Σαχπατζίδης: «Η άμυνά μας ήταν το ”κλειδί” για τη νίκη επί του Πανιωνίου»

Η Δόξα Λευκάδας κέρδισε με 90-70 τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο σέντερ των νησιωτών, Γιάννης Σαχπατζίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη για ‘μας. Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δε μάς βγήκε όπως θα περιμέναμε. Αυτό μάς πείσμωσε, δουλέψαμε ακόμα περισσότερο στις προπονήσεις. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με νέα παιδιά, έχουμε και μερικούς έμπειρους παίκτες, ενώ οι ξένοι πρέπει να μάθουν την κατηγορία. Αυτή η νίκη, νομίζω, έρχεται από μια σειρά παιχνιδιών που είχαμε την ψυχολογία. Σίγουρα το πλάνο μας λειτούργησε 100%. Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια παίζεις και χωρίς άγχος, οπότε νομίζω ήταν κι ένας βασικός λόγος που παίξαμε τόσο καλά».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Σίγουρα όσο καλός είναι ο αντίπαλος, τόσο σου βγάζει και τον καλύτερό σου εαυτό για να παίξεις ακόμη καλύτερα. Τακτικά λειτουργήσαμε πολύ καλά στην άμυνα, ήταν το βασικό μας στοιχείο για να βρούμε ψυχολογία στην επίθεση, να τρέξουμε το γήπεδο και να έχουμε εύκολους πόντους, είτε από σουτ, είτε από κάποια lay-up. Επίσης, ο κόσμος την έχει “αγκαλιάσει” την ομάδα. Ακόμη και σε μέρα εθνικής εορτής ο κόσμος ήταν δίπλα στην ομάδα. Δεν είχαμε το άγχος του “πρέπει” σε αυτό το ματς. Έχουμε διαφορετικούς στόχους με τον Πανιώνιο, οπότε ήταν ένας απ’ τους βασικούς λόγους για να παίξουμε πιο ελεύθερα».

Για το αν ήταν κίνητρο γι’ αυτόν ότι έπαιζε απέναντι στην πρώην ομάδα του: «Είμαστε επαγγελματίες, κάνουμε τη δουλειά μας. Τα περισσότερα παιδιά τα ξέρω, έχουμε συνεργαστεί, κάνουμε παρέα. Είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά, από ‘κει και πέρα μιλάμε καθημερινά. Είμαστε επαγγελματίες, ο καθένας θα παίξει για την ομάδα του εκείνη τη στιγμή».

Για τους φετινούς στόχους της Δόξας Λευκάδας: «Σίγουρα θέλω η ομάδα μου αυτήν τη στιγμή να έχει υγεία. Απ’ την αρχή της χρονιάς έχουμε τραυματίες, δεν έχουμε βρεθεί ακόμη όλοι μες στο παρκέ. Είμαστε μια καινούργια ομάδα που τώρα αρχίζουμε σιγά-σιγά να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι η άμεση σωτηρία και, από ‘κει και πέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα φανεί πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα».

Για το επερχόμενο (04/11) παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας: «Τώρα μπαίνει το “πρέπει” για εμάς. Αυτό το παιχνίδι κοιτάμε αυτήν τη στιγμή, πρέπει να το κερδίσουμε γιατί είναι και μες στη έδρα μας. Ο Κόροιβος έχει κάνει καλές νίκες, βρίσκεται κι αυτός σε καλή κατάσταση. Έχει έναν προπονητή που ξέρει την κατηγορία και είναι πολύ έμπειρος».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...