δημοπρασία του γηπέδου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας καινούριος χώρος άθλησης υψηλών προδιαγραφών, που θα χρησιμοποιείται σαν έδρα της τοπικής ομάδας και σαν προωθητήριο των δυο μεγάλων ομάδων, εκεί θα μπορεί να γίνουν σχολικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιηθεί και σαν έδρα του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Λευκάδα.

Όλα μπαίνουν σε ένα puzzle το οποίο αρχίζει και δένει σιγά σιγά.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπύρος Χαϊδάκης: “Θα είμαστε μέσα στην τριάδα για την άνοδο στην Γ΄Εθνική”

Δήλωση μετά τον αγώνα Αμβρακικός Βόνιτσας vs Απόλλων Πάργας αλλά και την στέψη της Βόνιτσας Πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας 2023-24 έκανε ο Σπύρος Χαϊδάκης.