ΤΑΚΙΑΝΟΣ: Να γίνει εφαλτήριο για την συνέχεια η σημερινή εμφάνιση

Παρά τη σπουδαία νίκη της Δόξας Λευκάδας, ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Τακιανός, κράτησε χαμηλούς τόνους, τόνισε ότι είχαμε κίνητρο διότι απέναντί μας είχαμε τον πρωτοπόρο και έπρεπε να μείνουμε 40 λεπτά πιστοί στο πλάνο μας. Για τις περίφημες αλλαγές….χαντμπολ στο δεύτερο ημίχρονο, υπογράμμισε ότι ήθελε να έχει την ομάδα φρέσκια σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν ένα πλάνο που είχαν σχεδιάσει. Ενώ, θέλει αυτή η εμφάνιση να γίνει εφαλτήριο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά

Παίξαμε με μια ομάδα που ρεαλιστικά δεν είναι μόνο πολυδιαφημισμένη, είναι και ουσιαστικά καλή ομάδα με βαθύ ρόστερ, με ποιοτικούς και έμπειρους παίχτες.

Θεωρώ ότι η χειρότερη ήττα που έχουμε κάνει είναι του Παγκρατιού, στην οποία χωρίς λόγο τα τελευταία 12 λεπτά του παιχνιδιού, χάσαμε ένα παιχνίδι που το ελέγχαμε κατά κράτος. Ενώ, για την ήττα στον εθνικό δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, καθώς σαν προπονητής της ομάδας είναι ένα παιχνίδι ως μη γενόμενο. Το “γιατί” ψάξτε στις ανακοινώσεις να το βρείτε.

Άρα λοιπόν, υπήρξε μια αντίδραση και από την ήττα του Παγκρατίου, αλλά και λόγω αντιπάλου. Θεωρώ ότι είχαμε κίνητρο ως αντίπαλοι του πρωτοπόρου. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και στην διαδικασία που είχαμε πει ότι μόνο αν είμαστε αμυντικά έτσι όπως πρέπει και περιορίσουμε την επιθετική δραστηριότητα των αντιπάλων, που είναι σε υψηλό επίπεδο και διαβάσματος και εκτέλεσης, θα έχουμε τύχη για το παιχνίδι και λιγότερο στο πρώτο ημίχρονο και πολύ περισσότερο στο δεύτερο τα καταφέραμε.

Για το αν η ομάδα “κέρδισε” και παίχτες για τη συνέχεια: Προσπαθήσαμε να έχουμε φρέσκια την ομάδα. Καταρχήν, εμφανιστήκαμε σε αυτό το παιχνίδι όπως εμφανιστήκαμε, φαντάζομαι ότι κανένας δεν ξέρει τι προβλήματα τραυματισμών περάσαμε μέσα στην εβδομάδα. Χωρίς να θέλω να ονομάσω ποιους, είναι παιδιά που σφίξανε τα δόντια και βάλανε ενέσεις στο σώμα τους για να αγωνιστούν. μέσα  από αυτή την διαδικασία έπρεπε να ετοιμάσουμε ένα πλάνο, στο οποίο η ομάδα με το λιγότερο βάθος στο ρόστερ από τον αντίπαλο να μπορεί να αντέξει για 40 λεπτά. Αυτό, προσπαθήσαμε να το κάνουμε και σε άλλου αγώνες και εδώ μπαίνει η αντίδραση των παιχτών. Δηλαδή υπήρχαν παιχνίδια που τα παιδιά μπήκανε μέσα και δεν αποδώσανε ή δεν αντιδράσανε έτσι όπως θα θέλαμε και θα περιμέναμε. Σήμερα, αντιδράσανε και αυτό που εύχομαι, είναι να γίνει εφαλτήριο η εμφάνιση αυτών των παιδιών από σήμερα, για να μπορούμε να τους έχουμε σε κάθε παιχνίδι και δε λέω να παίζουν το ίδιο καλά, αλλά να είναι χρήσιμοι για την ομάδα.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...